fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ !

0 σχόλια Share:
ΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ !

 

 

Τούρκοι διπλωμάτες μαζί με την ΜΙΤ θέλησαν να απαγάγουν άτομο

Εμφανίστηκαν έγγραφα τα οποία αποκαλύπτουν τον συμμορίτικο τρόπο με τον οποίο εργάστηκαν στην Ελβετία Τούρκοι διπλωμάτες σε συνεργασία με την ΜΙΤ.

Τεκμηριώθηκε πως Τούρκοι υψηλόβαθμοι διπλωμάτες που εργάζονται στην τουρκική πρεσβεία της Βέρνης  σχεδίασαν να απαγάγουν ένα άτομο που ζει στην Ελβετία.  Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ελβετίας άρχισε έρευνα σχετικά με αυτό το θέμα.

Στην είδηση που δημοσίευσε στηριζόμενη σε έγγραφα από αρμόδια υπηρεσία η γνωστή ελβετική εφημερίδα Tagesanzeiger, αναφέρει πως δύο υψηλόβαθμοι διλωμάτες της τουρκικής πρεσβείας της Βέρνης σε συνεργασία με ένα άτομο τα στοιχεία του οποίου δεν αναακοινώθηκαν, θέλησαν να απαγάγουν ένα άτομο από την χώρα.

Σύμφωνα με οσα αναφέρει η εφημερίδα, η απόπειρα αυτή σχεδιάστηκε το καλοκαίρι του 2016 σχετικά με έναν επιχειρηματία 55 ετών που έχει και ελβετική και τουρκική υπηκοότητα.

Η εφημερίδα δεν δίνει τα στοιχεία του ατόμου που βοήθησε τους Τούρκους διπλωμάτες και γράφει πως το σχέδιο ήταν να ναρκώσουν το άτομο-στόχος, να τον απαγάγουν να τον πάνε στην Τουρκία.

ΑΡΧΙΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

Οι ελβετικές αρχές που μέχρι χτες κράτησαν κρυφή αυτήν την απόπειρα απαγωγής,  ανέφεραν πως ελαβαν σοβαρά υπόψη τους την κατάσταση και ανακοίνωσαν πως η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία άρχισε έρευνα για υψηλόβαθμους διπλωμάτες και υπαλλήλους της τουρκικής πρεσβείας στην Βέρνη.  Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ενέκρινε έρευνα με αντικείμενο ¨απόπειρα απαγωγής από άλλο κράτος και πολιτική κατασκοπία¨.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΤΑΖΗΔΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ

Η εφημερίδα στηριζόμενη ε έγγραφα της εισαγγελίας δημοσιεύει λεπτομέρειες σχετικά με την απόπειρα απαγωγής.  Σύμφωνα με την εισαγγελία  υπήρξαν περισσότερες της μιας συνάντησεις για να ετοιμαστεί η απαγωγή. Σύμφωνα με τα έγγραφα,  αρμόδιοι της MIT συναντηθήκανε τρεις φορές με Τούρκους διπλωμάτες και με ένα ακόμη άτομο, σε ένα γκαράζ αυτοκινήτων που βρίσκεται στη Ζυρίχη κοντά σε ένα νεκροταφείο, για να σχεδιάσουνε την απαγωγή. Επίσης σύμφωνα με την είδηση στελέχη της ΜΙΤ συναντήθηκαν σε νεκροταφείο της Ζυρίχης με αρμόδιο της τουρκικής πρεσβείας της Βέρνης.

Όλα καταγράφηκαν και αποδεικνύονται

 

Σύμφωνα με την είδηση το ελβετικό κράτος μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης έβδομου παρακολούθησε στενά όλη την κινητικότητα και κατέγραψε όλες τις κινήσεις που έγιναν προς την κατεύθυνση της απαγωγής αυτής. Σύμφωνα με την εφημερίδα σε αυτή την απόπειρα απαγωγής εμπλέκεται ο ακόλουθος τύπου της τουρκικής πρεσβείας της Βέρνης Χατζή Μεχμέτ Γκανί.

Ο εν λόγω  ακόλουθος Τύπου είναι γνωστό πως και στο παρελθόν έχει προβεί σε κινήσεις κατά των Κούρδων που ζουν στη χώρα εκεί.

Δόθηκαν εγγυήσεις για χρήματα και για ζωή χωρίς προβλήματα

Η εφημερίδα αναφέρει πως οι Τούρκοι διπλωμάτες έδωσαν πολλά χρήματα στο άτομο το οποίο θα τους βοηθούσαν σε αυτή την απαγωγή. Αναφέρεται πως οι Τούρκοι διπλωμάτες ζήτησαν από αυτόν να καλέσει σε δείπνο αυτό το άτομο στόχος και την ώρα που θα έτρωγαν μαζί να του ρίξει  ναρκωτικό στο φαγητό του. Εντύπωση προκαλεί πως η εφημερίδα αναφέρει πως το άτομο αυτό το οποίο θα βοηθούσε στην απαγωγή, ζει επί μακρόν στην Ελβετία, ενώ οι άνθρωποι της ΜΙΤ και οι Τούρκοι διπλωμάτες του υποσχεθηκαν πολλά χρήματα και μια ανέμελη ζωή στην Τουρκία.

Ποιος είναι αυτός που θελαν να απαγάγουν;

Η εφημερίδα δεν κοινοποιεί τα στοιχεία ταυτότητας του ατόμου-στόχος,  αναφέρει όμως πως είναι παντρεμένος και πατέρας και ότι ζει επί μακρόν στην Ελβετία, ενώ έχει υπηκοότητα και της Τουρκίας και της Ελβετίας.Η είδηση αναφέρει πως το άτομο αυτό ήταν μέρος της κοινότητας Γκιουλέν και ότι χαίρει σεβασμού σε Ελβετία και Τουρκία.Επίσης αναφέρεται πως το εν λόγω άτομο αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό την προστασία της αστυνομίας της Ελβετίας.

Ποιοί είναι οι Τούρκοι διπλωμάτες τα στοιχεία ταυτότητα των οποίων δεν ανακοινώνονται; 

Η εφημερίδα δεν κοινοποιεί τα στοιχεία ταυτότητας των υπαλλήλων της ΜΙΤ και των υψηλόβαθμων διπλωματών της τουρκικής πρεσβείας της Βέρνης που ενεπλάκησαν σ’ αυτή την ιστορία. Αναφέρει όμως πως τα συγκεκριμένα άτομα έχουνε διπλωματική ασυλία.

Πολλοί Ελβετοί πολιτικοί έχουν επικρίνει το γεγονός ότι αν και αυτό το περιστατικό συνέβη το 2016 μέχρι τώρα είχε αποκρυφτεί από την κοινή γνώμη.

https://anfturkce.net/guncel/tuerk-diplomatlar-mIt-ile-beraber-bir-kisiyi-kacirmak-istedi-104951

15/3/2018

Previous Article

ΟΝΤΩΣ ΒΟΜΒAΡΔΙΣΑΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ…

Next Article

BINTEO ΜΕ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.