Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΣΠΡΕΙ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

No Comments Share:

Ο Τσαγιάν Μπιρμπέν πέθανε

 Ο Τσαγιάν Μπιρμπέν που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο, όταν αστυνομικός στην Γιάλοβα χωρίς να νοιαστεί για την έκκληση του ¨Μην μου ρίξεις αέριο, έχω άσθμα¨ του είχε ρίξει σπρέι πιπεριού, τελικά πέθανε. Δύο μέρες πριν φέρεται να είχε γίνει και ο εγκεφαλικός του θάνατος.

 Η οικογένεια υπέβαλε μήνυση

Ο Αϊκούτ Χαμπεράλ-θείος τουΤσαγιάν- δήλωσε πως οι αστυνομικοί άσκησαν πιέσεις στους γιατρούς και για αυτό τον λόγο εκείνοι δεν τους έδωσαν μια ξεκάθαρη ανακοίνωση. Ο Χαμπεράλ ανακοίνωσε πως υπέβαλαν μήνυση ενάντια στους αστυνομικούς.

Απειλές προς τους γιατρούς από την αστυνομία

Η αστυνομία ασκεί πίεση στους γιατρούς να δώσουν ιατρική αναφορά που να λέει πως ¨ο Τσαγιάν ήταν εξαρτημένος από ουσίες, δεν του έριξαν σπρέι πιπεριού¨. Ο επικεφαλής του συνδικάτου εργαζομένων στον Τομέα Υγείας-Κοινωνικών Υπηρεσιών-παράρτημα Γιάλοβας Νεζακέτ Ουνάλ δήλωσε : ¨Αυτό δεν είναι αληθές, τα σχετικά με εξαρτησιογόνες ουσίες τεστ βγήκαν αρνητικά, είναι ξεκάθαρο πως ο θάνατος προήλθε από το σπρέι πιπεριού¨. Μάλιστα με βάση τις πληροφορίες που έδωσε ο Ουνάλ, ο Τσαγιάν είναι το δεύτερο άτομο που τις τελευταίες τρεις μέρες πέφτει σε κώμα στην Γιάλοβα λόγω του σπρέι πιπεριού !

Δεύτερο επεισόδιο σε 3 μέρες

Ο Ουνάλ ανέφερε πως με βάση αυτά που περιγράφουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, ο Τσαγιάν αποτελεί το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό : ¨Δύο μέρες πριν τον Τσαγιάν αστυνομικοί που θελαν να χωρίσουν έναν καβγά, έριξαν σπρέι πιπεριού με αποτέλεσμα ο ένας που είχε ζάχαρο έπεσε σε κώμα, δεν μπορέσαμε να μάθουμε ποια είναι η κατάσταση του¨.

Είτε σφαίρα είτε σπρέι πιπεριού !

Ο Νεζακέτ Ουνάλ αντέδρασε έντονα στην δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Ιντρίς Ναίμ Σαχίν ¨το σπρέι πιπεριού είναι αβλαβές¨ λέγοντας : ¨Δεν υπάρχει βόμβα αερίου αβλαγής, και αυτό δεν φαίνεται μόνο στις εξετάσεις αίματος, αλλά απορροφάται από μύτη και στόμα και πάει στα πνευμόνια. Πρόκειται για όπλο που απειλεί άμεσα την ανθρώπινη ζωή. Σε περιπτώσεις μη εντοπισμού ασθένειας είναι άμεση αιτία θανάτου. Εάν έχετε δηλαδή κάποια ασθένεια χωρίς να την ξέρετε, το σπρέι πιπεριού πυροδοτεί ακριβώς την ασθένεια. Με αυτό τον τρόπο είναι σαν να βάζετε όπλο στο κεφάλι κάποιου, δεν υπάρχει διαφορά¨.

 Εφ. Μπιργκιούν 30-5-2012

Previous Article

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Next Article

ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ LIVE…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *