Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

2 ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ Ε.Δ.Α.Δ.

No Comments Share:

Η Τουρκία καταδικάστηκε σε 45 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο για βασανιστήρια και σεξουαλική παρενόχληση

cezaevinde_iskence_iddiasi_h33295

ΤΟ ΕΔΑΔ δικάζοντας δύο διαφορετικές περιπτώσεις για βασανιστήρια και σεξουαλική παρενόχληση συλληφθέντων, έκρινε ένοχη την Τουρκία για παραβίαση του νόμου για απαγόρευση βασανιστηρίων και για την μη αποτελεσματική διερεύνηση.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε πως κατά την σύλληψη των γυναικών λόγω της  βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης, η Τουρκία παραβίασε το άρθρο 3 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απαγορεύει τα βασανιστήρια.

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΡΕΥΝΑ ΟΧΙ

Σύμφωνα με ότι αναφέρεται στην ιστοσελίδα Bianet, γυναίκα ονόματι A.Σ.E. στα 25 της το 1999 συνελήφθη με την κατηγορία ¨μέλους παράνομης οργάνωσης. Επί 4 μέρες την βασάνισαν, της έβγαλαν τα ρούχα και την απείλησαν με βιασμό. Προσέφυγε  στην εισαγγελία και τελικά το 2007 αποφασίστηκε να αρχειοθετηθεί η υπόθεση σε βάρος των αστυνομικών , ενώ και η έφεση της κοπέλας απορρίφθηκε.

ΤΟ ΕΔΑΔ έκρινε πως και βασανιστήρια υπήρξαν και δεν έγινε αποτελεσματική έρευνα και για αυτό αποφάσισε πως η Τουρκία παραβίασε το άρθρο 3 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απαγορεύει τα βασανιστήρια και την καταδίκασε σε  αποζημίωση 45 χιλιάδων ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΟΒΑΡΗ ΕΡΕΥΝΑ

Η Ν.Α. ήταν 22 χρονών και μοίραζε πολιτικά φυλλάδια όταν συνελήφθη. Την έδειραν στο αστυνομικό όχημα, την παρενόχλησαν σεξουαλικά , ενώ τα ίδια συνεχίστηκαν και στο αστυνομικό τμήμα, όπου και την απείλησαν πως θα την βιάσουν. Σε βάρος της Ν.Α. υποβλήθηκε μήνυση για αντίσταση κατά της αστυνομίας και για παρεμπόδιση τέλεσης αστυνομικών καθηκόντων, ενώ και η ίδια έκανε μήνυση στους αστυνομικούς. Το δικαστήριο στην Τουρκία έκρινε πως η Ν.Α. τραυματίστηκε αντιστεκόμενη στους αστυνομικούς και απέρριψε την έφεση της.

Το ΕΔΑΔ έκρινε ένοχη την Τουρκία για ανεπαρκή έρευνα για τα βασανιστήρια. Καθώς δεν υπήρχε αίτημα από την Ν.Α. για αποζημίωση, δεν επεβλήθη πρόστιμο στην Τουρκία.

Εφ. Ταράφ 20/10/2015

Previous Article

ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ- ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΚΙΤΣΟ

Next Article

ΣΥΛΛΗΨΗ 15ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *