Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Όποιος ¨μιλά, του κόβουν την γλώσσα¨…

0 σχόλια Share:

Στην Μερσίνα όπου δικάζονται 70 κατηγορούμενοι ως μέλη της FETO, ο δημοσιογράφος Μεχμέτ Μπαρανσού καταδικάστηκε σε συνολική ποινή 19,5 ετών φυλάκισης για 3 αδικήματα.

…………….

Στην απολογία του ο Μπαρανσού ζήτησε την αποφυλάκιση του. Ο Μπαρανσού αθωώθηκε για τα αδικήματα ¨παράνομης κατοχής και διακίνησης δεδομένων¨ και της ¨συκοφαντίας¨.

Το δικαστήριο τον τιμώρησε όμως για ¨παραβίαση απορήτου¨ σε 2 έτη φυλάκισης και για την ¨κοινοποίηση απαγορευμένων πληροφοριών¨ σε 4 έτη φυλάκισης. Η σύνθεση του δικαστηρίου τον τιμώρησε επίσης σε 13,5 έτη φυλακής ως ¨μέλος ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης¨. Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να συνεχιστεί η κράτηση του.

https://www.sondakika.com/haber/haber-mehmet-baransu-ya-19-yil-3-ay-hapis-cezasi-13433095/

19/7/2020

Σχ: Για να καταλάβετε τι εστί Μπαρανσού δείτε μερικές αναρτήσεις μας…

 

Εφ. Ταράφ 26-3-2011

Αρθρογράφος Μεχμέτ Μπαρανσού

¨Μερικούς πρεσβευτές τους σκότωσαν οι δικοί μας¨

Εντυπωσιακή δήλωση από τον Αϊχάν Τσαρκίν που συνελήφθη χτες για την υπόθεση Σουσουρλούκ : Ανοίξτε τον φάκελο της οργάνωσης ΑΣΑΛΑ . Τους πρεσβευτές μας τους σκότωσε το παρακράτος.

 

Αϊχάν Τσαρκίν. Τέως στέλεχος ειδικών επιχειρήσεων. Το όνομα του ακούστηκε πρώτη φορά όταν μια μερσεντές είχε τρακάρει με ένα φορτηγό στο Σουσουρλούκ. Δικάστηκε κατηγορούμενος πως διέπραξε δολοφονίες εξ ονόματος του παρακράτους. Όταν τιμωρήθηκε τον απέβαλαν και από την υπηρεσία. Όταν βγήκε από την φυλακή, άρχισε να πουλάει τσάι από μια παράγκα στην παραλία του Κούμκαπί για να τα βγάλει πέρα. Ήρθε ξανά στην επικαιρότητα με τις εντυπωσιακές δηλώσεις που έκανε σχετικά με την περίοδο του ατυχήματος στο Σουσουρλούκ. Χτες συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης. Πριν συλληφθεί το τελευταίο ρεπορτάζ ήταν με την εφημερίδα Ταράφ. Να λοιπόν τα λόγια του Τσαρκίν που δηλώνει πως ¨χρησιμοποιήθηκε¨….

Ας αρχίσουμε πρώτα από την θητεία σας στο Ντιγιαρμπακίρ. Πότε υπηρετήσατε εκεί ;

Στα έτη 1986 με 1990. Ήμασταν η πρώτη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων που πήγαμε. Αργότερα ήρθε και δεύτερη. Η ομάδα του Ιμπραήμ Σαχίν. Αυτοί χάλασαν τις μονάδες. Την εποχή που υπηρετούσα στο Ντιγιαρμπακίρ πήγαινα στο σπίτι μου μεταμφιεσμένος. Δεν υπήρχαν στρατιωτικά καταλύματα και μέναμε στο ενοίκιο. Μέσα στον κόσμο. Κανείς δεν αντιδρούσε εναντίον μας.

Τι συνέβη στο Ντιγιαρμπακίρ και ο κόσμος που δεν αντιδρούσε στο κράτος, αργότερα άρχισε να το φοβάται ;

Εμείς ήμασταν αντίθετοι στις πρακτικές της στρατοχωροφυλακής. Έμπαιναν στα χωριά και εκτελούσαν κόσμο. Εμείς ως ειδικές μονάδες δεν ακολουθούσαμε τις πρακτικές της στρατοχωροφυλακής. Βασάνισαν πολύ τον κόσμο. Στις φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ έβαζαν κόσμο να τρώει σκατά.

Όλα τα έκανε ο στρατός ; Δεν μετείχε η αστυνομία σε αυτά ;

Το τμήμα μας στο Ντιγιαρμπακίρ ήταν δίπλα στις φυλακές. Δίπλα στις φυλακές ήταν η Ασφάλεια, Διεύθυνση πληροφοριών. Εκεί υπηρετούσε ο Χανεφί Αβτζί. Και όταν λέμε πληροφορίες εννοούμε βασανιστήρια. Στην Ασφάλεια. Οι τοίχοι τους ήταν δίπλα δίπλα με τις φυλακές. Και δίπλα ήμασταν εμείς. Έπαιρναν τους ανθρώπους από τον διάδρομο των φυλακών μέσα και τους βασάνιζαν. Τότε διευθυντής ήταν ο Νετζντέτ Μενζίρ. Ακόμα και τώρα σαν να ακούω τις κραυγές τους. Οι αστυνομικοί γελούσαν

Τότε νομίζω στην εποχή του Αβτζί άρχισε και η χρήση των μετανοηθέντων ;

Ναι, αυτοί είναι που χρησιμοποιούσαν τους μετανοηθέντες και τους έβαζαν να κάνουν επιχειρήσεις. Έβαζαν τους μετανοηθέντες να κάνουν τις δουλειές τους … Μιλάνε δήθεν για Χεζμπολλάχ. Τι Χεζμπολλάχ μωρέ, όλα αυτοί τα έκαναν. Στην εποχή μου τότε δεν υπήρχε Χεζμπολλάχ. ¨ότι έγινε, έγινε μετά το 1990. Και εγώ το 1990 ήρθα στην Κωνσταντινούπολη. Ήμασταν 13 άτομα στην επιχειρησιακή μονάδα. Σε όλες τις επιχειρήσεις ενάντια στις οργανώσεις εμείς πηγαίναμε. Μας έδιναν τις διευθύνσεις και πραγματοποιούσαμε τις επιχειρήσεις.

Ποιά ήταν η πρώτη σας επιχείρηση, θυμάστε ;

Δεν την ξέχασα. Ήταν μια επιχείρηση ενάντια στην ΤΙΚΚΟ. Τον Κεμάλ Γιαζάρ τον συλλάβαμε τραυματία, Εγώ τον πυροβόλησα. Όλα άρχισαν μετά την απελευθέρωση του Ντουρσούν Καρατάς από τις φυλακές.

Νομίζω μετείχατε και στην σύγκρουση στην περιοχή Μπαχτσελίεβλερ…

Μάλιστα. Εκείνη η σύγκρουση κράτησε 3,5 ώρες. Μάλιστα υπήρχαν και δύο γυναίκες μέσα που τις πήραμε. Εκεί πέρα εγώ χτύπησα τρεις αστυνομικούς. Διότι εκεί υπήρχαν παιδιά. Μιλήσαμε με αυτούς που ήταν μέσα. Τους είπαμε ¨αφήστε τις γυναίκες και τα παιδιά και δεν θα κάνουμε τίποτε¨. Με πίστεψαν και άφησαν τα παιδιά. Τότε άρχισαν οι δικοί μας να πυροβολούνε. Τους χτύπησα στα χέρια.

Η εκτέλεση των Σινάν Κουκούλ και Σαμπαχάτ Καρατάς που λέγεται πως θα περνούσαν επικεφαλής στην οργάνωση Dev-Sol, είχε γίνει μήπως μετά από οδηγία του παρακράτους στην οργάνωση ;

Ο Σινάν Κουκούλ θα γινόταν αρχηγός, για αυτό δολοφονήθηκε. Ποιον θα ρωτήσουν για αυτό ; Τον Φικρέτ Ισικαραλάρ. Αυτός τα ξέρει καλύτερα από όλα. Ήταν από τους επικεφαλής της Dev-Sol.

Ας πάμε στην επιχείρηση Μπεντρί Γαγάν. Είχαν μιλήσει για σύγκρουση αλλά στο βιβλίο μου με τίτλο ¨Μεσιέ¨ δημοσίευσα την νεκροψία. Αποκαλυπτόταν εκεί πως τον είχαν πυροβολήσει στο κεφάλι.

Κατά την επιχείρηση αυτή εγώ βρισκόμουν αλλού. Όταν πήγα επιτόπου όλα είχαν τελειώσει. Μάλιστα υπήρχαν και δύο παιδιά, τα οποία βγήκαν σώα από την σύρραξη. Δεν μπήκα καν μέσα. Εγώ ήμουν που παρέλαβα τα παιδιά έξω. Εκείνο το περιστατικό ήταν μια εκτέλεση

Ο Ντουρσούν Καρατάς πως σώθηκε ;

Ο Καρατάς αντιλαμβανόμενος εκείνες τις επιχειρήσεις σώθηκε. Αργότερα τον έβαλαν να γαζώνει αστυνομικούς. Όλοι τα τότε στελέχη πληροφοριών της αστυνομίας και οι αρμόδιοι της ΜΙΤ πρέπει να συλληφθούν και να ερευνηθούνε.

Το κράτος τον έβαλε να γαζώσει τους αστυνομικούς ;

Στο Καγίτχανε σκοτώθηκαν πέντε αστυνομικοί. Στο ποτάμι Τσιρπιτζί, στο Σεχρέμινι, σε κάθε σημείο σκοτώθηκαν αστυνομικοί. Μετά τους θανάτους αστυνομικών μας έβαζαν να κάνουμε επιχειρήσεις. Όλα άρχισαν αφού έβγαλαν από τις φυλακές τον Ντουρσούν Καρατάς. Δεν είναι αγάπη για την πατρίδα αυτό. Οι ίδιοι παρήγαγαν την τρομοκρατία, και τους ήρωες. Πέθαναν πολλοί αστυνομικοί. Τώρα πρέπει όλα αυτά να αποκαλυφθούνε. Αυτοί τους είχαν βάλει να γαζώσουν την ομάδα της τροχαίας. Όλα αυτοί τα έκαναν.

………………….

Γιατί δεν ανοίγετε τον φάκελο της οργάνωσης ΑΣΑΛΑ . Μπείτε στα αρχεία. Ποιος σκότωσε τους πρέσβεις μας ;

Ποιος τους σκότωσε ;

Ο Τσατλί κατάλαβε ότι χρησιμοποιήθηκε στο αρμενικό θέμα. Οι ίδιοι αυτοί είναι που σκότωσαν τους πρέσβεις μας. Η υπόθεση αυτή εκτείνεται μέχρι το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Και εκεί υπάρχει μια Εργκενέκον. Θέλουμε να επιτεθούμε στους Αρμένιους ; Κάνουμε μια δολοφονία, τραβάς τις φωτογραφίες και το φταίξιμο πέφτει στους Αρμένιους. Την εποχή της Τσιλλέρ δόθηκε σε αυτούς τους ανθρώπους κάθε είδους αρμοδιότητα. Τους δόθηκε κάθε είδους διαβατήριο. Αυτά είναι καταγεγραμμένα στα αρχεία. Ο Μεσούτ Γιλμάζ δήλωσε πως ¨δεν μπορώ να ανακοινώσω τι έγινε στις 12 Μαρτίου, είναι κρατικό μυστικό¨. Τι κρατικό μυστικό…Αυτοί είναι μια συμμορία στην οποία μετέχουν και πολιτικοί. Θα ήθελα να μιλήσω πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μεχμέτ Αγάρ ενώπιον της δικαιοσύνης. Ας έρθουν όλοι εκεί. Εγώ δεν λέω ότι έχω δίκιο. Δολοφόνος θες ; Εντάξει δολοφόνος είμαι. Ας ανοίξουν όμως και τους φακέλους τόσων και τόσων άθλιων.

…………………..

 

 

Τα έγγραφα της εταιρίας Αρχιμήδης ήταν από την περίοδο του Κοζακτσίογλου

Σύμφωνα με την ΜΙΤ, o Ερντογάν Ντεμιρορέν πήρε στα χέρια του την εταιρία Αρχιμήδης, με πλαστά αστυνομικά έγγραφα, την εποχή που αστυνομικός διευθυντής Κωνσταντινούπολης ήταν ο Χαϊρί Κοζακτσίογλου.

Το όνομα του παλιού νομάρχη Έκτακτης Κατάστασης (OHAL) Χαϊρί Κοζακτσίογλου ο οποίος αυτοκτόνησε στην βίλλα του στο Σαριέρ, πυροβολώντας στο στήθος με το όπλο του, εμφανίστηκε και στον φάκελο της υπόθεσης Αρχιμήδης. Σύμφωνα με τα έγγραφα του Γενικού Επιτελείου και της ΜΙΤ, πίσω από τον θάνατο των ιδιοκτητών της εταιρίας Αρχιμήδης και από το πάρσιμο της εταιρίας με πλαστά έγγραφα βρίσκεται ο επιχειρηματίας Ερντογάν Ντεμιρορέν, ο οποίος διαπράττοντας όλα αυτά τότε βοηθήθηκε και από την αστυνομία Κωνσταντινούπολης. Κάποια από τα πλαστά έγγραφα ετοιμάστηκαν από την ίδια την αστυνομία Κωνσταντινούπολης. Παρατηρώντας τις ημερομηνίες που ετοιμάστηκαν αυτά τα έγγραφα, φαίνεται πως είναι από την εποχή που αστυνομικός διευθυντής Κωνσταντινούπολης ήταν ο Κοζακτσίογλου. Μια άλλη πραγματικότητα ιδιαιτέρως γνωστή στην κοινή γνώμη είναι η στενή σχέση που είχαν ο Ερντογάν Ντεμιρορέν με τον Χαϊρί Κοζακτσίογλου. Ο γιός του Κοζακτσίογλου για πολλά χρόνια δούλευε με υψηλό μισθό στον όμιλο εταιριών του Ντεμιρορέν.

Οι συνεταίροι εξαφανίστηκαν

Η σχέση των Κοζακτσίογλου-Ντεμιρορέν και της εταιρίας Αρχιμήδη αρχίζει μετά από το 1970. Μετά από τον θάνατο του ιδιοκτήτη της εταιρίας Αρχιμήδη Ηιώργου Παπαδόπουλου στην Γενεύη, οι υπόλοιποι τρεις εταίροι της εταιρίας μετά το 1970 με μυστήριο τρόπο εξαφανίζονται. Στα έγραφα του Γενικού Επιτελείου, της ΜΙΤ και στα δικαστικά έγγραφα που αποκάλυψε η Ταράφ, αναφέρεται πως τα άτομα αυτά πήγαν στην Ελλάδα. Ο Ντεμιρορέν και ο δικηγόρος και συνεταίρος του Νετζντέτ Τσομπανλί στους οποίους πέρασαν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας, παρουσιάζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες κάποιες εξουσιοδοτήσεις και έγγραφα εξόδου από την χώρα. Στα έγγραφα που παρουσιάστηκαν φαίνεται πως η Αφροδίτη Παπαδοπούλου-σύζυγος του Γιώργου Παπαδόπουλου έφυγε στην Ελλάδα.

Μεταξύ των εγγράφων παρουσιάζεται και ένα διαβατήριο βγαλμένο στο όνομα Αφροδίτη Παπαδοπούλου. Σύμφωνα με την σφραγίδα στο διαβατήριο, φαίνεται πως η Αφροδίτη Παπαδοπούλου πέρασε στην Ελλάδα. Παρουσιάζεται έγγραφο στο οποίο η Αφροδίτη παραδίδει την περιουσία της, το οποίο φέρεται να έχει μια υπογραφή και δακτυλικά αποτυπώματα. Σε σχετικό με το θέμα έγγραφο μπήκαν ίχνη από 6 δάχτυλα. Παραλήφθηκε αστυνομική βεβαίωση που πιστοποιεί πως τα δακτυλικά αποτυπώματα ανήκουν στην Αφροδίτη. Με αυτό και με άλλα παρόμοια έγγραφα, όλη η περιουσία της εταιρίας Αρχιμήδης περνάν στον Ερντογάν Ντεμιρορέν.

Μετά το πραξικόπημα όμως της 12/9 εμφανίζονται οι κληρονόμοι της εταιρίας, μεταφέρουν το θέμα στα δικαστήρια, και μετά την έρευνα του φακέλου από το Γενικό Επιτελείο και την ΜΙΤ, αποκαλύπτεται μια περίεργη αλήθεια. Δεν γίνεται δυνατόν να βρεθούν πληροφορίες σχετικά με το αν η Αφροδίτη για την οποία έλεγαν πως έφυγε για Ελλάδα ζει ή όχι, ή για το που βρίσκεται ο τάφος της.

Παρά τις διάφορες συναντήσεις με την Ελλάδα, δεν βγαίνει κάτι το ξεκάθαρο. Και ενώ η δίκη στην Κωνσταντινούπολη συνεχίζεται ετοιμάζεται αναφορά εμπειρογνώμονα.

Πλαστά τα δακτυλικά αποτυπώματα

Σύμφωνα με την αναφορά αυτή, τα δακτυλικά αποτυπώματα στο διαβατήριο και η υπογραφή της Αφροδίτης στο έγγραφο είναι πλαστά

Με εγκληματική έρευνα που γίνεται, τελικά γίνεται αντιληπτό πως οι υπογραφές σε πολλά έγγραφα υποτίθεται παρμένα από το κράτος, είναι πλαστές. Μεταξύ αυτών των εγγράφων υπάρχουν και έγγραφα που βγήκαν από την Αστυνομία Κωνσταντινούπολης. Σε αυτό λοιπόν το σημείο αρχίζει η σχέση της εταιρίας Αρχιμήδης με τον Κοζακτσίογλου. Διότι πλαστά έγγραφα που λήφθησαν από την αστυνομία, είναι από την περίοδο που ο Κοζακτσίογλου ήταν αστυνομικός διευθυντής Κωνσταντινούπολης. Μάλιστα ο εμπειρογνώμονας που διόρισε το δικαστήριο εντόπισε πως την ίδια εποχή σχηματίστηκαν και άλλα έγγραφα με αναδρομική ημερομηνία.

Μια άλλη περίοδος στην οποία συναντώνται πάλι ο Κοζακτσίογλου και η εταιρία Αρχιμήδης είναι η περίοδος μετά την 12/9/1980. Μετά από την δολοφονία των συνεταίρων της Αρχιμήδης και την ελλείψει κληρονόμων κατάσχεση της περιουσίας της με πλαστά έγγραφα, εμφανίζονται κληρονόμοι στην Μερσίνα και μεταφέρουν την υπόθεση στα δικαστήρια. Μια άλλη λεπτομέρεια είναι πως όταν διεξάγεται η έρευνα και ανοίγει η υπόθεση, ο Κοζακτσίογλου είναι νομάρχης Κωνσταντινούπολης. Γνωστή επίσης είναι η στενή σχέση που είχαν τότε οι Ερντογάν Ντεμιρορέν και Κοζακτσίογλου. Ο γιός του Χαϊρί Κοζακτσίογλου για πολλά χρόνια δούλεψε με υψηλό μισθό στον όμιλο εταιριών Ντεμιρορέν.Εργαζόταν στον ίδιο όροφο με τον Ερντογάν Ντεμιρορέν. Μάλιστα άτομο της οικογένειας Ντεμιρορέν που συναντήσαμε, μας είπε πως παρά το ότι ο Φερχάν Κοζακτσίογλου δεν ερχόταν στην δουλειά, είχε γραφείο και πληρωνόταν για πολλά χρόνια με υψηλό μισθό.

Εφ. Ταράφ 26/5/2013

Μεχμέτ Μπαρανσού

 

Κατηγορία για ¨προδοσία της πατρίδας¨ από τον Ερντογάν προς την εφημερίδα Ταράφ και τον Μεχμέτ Μπαρανσού !

………………

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν για πρώτη φορά μίλησε σχετικά με την είδηση ¨Η απόφαση για τελείωμα του Γκιουλέν λήφθηκε στο MGK το 2004¨ που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Μεχμέτ Μπαρανσού στην εφημερίδα Ταράφ. Ο Ερντογάν δήλωσε πως ¨Η αποκάλυψη των κρατικών απόρρητων δεν είναι ελευθερία αλλά κανονική προδοσία της χώρας¨.

Να οι τίτλοι των δηλώσεων Ερντογάν :

¨……………..

Τις μέρες αυτές μια ομάδα δημοσιογράφων αποκάλυψαν στις στήλες τους απόρρητα έγγραφα και πληροφορίες από αποφάσεις του MGK ( σημ μεταφρ : Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας). Και τώρα απευθύνομαι σε αυτούς που κατηγορούν την κυβέρνηση πως φακελώνει. Αυτοί οι οποίοι κατηγορούνε την κυβέρνηση για φακέλωμα ας δούνε πρώτα ποιοί διέρρευσαν αυτές τις πληροφορίες στους ανθρώπους σας, στους ομοϊδεάτες σας. Αποκαλύψτε το. Στο σύνταγμα μας υπάρχουν ρητές απαγορεύσεις σχετικά με αυτά τα θέματα. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εκθέτει έτσι τις απόρρητες αυτές κρατικές πληροφορίες.

Σχετικά με αυτό μήνυση έχουν υποβάλλει η πρωθυπουργία, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και η ΜΙΤ. Τώρα βλέπω μια συνεργασία με κάποια ΜΜΕ. Η αποκάλυψη των κρατικών απόρρητων δεν είναι ελευθερία αλλά κανονική προδοσία της χώρας¨

Τ24 com.tr 7/12/2013

Previous Article

Φωτογραφίες του Ταγίπ μέσα στην ¨Αγιασόφια¨…

Next Article

Μπορέλ : Αν οι μετανάστες επιδιώκουν να διεισδύσουν σε μια χώρα διά της βίας, οι δυνάμεις ασφαλείας της έχουν καθήκον να υπερασπιστούν τα σύνορα

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *