Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΜΕ

0 σχόλια Share:
Spread the love

Oμολογία Αρίντς περί ¨φυλακισμένων δημοσιογράφων¨

Ο αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρίντς παραδέχθηκε πως στην Τουρκία υπάρχουν δημοσιογράφοι που βρίσκονται στη φυλακή λόγω των γραπτών του.

Ο Αρίντς μιλώντας στο φόρουμ ΜΜΕ Τουρκίας-Αφρικής και απαντώντας σχετικά με τους φυλακισμένους δημοσιογράφους είπε τα εξής :

¨Μπορείτε να κάνετε λόγο για 1-2 δημοσιογράφους που βρίσκονται στην φυλακή λόγω των γραπτών τους, αλλά όταν μιλάτε για εκατοντάδες ή χιλιάδες αυτό σημαίνει πως έχετε κάποιο πρόβλημα στο μυαλό¨. Ο Αρίντς δήλωσε ¨Το γεγονός πως κάποιος είναι δημοσιογράφος του διασφαλίζει μήπως δικαίωμα να διαπράττει αδίκημα ;¨.

………………

Ο υπουργός Ε.Ε. Εγεμέν Μπαγίς απαντώντας σε σχετικό ερώτημα απάντησε πως ο αριθμός των δημοσιογράφων που κρατούνται στην Τουρκία είναι 92. Ο Μπαγίς ανέφερε πως υπάρχει κάποιος εξ αυτών που δικάζεται για βιασμό και πρόσθεσε πως ¨Εννοώ πως υπάρχουν κάποιοι που δικάζονται για κοινά εγκλήματα¨

96 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚH

Με βάση την αναφορά του Παρατηρητήριου ΜΜΕ ΒΙΑ στα τέλη του Μάρτη υπήρχαν στις φυλακές 100 δημοσιογράφοι και 35 διανομείς.

Οι 100 δημοσιογράφοι και 35 διανομείς/εργαζόμενοι σε ΜΜΕ στα δικαστήρια και στις έρευνες αντιμετωπίζουν κατηγορίες ουσιαστικά σχετικά με ¨παρακολούθηση είδησης¨, ¨συγγραφή βιβλίου¨ , ¨συγγραφή άρθρου κριτικού για την εξουσία¨ και ¨εργασία σε κουρδικά ΜΜΕ¨ οι οποίες κρίνονται ¨αδικήματα¨ ως ¨ΜΜΕ παράνομης οργάνωσης¨.

Με βάση την αναφορά 4 μόνο δημοσιογράφοι δικάζονται ξεκάθαρα για τις ειδήσεις που δημοσίευσαν, ή για τα σχόλια και τα βιβλία που έγραψαν.

……………..

Εφ. Μπιργκιούν 11-5-2012

Σχόλιο : Το νομικό τρικ είναι πασιφανές. Γράφει π.χ. ένας Κούρδος ένα άρθρο κριτικό για την πολιτική του Ερντογάν στο κουρδικό θέμα, και μετά του ασκείται δίωξη για ¨διενέργεια προπαγάνδας τρομοκρατικής οργάνωσης¨…..

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Next Article

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΜΙΤ ΑΠΟ ΤΟΥΣ REDHACK

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *