Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ

0 σχόλια Share:

Ζωντανή μετάδοση : Συνεχίζεται η διαμαρτυρία ¨Μην ακουμπάς την γραφίδα μου¨ που γίνεται για τον Μπαρανσού και τους άλλους κρατούμενους δημοσιογράφους !

1baransukampanya

Χτες το βράδυ άρχισε η 24ωρη και μέσω διαδικτύου διαμαρτυρία, μέσω της οποίας η πλατφόρμα ¨Μην ακουμπάς την γραφίδα μου¨ ζητά να αποφυλακιστούν οι φυλακισμένοι δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι Μεχμέτ Μπαρανσού και Χινταγιέτ Καρατζά.

Η εκπομπή-διαμαρτυρία που οργανώνεται με συμμετοχή δημοσιογράφων και διανοουμένων άρχισε χτες το βράδυ στις 22:00 . Στην διαμαρτυρία αυτή που γίνεται για πρώτη φορά στον κόσμο, μετέχουν περισσότεροι από 50 δημοσιογράφοι και διανοούμενοι.

Να οι δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι και διανοούμενοι που θα μετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό : Ναζλί Ιλιτζάκ, Εκρέμ Ντουμανλί, Φατίχ Πορτακάλ, Αττίλα Τας, Κοράι Τσαλισκάν, Σανάρ Γιουρνταταπάν,  Τουντζάι Οπτσίν…..

…………

Στην ανακοίνωση της πλατφόρμας ¨Μην ακουμπάς την γραφίδα μου¨ αναφέρεται πως οι δημοσιογράφοι στην Τουρκία βιώνουν τις πιο δύσκολες μέρες τους και αναφέρουν : ¨Στην περίοδο διακυβέρνησης  του AKΡ οι πιέσεις εντάθηκαν και αργότερα κορυφώθηκαν όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η ειδησεογραφία, οι εκδόσεις βιβλίων και η κριτική στον Ερντογάν, κατέστησαν πια αδίκημα των δημοσιογράφων. Ακόμη και το να κάνεις πλάκα για τον Ερντογάν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, θεωρείται αδίκημα. Aκόμη και αναρτήσεις που δεν αναφέρουν το όνομα του Ερντογάν, εκλαμβάνονται ως ¨προσβολή του προέδρου της δημοκρατίας¨ και τιμωρούνται. Άλλοι δημοσιογράφοι ρίχτηκαν στις φυλακές και άλλοι τιμωρήθηκαν με πρόστιμα. Ενώ για τους υπόλοιπους έγινε προσπάθεια να φιμωθούν δια του εκφοβισμού. Όσοι όπως ο Μπαρανσού δημοσιεύουν ειδήσεις μη αρεστές στην κυβέρνηση, βρίσκονται για μήνες στις φυλακές. Μάλιστα ειδικά για τον Μπαρανσού του φέρονται και πιο άσχημα, του κάνουν ψυχολογικά βασανιστήρια. Από τότε που προφυλακίστηκε, για μήνες είναι μόνος του σε ένα κελί και αφέθηκε στην απομόνωση. Δεν επιτρέπεται σε φίλους του να τον επισκεφτούν. Ακόμη και η επίσκεψη της συζύγου του, παρεμποδίζεται με διάφορες δικαιολογίες. Ακόμη και όταν τον επισκέφτηκε, τους διέκοψαν ξαφνικά , αφαιρώντας του το πιο φυσικό του δικαίωμα.¨

………………..

……………….

Εφ. Ταράφ  11/7/2015

Previous Article

96% ANAΠΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ

Next Article

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΣΑΔΙΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *