Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ KAI H ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

No Comments Share:

Έκκληση για ευαισθησία από την οικογένεια της άρρωστης Σιμπέλ Τσαρπάζ

sibel-çapraz

Η Σιμπέλ Τσαρπάζ μέλος της νομαρχιακής βουλής στο Χακκάρι, πυροβολήθηκε σε μια διαδήλωση και ακολούθως προφυλακίστηκε. Πέρασε 15 εγχειρίσεις και χρειάζεται να κάνει άλλες 4 , για αυτό και η οικογένεια της κάνει έκκληση να αποφυλακιστεί μέχρι να εκδικαστεί.

Η Σιμπέλ Τσαρπάζ στις 27/11/2016 στην Γιουξέκοβα του νομού Χακκάρι, κατά την διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων μετείχε μαζί με άλλους κατοίκους σε διαμαρτυρία, όταν την πυροβόλησαν σε διάφορα σημεία του σώματος, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί 9 μέρες στην εντατική και αργότερα να προφυλακιστεί ως ¨μέλος παράνομης οργάνωσης¨. Η Τσαρπάζ κρατήθηκε για κάποιο διάστημα στις φυλακές του Μπακίρκιοϊ και ακολούθως μεταφέρθηκε στις φυλακές τύπου R στην Μενεμένη της Σμύρνης. Η οικογένεια της Τσαρπάζ αντέδρασε σε αυτή την μεταφορά η οποία έγινε μετά από αναφορά της ιατροδικαστική

Ο Νετσίπ Τσαρπάζ που είναι ο αδερφός της την επισκέφτηκε στις φυλακές τύπου R της Μενεμένης και δήλωσε τα εξής :

¨Οι συνθήκες κράτησης της Σιμπέλ φαίνεται πως θα επιβαρύνουν τόσο την σωματική όσο και την ψυχική της υγεία. Όπως όταν κόβετε το νερό σε ένα ψάρι , ουσιαστικά το εγκαταλείπετε να πεθάνει, το ίδιο συμβαίνει τώρα και στην Σιμπέλ. Στην συγκεκριμένη φυλακή είναι η μοναδική κρατούμενη γυναίκα. Βρίσκεται σε ένα περιβάλλον απάνθρωπης απομόνωσης. Η μεταφορά της Σιμπέλ εδώ έγινε χωρίς να έχουν ιδέα ούτε οι γιατροί του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλευόταν στην Κωνσταντινούπολη, ούτε εμείς. Δηλαδή επειδή μετείχε σε μια ανακοίνωση τύπου και σε μια διαμαρτυρία και τι δεν της συνέβη.

¨Δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθεί¨

Ο Τσαρπάζ λέει πως η αδερφή του ζει με μόνιμη κολοστομία και ότι η θέση της δεν είναι στην φυλακή αλλά ένα νοσοκομείο όπου θα μπορεί να νοσηλευτεί : ¨Δεν πιστεύω πως είναι νόμιμο ότι η αδερφή μου αν και τραυματισμένη κρατήθηκε τόσο καιρό στην φυλακή. Η Σιμπέλ χωρίς στήριξη δεν μπορεί να περπατήσει, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το δεξί της χέρι και δεν μπορεί να καλύψει μόνη της καμία της ανάγκη. Στερείται πλέον ανθρώπινων συνηθισμένων κινήσεων, όπως  να κάνει μπάνιο, να βάλει τα ρούχα της και να χτενίσει τα μαλλιά της. Εγχειρίστηκε 14 φορές και θα χρειαστούνε τουλάχιστον άλλες 4 εγχειρίσεις. Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το δεξί της χέρι και να κουνήσει δύο δάχτυλα του δεξιού χεριού. Για να ζωντανέψουν αυτά τα δάχτυλα και το χέρι θα χρειαστούνε τουλάχιστον τρεις εγχειρήσεις σε τένοντες, νεύρα και αισθητική επέμβαση.

Για να τοποθετηθεί πάλι μέσα το έντερο που βρίσκεται έξω, θα χρειαστεί άλλους τρεις μήνες. Και λόγω των πυροβολισμών και λόγω του πόνου από τις 15 εγχειρήσεις που πέρασε και από το ότι την πέταξαν άρον-άρον στις φυλακές βλέπω ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα. Η αδερφή μου 9 μήνες τώρα πονάει.

…………….

http://sendika10.org/2016/07/hasta-mahpus-sibel-caprazin-ailesinden-duyarlilik-cagrisi/

3/7/2016

Previous Article

ΠΤΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ

Next Article

O BOYΛΕΥΤΗΣ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟ BTAYTD

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *