Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΑΚΕΤΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΡ ;

No Comments Share:

Πακέτο εσωτερικής ασφάλειας

27690212

Το CHP εστιάζοντας στο Πακέτο Εσωτερικής Ασφάλειας που σχεδιάζει ψηφίσει προεκλογικά η κυβέρνηση, αναφέρει πως την στιγμή που για παράνομη κατοχή όπλου μπορεί να δοθεί ποινή ενός έτους μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή, για την σφεντόνα επιφέρεται ποινή δύο ετών. Το Πακέτο προβλέπει επίσης πως διαδηλωτής που καλύπτει το πρόσωπο του – ενδεχομένως λόγω κρύου- αντιμετωπίζει ποινή μέχρι και 4 ετών, ενώ επέρχεται και υποχρεωτική συνταξιοδότηση για 3.200 αστυνομικούς διευθυντές.

……………..

¨Το πακέτο αυτό για το οποίο λέγεται πως ¨διευρύνει εξαιρετικά τις αρμοδιότητες των υπουργών και των νομαρχών, παραδίδει σε αυτούς δικαστικά καθήκοντα και επιφέρει χτύπημα στις ελευθερίες¨ είναι αντίθετο σε 15 άρθρα του συντάγματος.

………………

Η τροπολογία αυτή δίνει το δικαίωμα στις δυνάμεις ασφαλείας (ιδιαίτερα σε περιπτώσεις κοινωνικών γεγονότων) να συλλαμβάνουν αθώους πολίτες με την πρόφαση πως ¨θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τρίτων¨ και χαρακτηρίζοντας τους ως ¨επικίνδυνους¨.

……………….

Με αυτό το άρθρο η αστυνομία θα μπορεί χαρακτηρίζοντας μια διαμαρτυρία ως κίνδυνο, να  απαγορεύει ακόμη και την είσοδο ενός βουλευτή στην περιοχή. Με την ρύθμιση αυτή και με τις αρμοδιότητες για ¨προστασία¨ και ¨απομάκρυνση¨ (των οποίων τα αίτια και τα όρια δεν περιγράφονται) που δίνονται, επιδιώκεται η μετατροπή του συνόλου της Τουρκίας σ ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης¨.
……………….

Η αντιπολίτευση αναφέρει πως ¨η αφαίρεση από τους εισαγγελείς  αρμοδιοτήτων σχετικά με την διαλεύκανση αδικημάτων και εύρεση δραστών και η απόδοση τους σε νομάρχες και έπαρχους, σημαίνει πως δεν θα είναι δυνατή η έρευνα για αδικήματα διαπραχθέντα από τους φίλους της εξουσίας, ενώ αποδίδονται στους νομάρχες ¨αρμοδιότητες μίνι εκτάκτων καταστάσεων¨.  Αναφέρει επίσης πως ¨Οι μέθοδοι αυτές μπορούν να εφαρμοστούν μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα¨.

…………….

Εφ. Χουριέτ 3/2/2015

Previous Article

TA ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ…

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ DEB ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *