Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΦΕΤΕΙΑΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ !

No Comments Share:

 

Εγκρίθηκε η ποινή που επιβλήθηκε στα αδέρφια Αλτάν και στην Ναζλί Ιλιτζάκ

Το εφετείο ενέκρινε την ποινή της επιβαρυμένης μορφής ισόβιας κάθειρξης που επιβλήθηκε σε 6 άτομα, μεταξύ των οποίων οι Αχμέτ Αλτάν, Μεχμέτ Αλτάν και Ναζλί Ιλιτζάκ.

Για δεύτερη φορά έγινε η εκδίκαση στο 2ο Ποινικό Τμήμα ( Εφετείο) στο Δικαστήριο Περιφέρειας Κωνσταντινούπολης των ατόμων αυτών που τιμωρήθηκαν σε ισόβια, με το σκεπτικό πως ήξεραν για την απόπειρα πραξικοπήματος πριν αυτό εκδηλωθεί.

ΙΛΙΤΖΑΚ : ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑΣ

Στην δίκη παραβρέθηκαν οι κρατούμενοι Ναζλί Ιλιτζάκ, Φεβζί Γιαζιτζί, Σουκρού Τουργκούτ Οζσενγκιούλ, Γιακούπ Σιμσέκ και ο Μεχμέτ Αλτάν που δεν είναι κρατούμενος. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Αχμέτ Αλτάν παρακολούθησε την δίκη μέσω του συστήματος  SEGBİS από την φυλακή όπου βρίσκεται.

Στην αίθουσα παραβρέθηκε ο βουλευτής Σεζγκίν Τανρικουλού και πολλοί ακόμη παρατηρητές. Η διαδικασία άρχισε στις 11 και πρώτη έκανε την απολογία της η Ναζλί Ιλιτζάκ. Δήλωσε πως δεν είναι πραξικοπηματίας, πως επί δύο έτη στις δίκες λέει πως δεν έχει διαπράξει αδίκημα, πως αυτά τα έχει φανερώσει με αποδείξεις και απέρριψε τις σε βάρος της κατηγορίες.

H Iλιτζάκ είπε :το 2011 έγραψα βιβλίο. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε παράλληλη δομή. Υποστηρίζεται σε βάρος μου πως έκανα παραπληροφόρηση. Εργάστηκα στην εφημερίδα Μπουγκιούν. Εάν δεν πληρωνόμουν για την εκεί τότε θα έπρεπε να με υποψιαστείτε. Τα άρθρα τα έγραφα από το σπίτι μου. Όταν διορίσθηκε στην εφημερίδα επίτροπος, απολύθηκα. Στα 42 έτη του επαγγελματικού μου βίου ποτέ δεν εργάστηκα στην εφημερίδα Ζαμάν ή στο STV που ήταν πλησίον της κοινότητας Γκιουλέν.  Όταν απολύθηκα το 2013 δέχθηκα προτάσεις για εργασία από την Μπουγκιούν και την Ζαμάν. Αποδέχθηκα την πρόταση της Μπουγκιούν λόγω του ατόμου στον οποίο ανήκε. Αργότερα εργάστηκα στις  Özgür Düşünce  και Can Erzincan. Εξ όσων γνωρίζω αυτά τα ΜΜΕ δεν είχαν καμία σχέση με την κοινότητα. Και αν υπάρχει κάποιος δεσμός εγώ δεν το γνωρίζω. Κατηγορούμαι πως με τα τουίτ που έγραψα έβγαζα λευκή την FETÖ. Μα αν εγώ είχα υπηρετούσα τους σκοπούς της FETÖ, θα υπερασπιζόμουν τις προφυλακίσεις για την υπόθεση Βαριοπούλα;

………………….

Δεν έχω καμία σχέση ούτε με το πραξικόπημα, ούτε με αυτή την δομή. Για ποιο λόγο βρίσκομαι στην φυλακή; Είμαι μια γυναίκα. Για ποιο λόγο να βοηθήσω μια κοινότητα που θέλει να στήσει ένα κράτος βασισμένο στην σαρία;  …..Δεν τηρώ κανένα από τα κριτήρια της ‘FETÖ που ανακοίνωσε το Ανώτατο Δικαστήριο. Καμία από τις δράσεις μου δεν συνιστά αδίκημα. Τα βιβλία, οι φωτογραφίες και τα ρεπορτάζ στις εφημερίδες δεν είναι αδικήματα.  Μα είναι δυνατόν χωρίς να είμαι μέρος στην ιεραρχική δομή της οργάνωσης να υπηρέτησα τον σκοπό της εσκεμμένα ;…. Επί 42 έτη υπηρέτησα το δίκαιο, τον νόμο και την δικαιοσύνη. Πλήρωσα μεγάλο τίμημα…. Επί δύο έτη βρίσκομαι αντιμέτωπη με κατηγορίες που δεν μου πρέπουν, του τύπου τρομοκράτης, πραξικοπηματίας και πράκτορας, μου βάζουν χειροπέδες και με κουβαλάνε σαν πράμα από εδώ και από κει. Πετάνε στην άκρη την προσπάθεια που έκανα για μια Τουρκία πιο ελεύθερη και πιο δημοκρατική. Όλες αυτές οι εμπειρίες είναι που κάνουν τα μάτια μου να δακρύζουν. Η αδικία που βίωσα στην πατρίδα μου που την αγαπάω σαν την ζωή μου, μου έκαψε την ψυχή. Δώστε τέλος  σε αυτή την αδικία. Άλλοι αρθρογράφοι σαν εμένα, σχεδόν όλοι αποφυλακίστηκαν. Ακόμη και αυτοί που έγραφαν στην εφημερίδα Ζαμάν. Δεν διέπραξα κανένα αδίκημα, ζητώ την αποφυλάκιση μου. ¨ Η Ιλιτζάκ κατά την απολογία της δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της.

…………….

https://www.artigercek.com/haberler/altan-kardesler-ve-ilicak-hakim-karsisinda

2/10/2018

Σχ: Στο τμήμα του κειμένου που δεν παραθέτουμε, περιλαμβάνεται η απολογία των αδερφών Αλτάν.  Ο Αχμέτ Αλτάν είναι από τις καλύτερες ¨πένες¨ της Τουρκίας και υπήρξε αρχισυντάκτης στην ιστορική πια εφημερίδα Ταράφ. Η εφημερίδα αυτή στα πρώτα χρόνια του Ερντογάν που είχαν γίνει κάποια βήματα εκδημοκρατισμού της χώρας, τον είχε στηρίξει τον Ταγίπ. Αλλά όταν μετά από χρόνια αυτός άρχισε να νομίζει πως είναι αλάθητος, η Ταράφ άρχισε να του ασκεί κριτική. Αμέσως μετά από την απόπειρα πραξικοπήματο την έκλεισαν με διάταγμα… Και τώρα η  τουρκική ¨δικαιοσύνη¨  τιμωρεί σε ισόβια κάθειρξη αυτούς τους δημοσιογράφους, κατηγορώντας τους πως ¨παραβίασαν το σύνταγμα¨, πως ήξεραν για το πραξικόπημα από πριν και μέσα από δηλώσεις τους, πέρασαν υποσυνείδητα μηνύματα (!!!).

Αλήθεια οι μαχόμενοι όπως λένε για την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δίκιο επαγγελματίες δημοσιογράφοι της μειονότητας στην Θράκη, τολμάνε να γράψουν κάτι για αυτή την ιστορία;

 Τρέμουν τον ίσκιο τους και δεν γράφουν ή είναι απλά ιδιοτελείς ;  Ή και τα δύο ;     

Previous Article

OΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ…

Next Article

ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΠΑΝΤΟΥ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *