Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ-ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΑΚΠ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟ…

No Comments Share:

Αποκαλύφθηκε το ψέμα του Μπουρχάν Κουζού: Δίπλα δίπλα στον βαρώνο των ναρκωτικών !

Ο Μπουρχάν Κουζού που λέγεται πως διασφάλισε την αποφυλάκιση του Νατζί Ζινταστί που το 2007 συνελήφθη με 75 κιλά ηρωίνης και κατηγορούνταν για μια σειρά από εκτελέσεις, δήλωσε πως ¨Εγώ εκείνον τον Ιρανό ούτε τον ξέρω, ούτε είχα κάποια συνομιλία με τον δικαστή.¨ Κι όμως αποακλύφθηκε φωτογραφία του Κουζού μαζί με τον Ζινταστί, για τον οποίο έλεγε πως δεν τον γνωρίζει.

Ο αρθρογράφος της εφ. Χαμπερτούρκ Φατίχ Αλταϊλί έγραψε άρθρο σχετικά με το πώς ο Νατζί Ζινταστί που το 2007 συνελήφθη με 75 κιλά ηρωίνης και κατηγορούνταν για εκτελέσεις πολλών ατόμων, αφέθηκε ελεύθερος κι εξαφανίστηκε. Είχε γράψει μάλιστα για ένα στέλεχος του ΑΚΡ που είχε ασκήσει οπίεση στο δικαστήριο για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Ο Κουζού που βρέθηκε στο επίκεντρο αυτών των ισχυρισμών είχε δηλώσει τότε πως ¨ Εγώ εκείνον τον Ιρανό ούτε τον ξέρω, ούτε είχα κάποια συνομιλία με τον δικαστή. Πολύ περισσότερο δε, δεν είχα ούτε φιλικές σχέσεις , ούτε χρηματικές συναλλαγές μαζί του. Δεν τον γνωρίζω καθόλου.  Η ιστορία αυτή μπορεί να πρόκειται για μια νέα συνωμοσία της FETÖ. Εάν πετύχαινε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ένα από τα 5 πρώτα ονόματα που θα σκότωναν, θα ήμουν εγώ. Ποτέ στην ζωή μου δεν πήρα τηλέφωνο δικαστή να τον συμβουλέψω. Εγώ είμαι συνταγματολόγος. Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει η πίεση στο δικαστήριο. Ελπίζω και ο Αλταϊλί που τον ξέρω σαν τίμιο δημοσιογράφο να κάνει επανόρθωση.

Αλλά φάνηκε πως αυτές οι δηλώσεις του Κουζού δεν ήταν αληθείς.

Σύμφωνα με την είδηση της Ζεχρά Οζντιλέκ από την εφ. Τζουμχουριέτ, μετά από την αποκάλυψη της φωτογραφίας, ο Κουζού δέχθηκε πως έχει φάει μαζί με τον Ζινταστί.

Τότε ο Κουζού δήλωσε: ¨Ναι είναι αληθές, είναι αληθές πως το μεγαλοποιείτε με την επικεφαλίδα, εγώ δεν ενοχλούμαι¨ και συνέχισε λέγοντας: ¨Το λέω υπό αυτή την έννοια. Ο άνθρωπος αυτός ήρθε σε εμένα πριν από 7 έτη… 2011 ή 2014… Μου τον έφεραν κάποιοι από το κόμμα λέγοντας πως είναι Ιρανός και θα κάνει δουλειά. Ε εντάξει, τι θα κάνει; Φάγαμε ένα φαγητό μαζί, από εκεί είναι η φωτογραφία. Τον ρώτησα τι ήθελε και μου είπε πως ¨Η μητέρα μου είναι από το Χακκάρι, θεωρούμαι μισός Τούρκος. Θέλω να πάρω υπηκοότητα, αν μπορείτε να με βοηθήσετε. ¨ Εγώ του είπα πως θα βοηθούσα. Τότε ήμουν βουλευτής, γιατί να μην βοηθήσω έναν άνθρωπο που θα έκανε επένδυση;

…………………….

http://haber.sol.org.tr/turkiye/burhan-kuzunun-yalani-ortaya-cikti-uyusturucu-baronuyla-yan-yana-257879

5/3/2019

Σχ: Δείτε τι είχε γράψει ο δημοσιογράφος Αλταϊλί για να καταλάβετε τι ¨επιχειρηματίας¨ ήταν ο Ζινταστί….

(http://haber.sol.org.tr/turkiye/bircok-cinayet-isleyen-uyusturucu-saticisini-serbest-biraktiran-akpli-belli-oldu-oldukca)

¨To όνομα του Ζινταστί το έχετε ακούσει καθόλου;  Το όνομα του Ιρανού Νατζί Σεριφί Ζινταστί ήρθε στην επικαιρότητα, όταν  στις 24/9/2007 σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε στο Μπουγιουκτσεκμετζέ συνελήφθη με 75 κιλά ηρωίνης.   

Την ίδια χρονιά έδωσε μια κατάθεση στον δικαστή Ζεκεριά Οζ και μετά από αυτή την κατάθεση αφέθηκε ελεύθερος σαν ¨κρυφός μάρτυρας¨.

Το 2014 στο Μπουγιουκτσεκμετζέ, ένα πολυτελές τζίπ  δέχθηκε διασταυρούμενα πυρά. Στην επίθεση αυτή σκοτώθηκαν η Αρζού Σερίφ Ζινταστί-κόρη του Ζινταστί και ο οδηγός του. Στην  κατάθεση που αργότερα έδωσε στην αστυνομία ο Ζινταστί είπε πως ¨Στόχος ήμουν εγώ¨.   

Λέγεται πως η επίθεση ήταν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών εμπόρων ναρκωτικών, μια εκδίκηση από έναν ανταγωνιστή του Ζινταστί στην Ελλάδα, τον οποίον αυτός είχε καταδώσει οδηγώντας στην σύλληψη του.

Μετά από τον θάνατο της κόρης του Ζινταστί, στις 22/12/2014 σκοτώθηκαν σε ένα ρεστοράν στο Κιουτσουκτσεκμετζέ οι Χατζή Οσμάν Σεζέν και Τουργκάι Ακάρ. Αναφέρεται πως ο Ζινταστί είχε βάλει να τους σκοτώσουν, θεωρώντας πως αυτοί ήταν οι εκτελεστές της κόρης του. Αργότερα έμαθε πως έκανε λάθος στους στόχους του.  

Ο Ζινταστί κυνηγώντας τον δολοφόνο της κόρης του, εντόπισε πως αυτός είχε πάει στα Η.Α.Ε.  Και έδωσε εντολή εκτέλεσης στο Ντουμπάι. Μετά από την δολοφονία εκεί , την ώρα που η αστυνομία των Η.Α.Ε. ήταν στα ίχνη του, ο Ζινταστί έδωσε εντολή και σκότωσαν στον Παναμά αυτόν που είχε βάλει ο ίδιος να σκοτώσει. Οι δολοφονίες δεν λέγαν να τελειώσουν. Ο δικηγόρος Κουνμπεντίν Καγιά πέρσι δολοφονήθηκε σε ένα ρεστοράν στο Γεσίλκιοϊ. Ο Καγιά ήταν δικηγόρος του Ορχάν Ουνγκάν-που στην δίκη στο 12ο Κακουργιοδικείο του Μπακίρκιοϊ, κατηγορούνταν ως αυτουργός στην δολοφονία της κόρης του Ζινταστί.    

Ο Ζινταστί που καταζητούνταν για όλα αυτά τα εγκλήματα, πριν από κάποιο διάστημα συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη.

Και από εδώ και μετά αρχίζει το σκάνδαλο.

Ο Ζινταστί μετά από μια σύντομη κράτηση, με μια ξαφνική απόφαση από το 5ο Πρωτοδικείο Κωνσταντινούπολης αφέθηκε ελεύθερος από τον δικαστή Τ.Ο. Και όσο και αν μετά από την απόφαση, η εισαγγελία Κωνσταντινούπολης υπέβαλε προσφυγή κατά της αποφυλάκισης, ο Ζινταστί εξαφανίστηκε. Το HSK μετά από αυτό το ρεζιλίκι άρχισε έρευνα.   

Και το σκάνδαλο μεγάλωσε ακόμη περισσότερο. Ο δικαστής στην κατάθεση του είπε τα εξής : Πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, μου τηλεφωνούσε και με πίεζε λέγοντας πως πρέπει οπωσδήποτε να τον αποφυλακίσω. Μου ανέφερε πως το κράτος έχει μια ευαισθησία για το θέμα αυτό¨.

Τώρα η Άγκυρα αντηχεί από αυτό το περιστατικό. Ο ισχυρισμός περί ¨κρατικής ευαισθησίας¨ που επικαλέστηκε ο πρώην βουλευτής για να πιέσει τον δικαστή είναι μια ανοησία. Με όσους κι αν μίλησα (και περιλαμβάνονται και σημαντικά ονόματα του κυβερνώντος κόμματος) μου είπαν ¨Μα τι κρατική ευαισθησία; Το θέμα είναι πλήρως θέμα φιλίας¨.      

Τώρα θα μου πείτε ¨Ποιος είναι ο βουλευτής που πίεσε τον δικαστή;¨

Είναι ένα γνωστό όνομα. Είναι ένας βουλευτής για τον οποίον κάθε φορά πριν από τον ανασχηματισμό έλεγαν πως ¨τώρα θα γίνει υπουργός¨ αλλά ποτέ δεν έγινε…. Ασχολούνταν με την λειτουργία του συντάγματος…¨

Previous Article

Τον τρύπησαν με σιδερένια νύχια, του κάρφωσαν τα πόδια σε πέταλα και τον διαπόμπευσαν σε όλο τον Τύρναβο…

Next Article

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ROLLS-ROYCE ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *