Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

EUROPOL : Στην Τουρκία ο έλεγχος της ηρωίνης…

No Comments Share:

Αναφορά για το εμπόριο ναρκωτικών στην Ευρώπη : ο έλεγχος του εμπορίου ηρωίνης βρίσκεται στην Τουρκία

Σε αναφορά που ετοιμάστηκε από κοινού από την Εuropol και από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρατήρησης Ναρκωτικών, αναφέρεται πως η ηρωίνη που μεταφέρεται στην Ευρώπη σε μεγάλο βαθμό ελέγχεται από ομάδες οργανωμένου εγκλήματος που βρίσκονται στην Τουρκία.
……
Στην αναφορά καταγράφεται πώς οι ομάδες αυτές στην Τουρκία μεταφέρουν μαζικά την ηρωίνη στην Ευρώπη ενώ παράλληλα με την Τουρκία δραστήριες στην Ευρώπη, είναι και οργανωμένες ομάδες εγκλήματος από Βαλκάνια, Αγγλία Ολλανδία και Πακιστάν.
Σύμφωνα με την είδηση του Σερταρ Αλτάν από το Euronews, καθώς ο βαλκανικός διάδρομος είναι η κατεύθυνση κλειδί, η Τουρκία κατέχει μεγάλη σημασία για την παρεμπόδιση εισόδου των ναρκωτικών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην αναφορά καταγράφεται πως στην πλειοψηφία τους τα ναρκωτικά έχουν ως βάση το όπιο, έχουν ως πηγή τους το Αφγανιστάν και προβλέπεται πως αν στη διαδρομή τους από την πηγή δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, τα ναρκωτικά αυτά δια μέσου της Τουρκίας σε αυξανόμενες ποσότητες θα συνεχίσουν να εισέρχονται στην Ευρώπη.

Στα 7,4 δις ευρώ η αγορά της ηρωίνης στην ΕΕ
Σύμφωνα με την αναφορά η συνολική αξία της ηρωίνης στην αγορά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 7,4 δις ευρώ, την ίδια χρονιά 8.238 άτομα πέθαναν από υπερβολική δόση, λόγω του διαδικτύου η πρόσβαση στα ναρκωτικά είναι πιο εύκολη, η ηλικία χρήσης τους σταδιακά πέφτει, ενώ το εμπόριο ναρκωτικών έχει γίνει η νούμερο 1 πηγή εσόδων για τις εγκληματικές συμμορίες.
Στην αναφορά καταγράφεται πως η συνολική αξία των εκτός νόμου διαφόρων ειδών ναρκωτικών, είναι στα 30 δις ευρώ και ότι μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση 5.000 μέλη τέτοιων εγκληματικών συμμοριών.

https://haber.sol.org.tr/dunya/avrupa-uyusturucu-raporu-eroin-ticaretinin-kontrolu-turkiyede-275114

27/11/2019

Previous Article

Bίντεο από το Ιράν : Οι διαδηλωτές κυνηγάνε αστυνομικό και αυτός πυροβολεί από κοντά

Next Article

Ούτε λέξη κατά της Τουρκίας ακόμη και τώρα…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *