Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ανατολικά σύνορα Τουρκίας-“Πώς μπορούν να περνάνε τόσο πολλοί πρόσφυγες τα σύνορα ενώ υπάρχουν drones και κάμερες ;¨….

No Comments Share:

Πως η Ανατολική επαρχία της Τουρκίας Βαν έγινε νεκροταφείο για πρόσφυγες

Νουρτζάν Μπαισάλ
Εδώ και καιρό η ανατολική επαρχία Βαν της Τουρκίας είναι η πρώτη στάση από πρόσφυγες που έρχονται από Ιράν και Αφγανιστάν. μερικοί από τους πρόσφυγες αυτούς περιμένουν στο βαν εδώ και χρόνια μέχρι η αίτηση ασύλου τους να γίνει δεκτή από τρίτη χώρα.
……
Σκάφος το οποίο πιστεύεται πως μετέφερε από 60 έως 100 μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν ανατράπηκε στη λίμνη βαν σε θυελλώδεις καιρικές συνθήκες στις 27 Ιουνίου. Από τότε άρχισαν να φτάνουν τα πτώματα στην ξηρά. Αξιωματούχοι έχουν ανακαλύψει μέχρι στιγμής 37 πτώματα, ενώ οι ομάδες αναζήτηση συνεχίζουν τις προσπάθειές τους.
….
Από ότι μαθαίνουμε οι λαθροδιακινητές επιλέγουν να διασχίσουν τη λίμνη για να αποφύγουν αστυνομικά και στρατιωτικά σημεία έλεγχο που βρίσκονται κατά μήκος των παραδοσιακών οδών διέλευσης που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μεταναστών στην Τουρκία από το Ιράν και ειδικά για να παρακάμψουν το σημείο που βρίσκεται στην περιοχή Ρεσαντίγιε.
…..
Ο έλεγχος των συνόρων έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια. Παρά τους λεγόμενους ενεργειακούς ελέγχους όμως εκατοντάδες πρόσφυγες μπορούν και διασχίζουν αυτά τα σύνορα κάθε μήνα συχνά μάλιστα μαζικά. Ο Μαχμούντ Κατσάν- δικηγόρος από το Βαν που επί χρόνια συνεργάζεται με πρόσφυγες δηλώνει πως αυτό είναι κάτι το προβληματικό.
Ο Κατσάν δηλώνει: “από τη μία πλευρά υπάρχει αυξημένη ασφάλεια των συνόρων με κάμερες και στρατιώτες τριγύρω αλλά πολλοί πρόσφυγες μπορούν και εισέρχονται στην Τουρκία. οι πρόσφυγες εισέρχονται στο βαν μέσω δύο σημείων, οι αρχές του Τσαλντιραν και του Μπάσκετ, γνωρίζουν Ακόμη και τα χωριά στα οποία έχουν πρόσβαση οι πρόσφυγες. Αν τόσοι πολλοί άνθρωποι μπορούν να περνάνε τα σύνορα ελεύθερα τότε υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει παραμέληση, ενθάρρυνση και ατιμωρησία. Είναι σαφές ότι υπάρχει διαφθορά στα σύνορα”.
Ένας άλλος κάτοικος του Βαν με τον οποίον μίλησα ανέφερε τα ίδια: “Πώς μπορούν να περνάνε τόσο πολλοί πρόσφυγες τα σύνορα ενώ υπάρχουν drones και κάμερες ; Υπάρχει ένα δίκτυο εμπορίας ανθρώπων εδώ το οποίο πρέπει να το αποκαλύψουμε”.
……

Ahval  18/7/2020

Σχ. : Περνάνε από εκεί κατά παρόμοια τρόπο με τον οποίο περνάνε τα σύνορα προς Ελλάδα.

Δηλαδή με την ανοχή στα ανατολικά σύνορα από τις λεγόμενες δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας.

Οι οποίες στα δυτικά σύνορα για καιρό τους ανάγκαζαν να περάσουν στην Ελλάδα…

Previous Article

Μεγάλη φωτιά στον καθεδρικό ναό της Νάντ…

Next Article

Βίντεο-Κατηγορίες Ερντογάν κατά Αιγύπτου και Η.Α.Ε. για την υποστήριξη τους στον Χαφτάρ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *