Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΟΙΝΗ 7 ΕΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ !

No Comments Share:

O Ιταλός φωτογράφος που αντιμετωπίζει ποινή 7 ετών : ¨Πλάκα είναι αυτό ;¨

Mattia

Ο Ιταλός φωτογράφος Ματία Σατζιατόρι που κατά την αντίσταση του πάρκου Γκεζί συνελήφθη, μιλώντας σχετικά με την ποινή 7 ετών φυλάκισης που αντιμετωπίζει δήλωσε ¨Πλάκα είναι αυτό ; Εγώ μόνο φωτογράφιζα¨.

Σύμφωνα με την είδηση του CNN Türk ο Ιταλός φωτορεπόρτερ Ματία Σατζιατόρι, ο οποίος συνελήφθη στα επεισόδια του πάρκου Γκεζί και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, αντιμετώπισε με έκπληξη το γεγονός πως του υποβλήθηκε μήνυση και ότι αντιμετωπίζει ποινή έως 7 ετών, και δήλωσε ¨Πλάκα είναι αυτό ; Εγώ μόνο φωτογράφιζα. Παράλογες κατηγορίες¨.

Ο Ιταλός φωτογράφος που εργάζεται σε ιδιωτικό φωτογραφικό πρακτορείο, βρισκόταν από τις 22/6 στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθώντας τις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί. Στις 6/7 κατά την διάρκεια αστυνομικής επέμβασης στο πάρκο Γκεζί, συνελήφθη με άλλα 59 άτομα. Αργότερα μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος για να δικαστεί χωρίς να κρατείται. Η εισαγγελία Κωνσταντινούπολης ολοκλήρωσε το κατηγορητήριο για 20 ύποπτα άτομα μεταξύ των οποίων και ο Σατζιατόρι.

Ο Ματία Σατζιατόρι που έμαθε από τον ανταποκριτή του DHA πως κατηγορείται για ¨παράνομη συγκέντρωση και διαδήλωση¨ και ¨αντίσταση κατά της αρχής¨ και αντιμετωπίζει ποινή από 1 χρόνο και δύο μήνες έως 7 χρόνια φυλάκισης, εξεπλάγη και δήλωσε πως έπαθε σοκ. Ανέφερε : ¨Μα κάνετε πλάκα ; ‘Η μήπως θα έρθουν να με πάρουν με ειδικό ελικόπτερο ; Παράλογες κατηγορίες ¨.

Ο Σατζιατόρι υποστηρίζει πως αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελία δίχως να του απευθυνθεί κάποια κατηγορία και δηλώνει : ¨Εάν πράγματι είναι αυτές οι κατηγορίες, τότε μόνο γελάω. Διότι εγώ ούτε ακτιβιστής είμαι, ούτε αντιστάθηκα στην αστυνομία. Με τράβηξαν από το χέρι, με πήγαν στο λεωφορείο και εγώ περπάτησα ήρεμα μαζί τους.

Ο Σατζιατόρι που τώρα βρίσκεται στο Μιλάνο δήλωσε : ¨Εγώ εκεί έκανα μόνο την δουλειά μου και τραβούσα φωτογραφίες. Και ο εισαγγελέας μου είπε πως ¨Δεν πιστεύω πως θα υπάρξει κατηγορία εναντίον σου¨. Για αυτό λοιπόν εξεπλάγην πολύ όταν άκουσα τις κατηγορίες¨.

……………

Haber.sol.org 20/7/2013 

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ

Next Article

ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *