Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΦΥΛΑΚΕΣ-ΚΟΛΑΣΗ

0 σχόλια Share:

Δεν είναι φυλακή αλλά κόλαση

Οι αναφορές της ΙΗD για τις φυλακές στα ανατολικά και στα ΝΑ κάνουν λόγο για 1453 παραβιάσεις δικαιωμάτων εντός του 2011, και παρουσιάζουν πως ανάλογες είναι επίσης και οι καταγγελίες που έρχονται από κάθε μεριά της Τουρκίας.

Με την εισαγωγή στην επικαιρότητα των ισχυρισμών για παρενοχλήσεις και βιασμούς στην φυλακή ανηλίκων στο Πόζαντι, εμφανίστηκαν παραβιάσεις δικαιωμάτων και από άλλες φυλακές.

Οι αναφορές της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (İHD) αποκαλύπτουν πως μόνο εντός του 2011 κοινοποιήθηκαν στους αρμόδιους 1453 παραβιάσεις δικαιωμάτων που έγιναν σε φυλακές στα ανατολικά και ΝΑ. Οι φυλακές στις οποίες γίνονται οι περισσότερες παραβιάσεις δικαιωμάτων είναι οι εξής : Κιουρκτσουλέρ τύπου F, κλειστές φυλακές τύπου L στην Οσμανίγιε, γυναικείες φυλακές Καρατάς, φυλακές ανηλίκων του Πόζαντι, κλειστές φυλακές τύπου L στην Αλεξανδρέτα, κλειστές τύπου Ε στο Χατάι, τύπου Μ στο Βαν, τύπου L στο Καλκάντερέ της Ριζούντας, Γκιομούσχανε και Μπάφρας τύπου F.

Με βάση τον απολογισμό που ετοίμασε το παράρτημα Ντιγιαρμπακίρ της IHD εντός του 2011 με βάση τις καταγγελίες που έρχονται από φυλακές που βρίσκονται στα ανατολικά και ΝΑ, έχασαν την ζωή τους 13 άτομα και 4 τραυματίστηκαν. Υπήρξαν 147 περιστατικά βασανιστηρίων ενώ 599 άτομα μεταφέρθηκαν αλλού. Η αναφορά καταγράφει πως παρεμποδίστηκε το δικαίωμα στην υγεία σε 133 άτομα, σε 37 άτομα εμποδίστηκε η επαφή με τις οικογένειες τους, 70 πήγαν στην απομόνωση και σε έναν του απαγορεύτηκε να δει δικηγόρο. Σε 96 άτομα εμποδίστηκε το δικαίωμα στην ενημέρωση, σε 8 απαγορεύτηκε να μιλήσουν στην μητρική τους γλώσσα, ενώ άλλοι 11 προσέφυγαν στην ΙΗD για άλλες παραβιάσεις δικαιωμάτων.

……………………..

Εφ. Ταράφ 11-3-2012 

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Next Article

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΓΙΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

quis, odio mi, at elit. sem, adipiscing id dictum ipsum sit id