Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Εισαγγελική έρευνα για αυτούς που καταγγέλλουν τo ξεγύμνωμα που εφαρμόζει η αστυνομία !

No Comments Share:

Η Τουρκία ξεκινά έρευνα σχετικά με φήμες που αναφέρονται σε παράνομες πρακτικές γυμνού σωματικού ελέγχου στις φυλακές.

Ο ιστότοπος ειδήσεων Τ24, ανέφερε την Τρίτη πως το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας θα ερευνήσει άτομα που ανέφεραν ακατάλληλες έρευνες που διεξήχθησαν στις φυλακές της Τουρκίας.

Η εισαγγελία ανέφερε πως η έρευνα ακολουθεί “αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν την υποψία ότι μέλη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης μοιράζονταν σκόπιμα αναφορές για γυμνές έρευνες  σε αστυνομικά τμήματα και φυλακές, σε μια προσπάθεια να νομιμοποιήσουν τη στόχευση τους κατά της συνταγματικής τάξης και της τουρκικής κυβέρνησης”.

Το γραφείο αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο κίνημα Γκιουλεν, μια παράνομη θρησκευτική ομάδα με επικεφαλής τον κληρικό Φετχουλαχ Γκιουλεν με έδρα τις Η.Π.Α και κατηγορείται από την Άγκυρα ότι  ήταν ο ιθύνων νους στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

Ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης πυροδότησε συζήτηση σχετικά με την παράνομη πρακτική γυμνού σωματικού ελέγχου στις φυλακές της Τουρκίας, όταν έθεσε το ζήτημα κατά τη διάρκεια ομιλίας στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον βουλευτή και  δικηγόρο Ομέρ Φαρουκ Γεργκερλιογλου του κόμματος HDP, τριάντα γυναίκες που κρατήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση στη δυτική επαρχία του Ουσάκ τον Αύγουστο, υπέστησαν γυμνή έρευνα. Ο ισχυρισμός απορρίφθηκε από ένα μέλος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Μετα τη συζήτηση, πολλές γυναίκες βγήκαν να μοιραστούν στους λογαριασμούς τους σχετικά με την πρακτική αυτή , η οποία λένε ότι εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια επισκέψεων, εισόδων, μεταφοράς μεταξύ εγκαταστάσεων και μεταφορών νοσοκομείων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η εισαγγελία ανέφερε πως οι αξιωματούχοι θα συνεχίσουν τις “νομικές διαδικασίες ” εναντίον ατόμων που διαπιστώνεται ότι παραβιάζουν το νόμο, καθώς αφορά την έρευνα.

“Κατηγορήθηκα οτι λέω ψέματα επειδή μίλησα για την παράνομη αυτή πρακτική, με συκοφαντούν και χωρίς ντροπή έκαναν κατηγορίες εναντίον μου”, δήλωσε ο Γκεργκερλιογλου σε ένα tweet την περασμένη εβδομάδα. “Δόξα τον Θεό που έχω τους ανθρώπους, όχι το κράτος πίσω μου”.

Εκτός από την βουλευτή του AKP Οζλεμ Ζενγκιν που είπε ότι ” δεν πιστεύει ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους πρακτική στην Τουρκία (σωματικός έλεγχος μέσω γδυσίματος)”, η κυβέρνηση δεν έχει αντιμετωπίσει τους ισχυρισμούς.

Υπήρξε έρευνα σχετικά με την υποτιθέμενη κακομεταχείριση κρατουμένων, κρατουμένων και των οικογενειών τους που δημοσιοποιήθηκαν.

ahval.me   22/12/2020

Σχ. : Δηλαδή η εισαγγελία αντί να ερευνήσει τις καταγγελίες του βουλευτή, θα ερευνήσει το πως οι καταγγελίες αυτές γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις ¨τρομοκρατικές οργανώσεις¨…

Previous Article

Περιχαρείς οι μελλοντικοί αστυνομικοί κάνουν την γνωστή χειρονομία….

Next Article

27,5 έτη φυλακής στον Τζαν Ντουντάρ που είχε αποκαλύψει το βίντεο με τα φορτηγά της ΜΙΤ που μετέφεραν όπλα…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *