Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Νέος δρακόντειος νόμος για τα σόσιαλ μίντια…

0 σχόλια Share:

Χειροπέδες για τα social media εμφάνισε ο νέος νόμος ! Έρχεται μεγάλη λογοκρισία σε Twitter, Facebook, YouTube και instagram

Νόμος πακέτο που ετοίμασε το κόμμα ΑΚΡ  για την επιδημία, φέρνει μεγάλες συλλήψεις και στα social media. Οι λογαριασμοί εκατομμυρίων χρηστών στα social media θα μπορούν εύκολα να λογοκρίνονται από κυβερνητικά. Βαριές ποινές έρχονται για το ίντερνετ.

Σύμφωνα με το κείμενο του Μουσταφα Τσακρι από την Τζουμχουριέτ, πλέον τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία μέσω δημοσίευσης κειμένων, ήχου εικόνων και δεδομένων αποσκοπούν στην κοινωνική αλληλεπίδραση, αναγνωρίζονται ως “πάροχοι κοινωνικών δικτύων”. Tα διοικητικά πρόστιμα σε περίπτωση που ο πάροχος βρίσκεται στο εξωτερικό θα επιδίδονται στον εκπρόσωπο τους που βρίσκεται στην Τουρκία.
…..
Επιβάλλεται πλέον η υποχρέωση στους παρόχους κοινωνικών δικτύων σε περίπτωση αιτημάτων εντός 72 ωρών ή να καταργούν το περιεχόμενο ή να επιβάλουν απαγόρευση πρόσβασης. Αν δεν υπάρχει απάντηση στο αίτημα το πρόστιμο θα είναι από 100.000 λίρες έως ένα εκατομμύριο λίρες.  Επίσης επιβάλλεται η υποχρέωση στους παρόχους κοινωνικών δικτύων να κοινοποιούν στην υπηρεσία Τεχνολογίας και Επικοινωνίας την αναφορά τους, σχετικά με τις αποφάσεις τους αναφορικά με τα αιτήματα ατόμων για κατάργηση η απαγόρευση πρόσβασης συγκεκριμένου περιεχομένου. Σε περίπτωση μη εφαρμογής αυτού του μέτρου το πρόστιμο θα είναι από ένα έως πέντε εκατομμύρια λίρες.
……
Για τους παρόχους επίσης κοινωνικών δικτύων με χρήστες περισσότερους του ενός εκατομμυρίου ανά ημέρα, επιβάλλεται πλέον να διατηρούν τα δεδομένα των εν Τουρκία χρηστών μέσα στην Τουρκία. Για όποιους δεν εφαρμόσουν το μέτρο, η τιμωρία είναι από 1 έως 5 εκατομμύρια λίρες. Σε περίπτωση περιεχόμενου αντίθετου σε δικαστική απόφαση η που συνιστά παραβίαση του νόμου, θα ενημερώνεται ο πάροχος. Αν παρά την ενημέρωση εντός 24 ωρών δεν αφαιρέσει το περιεχόμενο ή δεν επιβάλλει απαγόρευση πρόσβασης, τότε θα θεωρείται υπεύθυνος αποζημίωσης για την προκληθείσα ζημία.

……

https://tele1.com.tr/akpnin-salgin-paketinde-sansur-cikti-internete-buyuk-gozalti-geliyor-150123/

10/4/2020

Previous Article

Για χρόνια έκρυβαν την σορό του αντάρτη κι εντέλει την έστειλαν με ταχυδρομείο !….

Next Article

Κάθε μέρα και χειρότερα στοιχεία…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *