TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δείτε ποια χώρα (……) μιλά στην Ελλάδα για ανθρώπινα δικαιώματα….

0 σχόλια Share:

ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
Τα 4 άτομα που είχαν απαχθεί προφυλακίστηκαν και οι μυστήριοι δικηγόροι εξαφανισμένοι

Τα 4 άτομα τα οποία πριν από 6 μήνες τα απήγαγαν φορώντας τους τσουβάλι στο κεφάλι με το μαύρο Volkswagen Transporter, αίφνης εμφανίστηκαν συνελήφθησαν και με δικαστική απόφαση προφυλακίστηκαν. Και ενώ κατά τις δώδεκα ημέρες της κράτησής τους, παρέμεινε το σκοτάδι σχετικά με το πού βρισκόταν κι τι βίωσαν επί 5,5 μήνες, τώρα προστέθηκε  και  το θέμα των δικηγόρων. Η Αιτζαν Καγιά σε ανάρτησή της σχετικά με το διάστημα κράτησης του συζύγου της Οζγκιούρ Καγιά, αναφέρει : “Τους προσήγαγαν στον εισαγγελέα και στο δικαστήριο με δικηγόρους που δεν προέρχονται από το δικηγορικό σύλλογο και δεν είναι σαφές από πού έρχονται και τελικά τους προφυλάκισαν. Ότι και αν έκανα, όποιον κι αν ρώτησα, δεν απέκτησα πρόσβαση σε αυτόν που λέει ότι είναι συνήγορος του συζύγου μου.  Δεν έχω καμία απολύτως πληροφορία σχετικά με την κατηγορία που αντιμετωπίζει ο σύζυγός μου, όπως και για το τι κατέθεσε. Ο επί 165 μέρες εξαφανισμένος σύζυγός μου προσέλαβε δικηγόρο αλλά δεν ξέρει ούτε το όνομά του ! Όλα γράφτηκαν, εγκρίθηκαν και ο σύζυγός μου προφυλακίστηκε.”

Ενώ η σύζυγός του Ερκαν Ιρμακ έγραψε: “ΑΠΗΓΑΓΑΝ τον σύζυγό μου και επί μήνες τον είχαν εξαφανισμένο. Με κάποιο μυστήριο τρόπο, οι απαχθέντες σε τρεις διαφορετικές πόλεις βρέθηκαν μαζί !!!  Η διαδικασία σύλληψης είναι μία ξεχωριστή ιστορία. Η δικαστική φάση είναι ένα απόλυτο νομικό σκάνδαλο. Το θέατρο σας μπορεί να τελείωσε, αλλά για εμάς δεν τελείωσε”.
Στο σκάνδαλο αυτό υπήρξαν αντιδράσεις από ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βουλευτές και δικηγόρους. Ο βουλευτής του CHP Σεζγκιν Τανρικουλου, σχολίασε ως εξής: “Η διαδικασία λειτούργησε στην κατεύθυνση της συγκάλυψης του εγκλήματος της εξαφάνισης και των ενόχων. Αυτοί που διέπραξαν αυτό το αδίκημα φυσικά και θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης!”, ενώ ο βουλευτής του HDP Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλιογλου χρησιμοποίησε την φράση “στο δωμάτιο του εισαγγελέα δεν επετράπη στις οικογένειες να προσεγγίσουν τους δικηγόρους. Τους είπαν πως “προσελήφθη ειδικός δικηγόρος”, Ενώ οι συλληφθέντες δεν ήξεραν καν τα ονόματα των δικηγόρων τους! Ακολούθως οι δικηγόροι εξαφανίστηκαν από την πίσω πόρτα! Ο λόγος της προφυλάκισής τους δεν είναι γνωστός. Δεν θα αποδεχτούμε αυτό το θέατρο…! ”
Ο Κερέμ Αλτιπαρμακ-δικηγόρος και πρόεδρος του Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του δικηγορικού συλλόγου Άγκυραςασκώντας κριτική στην σιωπή από την πλευρά της κοινής γνώμης, δήλωσε : “Σε ένα τόσο σοβαρό περιστατικό που γεννά αμφιβολίες θα έπρεπε να έχει υπάρξει πολύ πιο ισχυρή πολιτική αντίδραση. Υπάρχουν στοιχεία που αποκρύπτονται.το κράτος δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του”

BU TİYATROYU KABULLENMEYECEĞİZ!Kaçırılan 4 kişi tutuklandı, esrarengiz avukatları ortada yok!6 ay önce kafalarına…

Δημοσιεύτηκε από 30 ARTI στις Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019

30 ARTI

FACEBOOK. 11/8/2019

Σχ: Η Τουρκία που ακόμη και σήμερα φέρεται έτσι στους πολίτες της, έχει το  θρασος να θέλει να δώσει και μαθήματα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα !!! 

Previous Article

Αίμα στην θάλασσα…

Next Article

Τούρκος ΥΠΕΞ : “Με κάθε τίμημα θα καθαρίσουμε την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη”…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *