Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

No Comments Share:

Απεργία πείνας στις φυλακές τύπου F για την απαγόρευση των βιβλίων

Ο δικηγόρος Σεζίν Ουτσάρ από το Νομικό Γραφείο Καταπιεσμένων, ανακοίνωσε πως κρατούμενοι στις φυλακές Νο1 και Νο2 στο Τεκίρνταγ άρχισαν απεργία πείνας επ΄αόριστω λόγω των περιορισμών στα βιβλία.

Όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι πλην των ΠΚΚδων στην φυλακή Νο1 του Τεκίρνταγ, και οι κρατούμενοι της υπόθεσης MLKP στην φυλακή Νο2, άρχισαν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις επιθέσεις και για τον περιορισμό των βιβλίων σε 10. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο δικηγόρος Σεζίν Ουτσάρ από το Νομικό Γραφείο Καταπιεσμένων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Etkin, οι κρατούμενοι των φυλακών τύπου F Νο2 Σεϊφί Πολάτ, Αλή Χαϊντάρ Κελές, Φιράτ Σαρέν, Οσμάν Νουρί Οτζακλί, Ερσίν Σεντέφογλου, Ιρφάν Γκερτσέκ, Κενάν Καρά και Νατζί Γκιουνέρ, άρχισαν απεργία πείνας επ΄αόριστω. Ενώ στην φυλακή Νο1 πλην των κρατούμενων του ΠΚΚ όλοι άρχισαν απεργία πείνας.

Ανακοινώθηκε πως μετά από την απόφαση για επιβολή του περιορισμού του αριθμού των βιβλίων σε 10 κατ΄άτομο, σε έρευνες που έγιναν την Παρασκευή κατασχέθηκαν βιβλία και κατά την ώρα των ερευνών χτυπήθηκαν κρατούμενοι. Ανακοινώθηκε επίσης πως κατά την διάρκεια της κατάσχεσης των βιβλίων έσπασαν τζάμια τα οποία δεν αντικαταστάθηκαν, με αποτέλεσμα να αρρωστήσουν κάποιοι κρατούμενοι.

 Τ24  19/3/2013

Previous Article

EKΠΟΜΠΗ ΤΟΥ TRT ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Next Article

ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΜΑΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *