Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Απαγωγή, ξυλοδαρμοί και βιασμός σε βάρος του πρώην μέλους της ΜΙΤ…

No Comments Share:

Επί 16 μήνες έκαναν βασανιστήρια στο μέλος της ΜΙΤ που είχαν απαγάγει

Ο Μεσούτ Γκετζέρ-πρώην μέλος της ΜΙΤ που είχε αποταχθεί σαν δήθεν μέλος της FETO, για πρώτη φορά στην περίοδο που κρατείται παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστηρίου.

……………………

O κατηγορούμενος ως μέλος της FETO Γκετζέρ, που προσήχθη στο 34ο Κακουργιοδικείο Αγκύρας, στην κατάθεση του ανέφερε πως δεν γνωρίζει τον άνθρωπο της FETO και ιμάμη της ΜΙΤ  Μουράτ Καρανμπουλούτ. Ο Γκετζέρ που κατηγορείται πως χρησιμοποιούσε επιχειρησιακή γραμμή, περιέγραψε ως εξής το ¨περιστατικό απαγωγής¨ που όπως είπε του συνέβη : Στις 18/3/2017 ενώ κινούμουν με το όχημα μου προς την κατεύθυνση της πλατείας Σιντζάν Λαλέ, αισθάνθηκα πως με παρακολουθούν.  Γνώριζα τα οχήματα και τους οδηγούς. Αστυνομικοί με μάσκες ακινητοποίησαν το όχημα μου. Προσέγγισε ένα γκρί FIAT Doblo με αρ. 58. Με ανέβασαν σε εκείνο το όχημα, μου φόρεσαν τσουβάλι στο κεφάλι και αρχίσαμε το ταξίδι. Με έβαλαν σε ένα κελί. Στις 20/3/2017 άρχισε η πρώτη μου ανάκριση. Μου πέρασαν χειροπέδες, και έχοντας το τσουβάλι στο κεφάλι, άρχισαν να με χτυπάν στον τοίχο. Ακολούθως εκτός από τους ξυλοδαρμούς, συνεχίστηκαν και άλλες κακίες που αδυνατώ να περιγράψω. Στο μεταξύ τις περισσότερες από τις φωνές που άκουγα, τις γνώριζα. Ακόμη έχω την δυνατότητα να αναγνωρίσω τις φωνές τους. Αργότερα χειροτέρεψε η υγεία μου. Εκείνη την Τετάρτη άρχισε η αιμορραγία μου. Όταν χειροτέρευσε η κατάσταση της υγείας μου, μια νύχτα με μετέφεραν σε ένα άλλο μέρος που γνώριζα. Στις 20 με 21/6/2018, όταν έπεφτε η νύχτα με μετέφεραν πάλι κάπου με ένα όχημα. Που με πήγαν δεν γνωρίζω. Αργότερα κατάλαβα πως βρισκόμουν στην Συρία. Ταξίδεψα με πλαστικές χειροπέδες και με τσουβάλι  στο κεφάλι. Στα αυτιά μου υπήρχαν ακουστικά και στα μάτια μου ταινία. Δίπλα μου έφτασαν ένοπλοι. Άνθρωποι που μιλούσαν αραβικά και κρατούσαν καλάσνικοφ.  Μέχρι τις 14/7/2018 ήμουν στα χέρια τους¨.

Ο Γκετζέρ περιέγραψε πως του έβαλαν  τσουβάλι στο κεφάλι και τον μετέφεραν αρχικά στην Διεύθυνση Στρατοχωροφυλακής του Κούμλου (στην τουρκική πλευρά)  και ακολούθως στην αντιτρομοκρατική της Άγκυρας. Ο Γκετζέρ είπε πως ¨Αν σε αυτούς τους 16 μήνες που ήμουν αγνοούμενος προσθέσετε και αυτούς τους 17 μήνες της κράτησης μου, επί 33 μήνες βρίσκομαι μακριά από την σύζυγο, τα παιδιά και την ζωή μου. Από την κακή συμπεριφορά και τις συνθήκες κράτησης, έχει υποστεί ζημιά το αριστερό μου πόδι και το γόνατο και δυσκολεύομαι να το χρησιμοποιήσω. Πρόβλημα υπάρχει και στο έντερο¨.

Kaçırılan MİT mensubuna 16 ay işkence yapmışlar

2/10/2020

Previous Article

Ενισχύσεις στις δυνάμεις του Χαφτάρ στην Τρίπολη

Next Article

Οι όροι που ζητά ο Χαφτάρ για εκεχειρία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *