Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΝΥΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

No Comments Share:


Στις 13 Μαίου 1993 στην Σιλόπη του Γκιόρουμλου συνελήφθησαν 6 χωρικοί και έκτοτε εξαφανίστηκαν . Ποιος ήταν λέτε τότε έπαρχος εκεί ;

Ο νυν νομάρχης Κωνσταντινούπολης Μουτλού

Facebook 13/6/2013 

Redhack

Σχ : Διαφωτιστική σχετικά με το τι συνέβη τότε χωρίς να κουνήσει το δακτυλάκι του ο τότε έπαρχος  Μουτλού, είναι το παρακάτω δημοσίευμα που είχαμε μεταφράσει παλιότερα.

 

ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΙΜΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ

Posted on Φεβρουαρίου 4th, 2012

Έβαλαν σταυρό στον λαιμό του ιμάμη και τον σκότωσαν

 

Αμεντ- Ο Γιουσούφ Οζντεμίρ που υπηρετούσε την θητεία του το 1993 σε τάγμα στο Γκιορουμλού δήλωσε πως με διαταγή του Μετέ Σαγιάρ, είχαν σκοτωθεί με βασανιστήρια ένας ιμάμης και πέντε χωρικοί, ενώ στον λαιμό του ιμάμη είχαν βάλει και σταυρό.

 Μετά από τους ισχυρισμούς ότι το 1993 μετά από επίθεση ανταρτών στην Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής, πέντε χωρικοί και ένας ιμάμης συνελήφθησαν δολοφονήθηκαν και θάφτηκαν στην αυλή του στρατοπέδου, συνεχίζονται οι ανασκαφές εκεί.

 Ο Γιουσούφ Οζντεμίρ που υπηρέτησε εκεί 7 μήνες από την θητεία του το 1993 και μετέχει στις ανασκαφές, μίλησε στο Φιράτ για αυτά που είδε εκείνη την εποχή. Ο Οζντεμίρ λέει πως το 1993 με εντολή του τότε Διοικητή της μονάδας Συντάγματος στο Σιρνάκ Μετέ Σαγιάρ τα έξι άτομα μεταξυ των οποίων και ένας ιμάμης που είχαν συλληφθεί στο χωριό Ντέρετζικ, θάφτηκαν εκεί. Ο Οζντεμίρ λέει πως από τους συλληφθέντες ένας αφέθηκε ελεύθερος ενώ ο ιμάμης και οι άλλοι πέντε χωρικοί βασανίστηκαν. Λέει :

¨Αργότερα τους έδεσαν πίσω από ένα τζιπ. Αφού τους έκαναν μια γύρα στο στρατόπεδο έτσι, τους γάζωσαν εκεί. Μετά τους πήγαν στην πίσω πλευρά του στρατοπέδου και τους έθαψαν κοντά στο ελικοδρόμιο. Εκεί που τους έθαψαν υπάρχει ένα μεγάλο δέντρο οξιάς. Το γνωρίζω το μέρος εκεί¨.

ΤΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΩΣ ¨ΑΡΜΕΝΙΟΣ ΙΜΑΜΗΣ¨

Ο Οζντεμίρ τονίζει πως οι χωρικοί ήταν αθώοι και ότι δύο χρόνια πριν ως αποτέλεσμα των τύψεων που είχε άρχισε να εξιστορεί αυτά που έγιναν. Λέει πως ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο ιμάμης του Ντέρετζικ και αναφέρει :

¨Δεν είχαν κάνει κανένα έγκλημα. Τους βασάνισαν πολύ. Εκεί σκότωσαν τους έξι χωρικούς. Αυτή τη στιγμή είμαι γαλήνιος, αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν κάνει κάποιο έγκλημα. Αυτό έγινε πριν από 19 χρόνια. Σχετικά με αυτό μίλησα πριν από 2 χρόνια. Επί 17 χρόνια μέρα-νύχτα αυτό σκεφτόμουν. Γιατί δηλαδή να σκοτώσουν τους ανθρώπους, γιατί ; Κι εκείνοι ήταν παντρεμένοι και είχαν παιδιά και οικογένεια. Γιατί τους σκότωσαν ; Και στον ένα που ήταν ιμάμης του έβαλαν και σταυρό στο λαιμό¨.

Αυτήν την ιστορία που περιγράφει ο Οζντεμίρ η Χουριέτ την είχε παρουσιάσει με την είδηση ¨Αρμένιος ιμάμης του ΠΚΚ με σταυρό στον λαιμό σκοτώθηκε¨.

………………………..

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας στρατιώτης είχε αναφέρει τα εξής :

¨Τους χωρικούς τους σκότωσαν απέναντι από τους στρατιώτες. Ήταν εκεί ο καταγόμενος από την Τραπεζούντα διοικητής του στρατοπέδου συνταγματάρχης Χασάν Μπασρί Βουράλ και ο διοικητής λόχου λοχαγός Μουράτ Αλή Γιλμάζ. Αυτά τα δύο ονόματα δεν μπορώ να τα ξεχάσω σε όλη μου την ζωή. Αυτοί έκαναν πολλά βασανιστήρια. Δίπλα τους υπήρχαν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί. Ο συνταγματάρχης Βουράλ τους ρώτησε ¨για ποιο λόγο βοηθάτε τους τρομοκράτες ;¨. Ο ιμάμης και οι άλλοι χωρικοί κλαίγοντας και παρακαλώντας έλεγαν πως δεν είχαν βοηθήσει κανέναν και ότι είχαν συκοφαντηθεί. Με τρεμάμενη φωνή έλεγαν πως κατά την διάρκεια της σύρραξης ήταν στα σπίτια τους και ότι δεν βοήθησαν κανέναν. Οι διοικητές όμως δεν είχαν προθεση να τους πιστέψουν. Δεν τους πίστευαν. Άρχισαν τα βασανιστήρια μαζί με βρισιές και προσβολές. Μετά ο συνταγματάρχης Βουράλ και ο λοχαγός Μουράτ Αλή Γιλμάζ έριξαν την πρώτη σφαίρα στα πόδια των χωρικών. Μετά οι υπαξιωματικοί Μουράτ από το Ελάζιγκ, Νταβούτ από το Μπαλικεσίρ, ο διοικητής μας στον δεύτερο λόχο Ιμπραήμ Κιράτς και ο υπολοχαγός Σερτνάρ από την Καισάρια, με εντολή του συνταγματάρχη Βουράλ σημάδεψαν και πυροβόλησαν τους χωρικούς στα πόδια. Μετά τους πυροβολισμούς στα πόδια, ο συνταγματάρχης και οι άλλοι διοικητές άρχισαν πάλι τα βασανιστήρια στους χωρικούς. Ο Μουράτ Αλή Γιλμάζ, ο υπαξιωματικός Γιακούπ και ο υπολοχαγός Ιμπραήμ Κιράτς πραγματοποίησαν μια φρίκη. Μετά γυρνώντας στους στρατιώτες, τους είπαν : ¨Οι μέχρι χτες φίλοι σας σκοτώθηκαν, οι χωρικοί πλέον σας ανήκουν¨.

Καθώς είχε σκοτωθεί ένας στρατιώτης από την Τραπεζούντα, οι υπόλοιποι που κατάγονταν από εκεί διέπραξαν μια φρίκη. Έδεσαν τους χωρικούς από τα πόδια στο τζιπ και τους έσυραν έτσι πάνω στο τσιμέντο. Μάλιστα χωρίς να αρκούνται σε αυτό τους επιτίθονταν και την ώρα που το τζιπ τους έσερνε. Σε μερικούς τους έβγαλαν τα νύχια. Οι αξιωματικοί παρακολουθούσαν. Ήταν στιγμές που μετείχαν και οι αξιωματικοί στα βασανιστήρια. Μεγάλη μερίδα των στρατιωτών δεν μετείχε στα βασανιστήρια. Εμείς παρατηρούσαμε. Τα βασανιστήρια ήταν τέτοια που άρχισαν να βγαίνουν εσωτερικά όργανα των χωρικών. Εκλιπαρούσαν λέγοντας ¨Δεν βοηθήσαμε κανέναν¨. Τα πρόσωπα τους είχαν γίνει αγνώριστα.¨

…………………..

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 20-1-2012

Previous Article

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Next Article

H ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ — ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.