Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τεκμήριο ενοχής η δικηγορία !

0 σχόλια Share:

Το δικαστήριο έκρινε ως έγκλημα την δικηγορία
Τιμωρήθηκε επειδή υπερασπίστηκε τον πελάτη του!

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ

ΟΗΕ: 570 οι φυλακισμένοι δικηγόροι στην Τουρκία
Ο Βουραλ Εργκιουλ κρίθηκε ένοχος επειδή στην δίκη των φορτηγών της ΜΙΤ,  “υπερασπίστηκε” τον αντιστράτηγο Χαμζά Τζελεπογλου. Στην εν λόγω απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται η φράση “Εγινε αντιληπτό πως όνομα κλειδί στην διαδικασία έρευνας και εκδίκασης ήταν αυτός που είχε την υπεράσπιση του Χάμζα Τζελέπογλου.” Ως τεκμήριο ενοχής θεωρήθηκαν τα χρήματα που πήρε από τον πελάτη του. Ο Εργκιουλ αντιδρώντας στην απόφαση κοινοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο twitter την απόφαση και σχολίασε πως “Σύμφωνα με την αιτιολογημένη απόφαση του δικαστηρίου, (που δεν περιμενε όχι να τελεσιδικήσει η απόφαση, αλλά ούτε καν την  πρωτόδικη απόφαση στην δίκη των φορτηγών της ΜΙΤ) το ότι υπερασπίστηκα ως δικηγόρος τον πελάτη μου, θεωρήθηκε ως συνέργεια σε παράνομη οργάνωση… Αν όμως το δικαστήριο βλέπει ως αδίκημα την δικηγορία μπορεί να γίνει λόγος για δικαστική διαδικασία; Υπάρχει μήπως κανένας δικηγόρος ο οποίος δεν απειλείται από αυτήν τη δικαστική απόφαση; Και μιλάτε τώρα για Έγγραφο Δικαστικής Στρατηγικής Μεταρρύθμισης, για αποφάσεις του ΕΔΑΔ και για οικουμενικο δίκαιο; ”

Στην περίοδο διακυβέρνησης του κόμματος ΑΚΡ, το δικαίωμα της υπεράσπισης που είναι ένα στοιχείο δίκαιης δίκης, εξαφανίζεται. Σύμφωνα με την αναφορά του Ανωτάτου Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε το 2018, το 2017 στην Τουρκία προφυλακίστηκαν 570 δικηγόροι, ενώ ασκήθηκαν διώξεις σε άλλους 1.470. Η φυλάκιση ενός δικηγόρου ταυτόχρονα σημαίνει ότι αφαιρείτε και από τον πελάτη του το δικαίωμα της υπεράσπισης.

MAHKEME AVUKATLIĞI SUÇ GÖRDÜ!Sanık olan müvekkilini ‘savunduğu’ için ceza aldı!SAVUNMA HAKKI YOK EDİLDİBM: Türkiye'de…

Δημοσιεύτηκε από 30 ARTI στις Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

Σχ: Στην λεγόμενη δίκη των φορτηγών της ΜΙΤ, δικάζονται αστυνομικοί και δικαστικοί και μέλη της στρατοχωροφυλακής που είχαν εμπλακεί στην έρευνα εκείνη που είχε αποκαλύψει τον βρώμικο ρόλο της Τουρκίας και του Ερντογάν προσωπικά. Διότι είχε αποκαλυφθεί πως έστελναν οπλισμό στους τζιχαντιστές. Όλοι αυτοί λοιπόν που απλά έκαναν την δουλειά τους, τώρα αντιμετωπίζουν δεκάδες έτη φυλάκισης, καθώς θεωρήθηκε πως ήταν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης !

Και όπως βλέπουμε τιμωρούνται και οι δικηγόροι τους !

Previous Article

Ερντογάν: “Και ο Κούρδος άνθρωπος είναι ” !

Next Article

Για ποιον λόγο δίνουμε βίζα σε αυτούς ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *