Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Βίντεο- Οι δεσμοφύλακες του έσπασαν το χέρι, τον έσυραν και τον τιμώρησαν !

No Comments Share:

Η στιγμή του κατάγματος σε κάμερα ασφαλείας των φυλακών

Σε κάμερα ασφαλείας των φυλακών του Κιρρίκαλε, καταγράφηκε η στιγμή στην οποία έσπασαν το χέρι του κρατούμενου Γκιοκχάν Γκιουντούζ. Μετά από προσφυγή που έκανε ο Γκιουντούζ στο Συνταγματικό Δικαστήριο ζητήθηκε μία πιο αποτελεσματική έρευνα.

Ο Γκιοκχάν Γκιουντούζ-κρατούμενος στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου F του Κιρρικαλε, στις 25 Μαΐου 2017 θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για κάποια μέτρα των φυλακών, άρχισε καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στην καντίνα . Εκείνη την ώρα ο σωφρονιστικός υπάλληλος R.S. τον έριξε κάτω και του γύρισε το χέρι. Υπό την επίδραση του γυρίσματος, το χέρι του Γκιουντούζ έσπασε και με αυτό τον τρόπο τον έπιασαν από το χέρι και τον έσυραν. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εντοπίστηκε ότι έχει κάταγμα.
Σχηματίστηκε ΕΔΕ σε βάρος του διευθυντή υπηρεσίας και άλλων πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων. Στη δικογραφία για το περιστατικό αναφέρεται πως “Οταν ο κρατούμενος έφτασε στην είσοδο της πτέρυγας και περίμενε να ανοίξει η πόρτα, εσκεμμένα έκατσε πάνω στο χέρι του με σκληρό τρόπο”. Από την ΕΔΕ σε βάρος των υπαλλήλων δεν υπήρξε κάποια ποινή.

Στον Γκιουντούζ με το σπασμένο χέρι, του επιβλήθηκε ποινή ενός μηνός στέρησης επικοινωνίας και αλληλογραφίας, επειδή τραγούδησε ένα εμβατήριο, ενώ στους τρεις φίλους του που είχαν κάνει την ίδια διαμαρτυρία, επιβλήθηκαν ποινές απομόνωσης και στέρησης επισκεπτηρίου.

Η εισαγγελία στην έρευνα που έκανε σχετικά με το κάταγμα του χεριού του Γκιουντούζ, αποφάσισε και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.
……
……
https://www.cumhuriyet.com.tr/video/cezaevinde-kol-kirma-ani-guvenlik-kamerasina-yansidi-1804750

Σχ. Εν τέλει μετά από προσφυγή στο συνταγματικό δικαστήριο βγήκε απόφαση που εντέλει διεξαγωγή καλύτερης έρευνας…

Previous Article

Εκπρόσωπος του Ερντογάν: ¨Η Τουρκία έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για το θέμα της απελευθέρωσης από τη βίζα¨…

Next Article

Επενδυτές στην Χίο μαλώνουν ποιος θα επενδύσει πρώτος… με τα καδρόνια !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *