Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΝΟΧΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ Ε.Δ.Α.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ¨

0 σχόλια Share:
Spread the love

ΕΔΑΔ : Ένοχη η Τουρκία σχετικά με την επιχείρηση ¨Επιστροφή στην ζωή¨

Το δικαστήριο μετά από προσφυγή έκρινε ένοχη την Τουρκία σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση ¨Επιστροφή στην ζωή¨ που είχε γίνει στις φυλακές του Μπαϊράμπασά το έτος 2000.

Στην εκδίκαση της κοινής προσφυγής που υπέβαλαν οι Ερόλ Αρικάν, Χατζέρ Αρικάν, Τουρχάν Ταρακτσί και Ντιντσέρ Οτλουτσιμέν που τραυματίστηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση που έγινε τότε για να λήξουν πι απεργίες πείνας, το ΕΔΑΔ έκρινε πως ¨η Τουρκία παραβίασε το άρθρο 2 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων¨

Το ΕΔΑΔ στην απόφαση του έκρινε πως η Τουρκία πρέπει να πληρώσει αποζημίωση από 15 χιλιάδες ευρώ στους Ερόλ Αρικάν, , Τουρχάν Ταρακτσί και Ντιντσέρ Οτλουτσιμέν, και 20 χιλιάδες 4.000 ευρώ τα δικαστικά έξοδα στον Χατζέρ Αρικάν.

Το ΕΔΑΔ στο αιτιολογικό της απόφασης του σχολιάζει πως η αστυνομία κατά την επιχείρηση χρησιμοποίησε ¨δυσανάλογη χρήση βίας¨.

Εφ. Ραντικάλ 21/11/2012

Σχ : Προσέξτε την φτογραφία καλά. Αν αυτό δεν είναι εικόνα κόλασης τότε τι είναι ;

Παραθέτουμε σχετική παλιότερη  μας ανάρτηση :

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ¨ΠΑΛΗΚΑΡΙΟΥ¨ : ΝΕΤΖΑΤ ΝΤΕΡΙΝΤΖΙ

Posted on Νοεμβρίου 12th, 2011

Τις βουτηγμένες σε βενζίνη κουβέρτες τις πέταξε το στέλεχος των ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας Νετζάτ Ντεριτζί

Αποκαλύφθηκε ότι αυτός που κατά την αστυνομική επιχείρηση ¨Επιστροφή στη ζωή¨ στις φυλακές Μπαϊράμπασά είχε πετάξει στις κρατούμενες κουβέρτες βουτηγμένες σε βενζίνη με αποτέλεσμα να καούνε ζωντανές, ήταν το στέλεχος των ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας Νετζάτ Ντεριτζί.

……………

Κατά την κατάθεση του ο τότε έφεδρος λοχίας Α.Σ. ανέφερε πως ο βαθμοφόρος που πέταξε τότε τις βουτηγμένες σε βενζίνη κουβέρτες κατά την σφαγή στις φυλακές Μπαϊράμπασά ήταν ο Νετζάτ Ντεριτζί.

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση στις φυλακές Μπαϊράμπασά αποκαλύφθηκαν από την συνομιλία που είχε στο facebook o έφεδρος λοχίας Α.Σ. με τον Νετζάτ Ντεριτζί στις 21 Αυγούστου 2011.

……………….

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 11-11-2011

Σχόλιο : Στις φυλακές τότε είχε γίνει εξέγερση, οι ειδικές δυνάμεις επενέβησαν με κάτι ¨πρωτόγνωρα¨ όπως είχαν περιγραφεί όπλα και όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, το ¨παληκάρι¨ αυτό πέταξε στις κρατούμενες κουβέρτες λέγοντας τους πως είναι βουτηγμένες στο νερό. Αλλά αντί για νερό τις είχε βουτήξει σε…..βενζίνη. 12 κρατούμενες σκοτώθηκαν και κάποιες από αυτές κάηκαν ζωντανές….

Previous Article

ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΜΩΣΑΪΚΟ 1800 ΕΤΩΝ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΤΑΡΣΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *