Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ…

0 σχόλια Share:

Έκκληση για τους άρρωστους φυλακισμένους : Να μην μένουμε θεατές σε αυτό το δράμα

4322173975394ce2339a93738be6474d36b14eab_1436193188

Ζητείται από την κοινή γνώμη να ευαισθητοποιηθεί για αυτό το θέμα, ενώ αναφέρεται πως το ΑΚΡ κρατά φυλακισμένους πολλούς άρρωστους διανοούμενους δίκην ¨ομήρων¨.

Φορείς όπως η Κίνηση Ελευθερίας Σκέψης Άγκυρας, οι Direnişteyiz.net, η ομάδα Görülmüştür( www.gorulmustur.org), καλλιτέχνες, αρθρογράφοι, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και πολλοί διανοούμενοι από διάφορους τομείς, κάνουν έκκληση για ευαισθησία απέναντι στους άρρωστους φυλακισμένους.

Στο κείμενο αναφέρεται πως ¨Το κράτος του ΑΚΡ  κρατά τους άρρωστους φυλακισμένους σαν ομήρους και με μια ντροπιαστική συμπεριφορά κάνει και ¨παζάρια¨ μαζί τους. Φυσικά αυτή η πολιτική επηρεάζει και τους ποινικούς κρατούμενους.  Σύμφωνα με τα στοιχεία στις φυλακές υπάρχουν περίπου 1000 άρρωστοι φυλακισμένοι, εκ των οποίων οι 300 είναι σε βαριά κατάσταση. Την σοβαρότητα της κατάστασης δείχνει το γεγονός πως κατά τα τελευταία 13 χρόνια, 2.300 άτομα παρά τις ιατρικές βεβαιώσεις που είχαν, πέθαναν τελικά μέσα στις φυλακές.

¨ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ¨

Στο κείμενο αναφέρονται οι προσπάθειες που κάνει για το θέμα η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και άλλοι μαζικοί φορείς και λέει πως ¨Η κυβέρνηση όμως επίμονα συνεχίζει την σιωπή της.  Μάλιστα κατά καιρούς, υποβάλλει και μηνύσεις κατά των αρθρογράφων που θέτουν τις παραβιάσεις δικαιωμάτων που συμβαίνουν στις φυλακές. Φυσικά και είναι σημαντικές οι συγκεντρώσεις υπογραφών σχετικά με τους άρρωστους φυλακισμένους. Αλλά καθώς η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται, όπως λέει και ο άρρωστος φυλακισμένος Χασάν Γκιουλμπαχάρ που βρίσκεται 31 χρόνια στην φυλακή «χρειάζεται ενωτικός και οργανωμένος αγώνας». ¨

Στο κείμενο γίνεται έκκληση στην κοινή γνώμη, στους ποιητές, συγγραφείς και επιστήμονες και αναφέρεται ¨Προσθέστε την φωνή μας στην δική μας. Θέστε επί τάπητος αυτό το θέμα στους χώρους, στους φορείς, και στα ΜΜΕ όπου βρίσκεστε. Καλέστε τον τύπο να ενδιαφερθεί περισσότερο για αυτό το θέμα. Να μην ζήσουμε ξανά αυτή την ντροπή. Να μην μένουμε θεατές σε αυτό το δράμα¨.

Εφ. Ταράφ  6/7/2015

Previous Article

ΔΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Next Article

ΠΟΙΝΗ ΧΑΔΙ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *