Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

TO ¨ΑΔΙΚΗΜΑ¨ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ !

0 σχόλια Share:

Υπάρχει κρυφό φακέλωμα και εξορία για τους ιεραπόστολους ;

fft64_mf1519486

Παρεμποδίζεται η είσοδος στην Τουρκία του Αμερικανού Ιερεμία Ίαν Μάτιξ ο οποίος ζει στην Τουρκία 12 χρόνια και υπηρετεί στην Προτεσταντική Εκκλησία του Ντιγιαρμπακίρ.

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- Ο Αμερικανός Ιερεμίας Ίαν Μάτιξ ο οποίος ζει στην Τουρκία 12 χρόνια και υπηρετεί στην Προτεσταντική Εκκλησία του Ντιγιαρμπακίρ, προσέφυγε ζητώντας βίζα ως θρησκευτικός λειτουργός. Του είπαν πως ¨πρέπει να προσφύγεις στην χώρα σου¨. Ο Μάτιξ πήγε στις ΗΠΑ και υπέβαλλε το αίτημα. Το αίτημα του που εστάλη όμως στο υπουργείο εργασίας, απορρίφθηκε. Και όταν ο ιερέας Μάτιξ ο οποίος ζει για χρόνια με τουριστική βίζα στην Τουρκία, ενώ και τα τρία του παιδιά έχουν γεννηθεί στην Τουρκία, τους έδωσε τουρκικά ονόματα και σπουδάζουν σε δημόσιο σχολείο, προσπάθησε να μπει στην Τουρκία στις 7 Ιουνίου με τουριστική βίζα, παρεμποδίστηκε. Aποκαλύφθηκε πως υπάρχει σχετική απαγόρευση από το υπουργείο Εσωτερικών με το αιτιολογικό πως ¨Αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια και δραστηριοποιείται σε βάρος της¨. Ο ιερέας Μάτιξ στα 12 χρόνια πέρα από το αδίκημα της ¨αδήλωτης εργασίας¨ επειδή μια φορά τον μήνα για μισή ώρα κήρυττε στην εκκλησία, δεν ενεπλάκη σε τίποτε άλλο, και τώρα είδε την οικογένεια του να χωρίζεται. Τώρα η σύζυγος και τα παιδιά του ετοιμάζονται να γυρίσουν στις Η.Π.Α.

12 ΧΡΟΝΙΑ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Αμερικανός ιερέας Ιερεμίας Ίαν Μάτιξ, ζούσε για 12 χρόνια στις ΗΠΑ. Ο Μάτιξ απέκτησε τρία παιδιά, που όλα γεννήθηκαν στο Ντιγιαρμπακίρ. Τους έδωσε τα ονόματα Κάϊρα, Γκιοκσέλ και Σερχάτ. Ο Μάτιξ που εθελοντικά ασκούσε τα καθήκοντα του την Προτεσταντική εκκλησία του Ντιγιαρμπακίρ, τον τελευταίο χρόνο είχε πρόβλημα μες την βίζα. Τιμωρήθηκε για ¨αδήλωτη εργασία¨ επειδή μια φορά τον μήνα κήρυττε στην εκκλησία. Μετά από αυτό θέλησα να πάρει βίζα. ¨όταν του είπαν πως πρέπει να πάει στις ΗΠΑ και από εκεί να υποβάλλει τα χαρτιά του, αυτός έφυγε, πήγε στο τουρκικό προξενείο του Λος Άντζελες και από εκεί υπέβαλλε τα χαρτιά του. Τα χαρτιά του μετά από μια καθυστέρηση μεγάλη ελέγχθηκαν στις 5/4. Στο μεταξύ του είπαν πως πρέπει να υποβάλλει αίτημα για ¨άδεια εργασίας¨ στο υπουργείο Εργασίας. Και αυτός έστειλε την αίτηση. Στις 7 Μαίου του παραδόθηκε απορριπτική απόφαση. Έτσι ο Μάτιξ στις 7/6 μπήκε στην Τουρκία με τουριστική βίζα όπως παλιά. Στο αεροδρόμιο Ατατούρκ όμως , ενώ η σύζυγος και τα παιδιά του έγιναν δεκτά, ο ίδιος βρέθηκε αντιμέτωπος με απαγόρευση εισόδου. Σύμφωνα με αυτά που ανέφερε ο Μάτιξ, υπήρχαν δύο απαγορεύσεις: Μια λόγω της ¨αδήλωτης εργασίας¨ και μια δεύτερη και σημαντικότερη προερχόταν από εντολή του υπουργείο Εσωτερικών με το αιτιολογικό πως ¨Αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια και δραστηριοποιείται σε βάρος της¨ ! Η απόφαση πάρθηκε αμέσως μόλις ο Μάτιξ είχε πάει στις ΗΠΑ στις 29 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Μάτιξ πρώτη φορά του απευθύνουν τέτοια κατηγορία και δεν υπάρχει σε βάρος του καμία δίκη σε εκκρεμότητα. Καθώς ο ίδιος δεν μπόρεσε να μπει στην Τουρκία, η γυναίκα του και τα παιδιά του ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από την Τουρκία. Ο Μάτιξ δηλώνει : ¨Αυτό γίνεται επειδή είμαι χριστιανός. Με κήρυξαν εχθρό του κράτους και με έβαλαν στην ίδια θέση με τρομοκράτες. Γίνεται αντιληπτό πως για να απορρίψουν την βίζα μου επινόησαν μια τέτοια συκοφαντία. Διότι δεν είχαν καμία δικαιολογία για να με απορρίψουν. Επί 12 χρόνια έζησα εκεί χωρίς να ενδιαφερθώ για την πολιτική. Χρειαζόταν ένας λόγος για να με βγάλουν εκτός χώρας, και τον επινόησαν. Στο Ντιγιαρμπακίρ έχω σπίτι και αυτοκίνητο. Τα παιδιά μου σπουδάζουν στην Τουρκία. Ποιο είναι το πρόβλημα ; Μετά από αυτό φαίνεται ότι δεν θέλουν χριστιανούς θρησκευτικούς λειτουργούς. Μεγάλο λάθος ! Δεν θα πρέπει τόσο απλά να σπιλώνουν την ζωή και τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Εάν έχω κάνει αδίκημα ας το πουν μέσω της νόμιμης οδού, και θα βγω δίχως δισταγμό στο δικαστήριο. Στην πραγματικότητα για αυτούς το επαρκές αδίκημα ήταν ότι είμαι χριστιανός και ότι εκφράζω ελεύθερα την πίστη μου. Είμαι πολύ στενοχωρημένος, αυτή η πορεία της Τουρκίας με τρομάζει πολύ¨.

 Εφ. Ραντικάλ  27/6/2013

Previous Article

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΤΡΑΠΕΝΤΑ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΟΥΡΣΙ

Next Article

ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ-ΣΥΜΗΣ-ΡΟΔΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *