Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ…

No Comments Share:

Το έγκλημα της ήταν ότι στήριξε την Οζγκιούρ Γκιουντέμ !

Η δημοσιογράφος Αϊσέ Ντουζκιάν μπήκε στην φυλακή.

Η δημοσιογράφος Αϊσέ Ντουζκιάν που τιμωρήθηκε επειδή μετείχε στην καμπάνια ¨Περιοδική Αρχισυνταξία¨  που ήταν στήριξη της εφ. Οζγκιούρ Γκιουντέμ που την έκλεισαν, μετά από την οριστικοποίηση της ποινής της, μπήκε στην φυλακή.

Το 13ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης στις 16 Ιανουαρίου κατέληξε σε απόφαση σχετικά με τους δημοσιογράφους Αϊσέ Ντουζκάν, Χουσείν Ακιόλ, Μεμέτ Αλή Τσελεμπί, Χουσείν Μπεκτάς και Ραγκίπ Ντουράν, που δικάστηκαν επειδή στήριξαν την εφημερίδα Οζγκιούρ Γκιουντέμ.

Με κατηγορίες για ¨διενέργεια τρομοκρατικής προπαγάνδας και για ¨τέλεση παρόμοιων αδικημάτων παραπάνω από μία φορά¨, ο μεν Χουσείν Ακιόλ καταδικάστηκε σε 3 έτη και 9 μήνες φυλάκισης, ενώ οι Αϊσέ Ντουζκάν, Μεμέτ Αλή Τσελεμπί, Χουσείν Μπεκτάς και Ραγκίπ Ντουράν τιμωρήθηκαν ο καθένας σε 1,5 έτος φυλάκισης.

Η Ντουζκάν που πήγε σήμερα στα δικαστήρια Κωνσταντινούπολης για την εκτέλεση της ποινής της, δήλωσε : ¨Η ¨Περιοδική Αρχισυνταξία¨ στην Οζγκιουρ Γκιουντέμ, πρώτα από όλα ήταν μια κίνηση αλληλεγγύης προς την δημοσιογραφία και σήμαινε μια στήριξη στο αίτημα για ειρήνη σε αυτά τα χώματα….Το πιο κρίσιμο είναι η πίεση που ασκείται σήμερα στην χώρα στους ανθρώπους που προτίμησαν να ασχοληθούν με την πολιτική. Στην Τουρκία η διοίκηση καταργεί το δίκαιο… Στην Τουρκία η ελευθεροτυπία ποτέ δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Παγκοσμίως είμαστε στους πρώτους στον αριθμό των φυλακισμένων δημοσιογράφων. Όταν σε μια χώρα υπάρχει κάτι για να κρυφτεί, τότε η ελευθεροτυπία περιορίζεται.

……………

Η Ντουζκάν συνοδεία αστυνομικών μεταφέρθηκε στις γυναικείες φυλακές του Μπακίρκιοϊ.

Suçu Özgür Gündem’e destek vermek! Gazeteci Ayşe Düzkan cezaevine girdi

28/1/2019

Previous Article

ΔΗΜΑΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ – ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ

Next Article

KYΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Τ/Κ ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *