Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

NEA ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

0 σχόλια Share:

Τρία νέα διατάγματα: Χιλιάδες απολύσεις, λουκέτο σε 83 ιδρύματα και συλλόγοι,  αρμοδιότητα για τον κυβερνοχώρο  στην αστυνομία

resmi-gazete

Δημοσιεύτηκαν τρία νέα διατάγματα

Οι τίτλοι των υπ. αρ. 679,680 και 681 διαταγμάτων έχουν ως εξής:

Απολύονται 649 πανεπιστημιακοί.

Απολύονται 1699 άτομα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, 2.687 αστυνομικοί-φύλακες και πολιτικό προσωπικό, 135 άτομα από την Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, 838 από το υπουργείο Υγείας, 8 άτομα από το Ελεγκτικό Συνέδριο, 149 από το Πολεμικό Ναυτικό και 164 από την Πολεμική Αεροπορία.

……………..

Σε 20 νομούς της χώρας, κλείνουν 83 σύλλογοι και ιδρύματα που διαπιστώθηκε είτε πως ανήκουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις , είτε κρίθηκε από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας πως ενεπλάκησαν σε δραστηριότητες κατά της κρατικής εθνικής ασφάλειας.

Σε ρύθμιση σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε περιπτώσεις τέλεσης αδικημάτων στο διαδίκτυο, δίνεται στην αστυνομία η αρμοδιότητα έρευνας σχετικά με τα στοιχεία ταυτότητας των χρηστών διαδικτύου. Στο 6ο άρθρο  του νόμου 2559 προστίθεται η εξής παράγραφος: ¨Σε περιπτώσεις αδικημάτων στον κυβερνοχώρο και με σκοπό τον εντοπισμό από την αρμόδια εισαγγελία, η αστυνομία είναι αρμόδια για την πρόσβαση στα στοιχεία ταυτότητας χρηστών διαδικτύου όπως και για την έρευνα στον κυβερνοχώρο. Οι πάροχοι πρόσβασης, αυτοί που διασφαλίζουν τον χώρο και αυτοί που διασφαλίζουν το περιεχόμενο, ενημερώνουν τις αστυνομικές μονάδες που αγωνίζονται κατά αυτών των αδικημάτων¨.

Σε περιπτώσεις ψηφιακών αδικημάτων, θα μπορεί να παρακολουθείται η ανταλλαγή δεδομένων δίχως δικαστική άδεια.

………………

Αποφασίστηκε να ανοίξουν πάλι 11 από τις εφημερίδες που είχαν κλείσει: Ανοίγουν πάλι οι εφημερίδες Şuhut’un Sesi, Türkeli, Batman, Zafer, Hisar, Batman Çağdaş Gazetesi, İdil Haber , Prestij Haber, Urfanatik και η Kızıltepe’nin Sesi.

Επιβάλλεται ρύθμιση σχετικά με τις απαγορεύσεις δημοσιεύσεων. Σύμφωνα με αυτήν σε περιπτώσεις παραβιάσεων των σχετικών απαγορεύσεων που επιβάλει το Συμβούλιο τύπου, ως ποινή το ΜΜΕ θα σταματά την λειτουργία του για μια μέρα. Σε περίπτωση που η παραβίαση επαναληφθεί εντός ενός χρόνου θα κλείνεται μέχρι και για 5 μέρες, ενώ στην Τρίτη περίπτωση παραβίασης θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

Οι αιτήσεις λειτουργίας ΜΜΕ θα δύνανται ν απορρίπτονται για ¨λόγους εθνικής ασφάλειας¨.

Τα δικαιώματα από το Εθνικό Λαχείο και από όλα τα τυχερά παίγνια παραδίδονται στο Ταμείο Περιουσίας.

Σε πολίτη ο οποίος επί τρεις μήνες δεν εφαρμόζει την έκκληση ¨Επέστρεψε στην χώρα¨ θα μπορεί να του αφαιρείται η ιθαγένεια.  

……………

…………….

Diken 6/1/2017

Previous Article

ΣΙΣΥΦΕΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΤΕΔ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ…

Next Article

Τό ἐθνικό συμφέρον καί τό ἀπόρρητο βυζί

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

vel, ante. mi, justo quis, ipsum Aliquam odio