Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ

No Comments Share:

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ¨ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ¨, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΤ ¨ΛΥΠΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ¨

Εντύπωση προκαλεί ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας Γκιουλ διαφορετικά μιλά για τους στρατιώτες που μάχονται την τρομοκρατία και διαφορετικά για την ΜΙΤ που έχει συνεργαστεί με την τρομοκρατία.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ μιλώντας σχετικά με την κλήση για κατάθεση του διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν και των άλλων αξιωματούχων δήλωσε : Όταν οι υπηρεσίες εκπληρώνουν τα βάσει νόμου καθήκοντα τους, είναι ανάγκη να είναι πολύ προσεκτικές στις κατηγορίες λόγω αυτών των καθηκόντων. Το γεγονός πως αυτό συμβαίνει στην Τουρκία αποτελεί ατυχία και είναι λυπηρό.

Χτες ο νέος πρεσβευτής του Καναδά Τζων Χολμς χτες παρέδωσε τα διαπιστευτήρια του στον πρόεδρος της Δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο. Πριν την συνάντηση ο Γκιούλ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την επικαιρότητα δήλωσε τα εξής :

ΛΥΠΗΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

¨Ζητώ από όλους να δούνε την μεγάλη εικόνα. Η περιοχή εντός της Τουρκίας περνά μια έκτακτη περίοδο.Η περιοχή ποτέ δεν υπήρξε μέσα σε τόσο θερμό περιβάλλον. Βλέποντας τον περίγυρο της Τουρκίας παρατηρούνται έκτακτες εξελίξεις υπέρ και κατά της Τουρκίας. Όλα αυτά αφορούν στενά το μέλλον, την εθνική ασφάλεια και τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας. Οι υπηρεσίες βάσει νόμων έχουν τα καθήκοντα τους. Όταν οι υπηρεσίες εκπληρώνουν τα βάσει νόμου καθήκοντα τους, είναι ανάγκη να είναι πολύ προσεκτικές στις κατηγορίες λόγω αυτών των καθηκόντων. Το γεγονός πως αυτό συμβαίνει στην Τουρκία αποτελεί ατυχία και είναι λυπηρό. Ελπίζω ο καθένας να διαφυλάξει την ψυχραιμία του και όλα να γίνουν σωστά¨.

ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ¨ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ¨

Όμως ο πρόεδρος της δημοκρατίας Γκιούλ έκαμνε αντίθετες δηλώσεις όταν μέσα στην νύχτα συλλάμβαναν σηκωτούς σαν τρομοκράτες τους ήρωες αξιωματικούς που ρίσκαραν τη ζωή τους απέναντι στην τρομοκρατία. ¨όταν τον είχαν ρωτήσει σχετικά είχε δηλώσει : ¨Η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου και όλοι οφείλουν να σέβονται την δικαιοσύνη¨.

……………..

Ιστοσελίδα Askerhaber 11-2-2012

Σχόλιο : Αυτοί στην ιστοσελίδα Askerhaber είναι αυτό που λέμε στρατόκαβλοι. Αλλά εδώ έχουν δίκιο. Δηλαδή κύριε Γκιουλ πως όταν φυλάκιζαν τους στρατιωτικούς μιλούσες για σεβασμό της δικαιοσύνης και τώρα που αρνούνται οι ΜΙΤσήδες να παν να καταθέσουν και βγαίνει ένταλμα σύλληψης τους, μιλάς για λυπηρές εξελίξεις ; Προφανώς όταν πρόκειται για τους ¨δικούς σου¨ αλλάζει η κρίση σου….

Previous Article

ΝΕΕΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ DEB

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *