Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΓΚΙΟΥΛ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΚΕΖΙ ΤΟΥ TAΞΙΜ

No Comments Share:

Ο ΓΚΙΟΥΛ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΚΕΖΙ ΤΟΥ TAΞΙΜ

«Οι αντιδράσεις σε μια δημοκρατική κοινωνία θα πρέπει να μην δίνουν ευκαιρία σε εκμετάλλευση, να γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες, με ψυχραιμία και σύνεση»

Έκκληση ψυχραιμίας απεύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ, σχετικά με τις διαδηλώσεις στο Πάρκο Γκεζί.

«Οι αντιδράσεις θα πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες, με ψυχραιμία και σύνεση. Αυτό που αναλογεί σε όλους μας για να καταλαγιάσουν τα επεισόδια είναι περισσότερη ωριμότητα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Αμπντουλλάχ Γκιούλ σημειώνει τα εξής στην γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε για τα επεισόδια:

«Είναι πολύ φυσικό να υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις, οπτικές γωνιές, να εμφανίζονται διαφορετικές ερμηνείες, προσεγγίσεις και γνώμες σε σημαντικά θέματα στην Τουρκία που πιστεύει στην δημοκρατία, τον πλουραλισμό, στην ανωτερότητα του δικαίου και η οποία φιλοδοξεί να διανύσει μεγαλύτερη απόσταση στο δρόμο αυτό. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος πλούτος μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Το σημαντικότερο είναι να μπορούμε να συζητάμε πολιτισμένα: να είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, να εισακούμε τις διαφορετικές απόψεις. Οι αντιδράσεις σε μια δημοκρατική κοινωνία θα πρέπει να μην δίνουν ευκαιρία σε εκμετάλλευση, να γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες, με ψυχραιμία και σύνεση. Από την άλλη πλευρά οι κυβερνώντες θα πρέπει να καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες για να εισακούσουν διαφορετικές απόψεις και ανησυχίες.

Αυτό που αναλογεί σε όλους μας για να καταλαγιάσουν τα επεισόδια που συνεχίζονται εδώ και μερικές μέρες στο Ταξίμ, οι οποίες δυστυχώς χθες έφτασαν σε ένα ανησυχητικό σημείο, είναι περισσότερη ωριμότητα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας μας θα πρέπει να μεριμνήσουν περισσότερο όσο ποτέ άλλοτε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, να φροντίσουν να επεμβαίνουν με μέτρο και να μην επιτρέπουν θλιβερές εικόνες.

Σήμερα το πρωί συνομίλησα και διαμοιράστηκα αυτά τα θέματα με τους αρμόδιους κυβερνητικούς και κρατικούς αξιωματούχους, με πρώτο τον Κύριο Πρωθυπουργό. Πιστεύω ότι ο καθένας θα κάνει το ταχύτερο δυνατό αυτό που του αναλογεί για την διασφάλιση της ηρεμίας και την κατάληξη του θέματος συζητώντας ξανά, όπως μας ταιριάζει.»

 TRT 1/6/2013

Previous Article

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΤΑΞΙΜ

Next Article

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ Ο ¨ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ¨ –BINTEO

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *