Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Παγίδευαν με βίντεο αξιωματικούς του ΝΑΤΟ, αποσπούσαν εκβιαστικά πληροφορίες, αλλά όλοι αθωώθηκαν !

No Comments Share:

Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ που βρίσκονταν σε μια τουρκική βάση παγιδεύτηκαν σε ερωτικά σχέδια εκβιασμού

Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ που αναπτύχθηκαν σε μια βάση στη δυτική επαρχία της Σμύρνης, παρακολουθούνταν από μια συμμορία που χρησιμοποίησε σχέδια παγίδευσης με γυναίκες ως δόλωμα για να καταγράψει οικείες στιγμές σε ένα ξενοδοχείο και σε ασφαλή σπίτια για εκβιασμό και εξαγωγή απόρρητων πληροφοριών.

Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου που ελήφθησαν από το Nordic Monitor, ο Andaç Keskin, ένας 45χρονος Τούρκος αξιωματικός στη σχολή μηχανικών του σώματος στο Σμύρνη, κανόνισε να πάνε γυναίκες για ξένο στρατιωτικό προσωπικό που αναπτύχθηκε στην Τουρκία από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ για τη συλλογή πληροφοριών και την προμήθεια εμπιστευτικών εγγράφων. Το αρχείο της υπόθεσης έδειξε ότι ορισμένα από αυτά τα έγγραφα παραδόθηκαν στη Ρωσία.

«Αυτός γνωρίζει πολλούς αξιωματικούς του ΝΑΤΟ και οργανώνει πράγματα. Στον προγραμματισμό για τη Σμύρνη, χρησιμοποιεί συνήθως το Aktur Hotel, δωμάτιο αρ. 204. Τοποθετήσαμε το δωμάτιο [με εξοπλισμό παρακολούθησης]», έγραφε ένα σημείωμα για τον Keskin που γράφτηκε από την ύποπτη Narin Korkmaz, μία από τους βασικούς παράγοντες του δικτύου οργανωμένου εγκλήματος.

«Σχεδόν όλες οι καταγραφές βίντεο που αποκτήσαμε αφορούν ξένους αξιωματικούς του ΝΑΤΟ. Τα περισσότερα από τα πλάνα είναι ακόμα με τον Andaç και διατηρούνται σε κρυπτογραφημένο σκληρό δίσκο», είπε περαιτέρω η Korkmaz, προσθέτοντας ότι ο Keskin την βοήθησε να διεισδύσει στο κέντρο εκπαίδευσης logistics στην περιοχή Narlıdere της Σμύρνης, σημαντική βάση για τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην εκπαίδευση, ειδικά στη διάθεση των όπλων , καθώς και στο στρατιωτικό σχολείο Kuleli στην Κωνσταντινούπολη. «Θα ήταν καλύτερο αν ειδικεύεται μόνο στο ΝΑΤΟ», υπογράμμισε.

Ο Κέσκιν, ο οποίος έχει πτυχίο στη διδασκαλία αγγλικών, προσχώρησε στο στρατό αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο. Κατά τη διδασκαλία αγγλικών σε μαθητές, ήταν επίσης συντονιστής και μεταφραστής για θέματα που σχετίζονται με το ΝΑΤΟ. Οι κωδικοί πρόσβασης για τα ασφαλή συστήματα, που καταγράφηκαν στο σημειωματάριό του, εξαφανίστηκαν από το γραφείο του το καλοκαίρι του 2011. Το ίδιο σημειωματάριο βρέθηκε από την αστυνομία κατά την εκτέλεση εντάλματος αναζήτησης σε σπίτι που ανήκε στον πατέρα της Korkmaz. Ο Κέσκιν ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια ακρόασης στις 9 Μαΐου 2013 ότι είχε αναφέρει το σημειωματάριο που λείπει στους διοικητές του.

Εκτός από το δωμάτιο του ξενοδοχείου, ο Κέσκιν χρησιμοποίησε επίσης ένα ιδιωτικό διαμέρισμα που ανήκει στον Ali Ertan Yıldıran, έναν άλλο ύποπτο, στο κέντρο της Σμύρνης. «Αυτός [ο Κέσκιν] γνωρίζει πολλά κορίτσια», έγραφε ένα σημείωμα για αυτόν.

Ευρήματα από κατασχεθέντα ψηφιακά υλικά από το σπίτι του Andaç Κέσκιν έδειξαν διαβαθμισμένα στρατιωτικά έγγραφα και ένα τεράστιο αρχείο φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικών συναντήσεων.

………….

Η αστυνομία συνέλαβε 27 υπόπτους στην αρχική αναζήτηση στις 5 Μαΐου 2012 και εντόπισε οκτώ ασφαλή σπίτια από έγγραφα που κατασχέθηκαν από τους υπόπτους Korkmaz και Köten. Περισσότεροι ύποπτοι συγκεντρώθηκαν στην δεύτερη αναζήτηση.

Στο τέλος, ο Τούρκος εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε 357 υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων 55 ενεργών υπαλλήλων το 2013. Το κατηγορητήριο ανέφερε επίσης 831 θύματα και 196 συνάγοντες. Η ποινική υπόθεση βασίστηκε σε 1.900 σελίδες τεκμηρίων και αποδεικτικών στοιχείων, κοριών, αρχείων παρακολούθησης και ψηφιακών αποτυπωμάτων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η συμμορία προσέλαβε ξένες γυναίκες ως πόρνες για να τις στείλει σε στρατιωτικούς αξιωματούχους από τους οποίους η συμμορία έλαβε τελικά διαβαθμισμένες στρατιωτικές πληροφορίες. Ο κύριος στόχος της συμμορίας ήταν να αποκομίσει κέρδη μέσω της πώλησης εμπιστευτικών στρατιωτικών εγγράφων σε τρίτους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Η συμμορία, η οποία περιελάμβανε πολίτες υπόπτους, διείσδυσε στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) και είχε πολλά μέλη από το εσωτερικό του στρατού, κάτι το οποίο διευκόλυνε τις δραστηριότητές της στη δημιουργία επαφών με υψηλόβαθμους αξιωματικούς και στη λήψη εμπιστευτικών εγγράφων από αυτούς.

….

Το κατηγορητήριο αποκαλύπτει πώς διακυβεύτηκε η ασφάλεια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Για παράδειγμα, έγγραφα του ΝΑΤΟ που κατασχέθηκαν από την ύποπτη Korkmaz κατά την εκτέλεση ενός εντάλματος αναζήτησης, αναγνώρισαν τον Alparslan Yücel Soysal, επίσης ύποπτο στην υπόθεση, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα λεπτομερώς τις δυνατότητες των μονάδων Explosive Ordnance Disposal(EAD) που λειτουργούν σε κάθε κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ . Το σημείωμα δίπλα στο όνομά του ξεχωρίζει σαφώς τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν ως δυνητικούς πελάτες για τα έγγραφα.

….

Ο ύποπτος Nuri Dereli, υπολοχαγός πτήσης, προμήθευσε τη συμμορία με ένα ευαίσθητο αρχείο με την ονομασία “Tur_AEM_F16.pdf”, το οποίο είχε 954 σελίδες στα Αγγλικά και ταξινομήθηκε ως “Secret Releasableto USA, TUR”. Αναφέρει λεπτομερώς τεχνικά, τακτικά και διαδικαστικά δεδομένα για μαχητικά αεροσκάφη F-16. Η σημείωση που επισυνάπτεται σε αυτό το αρχείο λέει ότι δεν πρέπει να ληφθεί από κανέναν άλλο. Προειδοποίησε ακόμη και ότι όταν προηγουμένως είχε διαρρεύσει ένα αρχείο παρόμοιας φύσης, δημιούργησε προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ. «Επαναλαμβάνω, δεν πρέπει να διαρρεύσει για να μην υπάρξουν παρόμοια προβλήματα με τις ΗΠΑ», προσέθεσε το σημείωμα.

….

Το κατηγορητήριο αναγνώρισε ως αρχηγό του κατασκοπευτικού δακτυλίου τον Bilgin Özkaynak, επιχειρηματία, με την Korkmaz ως βοηθό του. Ο εισαγγελέας απαίτησε ισόβια κάθειρξη για 11 υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων των Özkaynak και Korkmaz, με κατηγορίες ίδρυσης και λειτουργίας παράνομης οργάνωσης· παράνομη απόκτηση μυστικών στρατιωτικών και προσωπικών πληροφοριών · κοινή χρήση αυτών των πληροφοριών με τρίτα μέρη· και έκθεση της κρατικής ασφάλειας σε κίνδυνο.

Η ποινική υπόθεση εναντίον των μελών της συμμορίας διακόπηκε από τον τότε πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και όλοι οι ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Πολλοί επέστρεψαν στα καθήκοντά τους στον τουρκικό στρατό, προχωρώντας στις τάξεις παρά το αμφιλεγόμενο παρελθόν τους. Οι εισαγγελείς και οι αρχηγοί της αστυνομίας που εξέθεσαν τη συμμορία και διεξήγαν έρευνα γιατις δραστηριότητές τους, διώχθηκαν.

Nordicmonitor 04/07/2020

Previous Article

Πότε θα καταλάβουμε ότι η υπηκοότητα (πολύ δε περισσότερο η ιθαγένεια) δεν είναι κάτι που απλόχερα μπορεί να δίνεται στον οποιονδήποτε;

Next Article

Βίντεο-Κώστας Γρίβας : Υπάρχει πέμπτη φάλαγγα στη χώρα…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *