Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΙΑ, O ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΔΑΔ !

No Comments Share:

Η Τουρκία είναι ο καλύτερος ¨πελάτης¨ του ΕΔΑΔ (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)

Ο Υβ Οτσίνσκι πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βρυξελλών και πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Βρυξελλών, που ήρθε επικεφαλής επιτροπής για να παρακολουθήσουν την δίκη του KCK στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε ότι είναι φοβερό κατά την εκδίκαση της υπόθεσης το να παραμένουν κρατούμενοι οι δικηγόροι του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.

Ο Οτσίνσκι μιλώντας στην εφημερίδα Ταράφ, ανέφερε πως ήρθαν για να δείξουν στους δικαζόμενους δικηγόρους πως νομικοί διεθνώς είναι στο πλευρό τους και δήλωσε πως ¨ Στις δημοκρατίες κανείς δεν πρέπει να δικάζεται λόγω των πιστεύω του. Είναι γραμμένο στις διεθνείς συμφωνίες πως ο καθένας είναι ελεύθερος στα πιστεύω του. Δυστυχώς η Τουρκία είναι ο καλύτερος πελάτης του ΕΔΑΔ, ελπίζω πως σύντομα δεν θα υπάρχει ανάγκη να υπερασπίζεται τον εαυτό της¨.

Ο Οτσίνσκι ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν η εκ μέρους των δικηγόρων τέλεση των καθηκόντων τους να αποτελεί αδίκημα και ότι ¨ Οι έρευνες, οι συλλήψεις και οι προφυλακίσεις από την στιγμή που άρχισαν ακόμη δείχνουν πως πρόκειται για μια πολιτική δίκη. Το δικαστήριο κατά την εκδίκαση πρέπει να αναλύσει καλά για να δει αν είναι μια συνηθισμένη υπόθεση ή για μια πολίτική δίκη. Οι δικηγόροι πρέπει να έχουν θάρρος αλλά αυτή η δίκη είναι πολύ περίεργη. Όπως έντιμη πρέπει να είναι η εκδίκαση των δύσκολων υποθέσεων έτσι έντιμη πρέπει να είναι και η υπεράσπιση τους¨.

¨Θα ανακοινώσουμε την σχετική με την δίκη αναφορά μας¨

Ο Οτσίνσκι ανέφερε πως στοιχεία του κατηγορητηρίου έχουν συλλεχθεί με λάθος τρόπο, καθώς αποτελούν προσωπικές τηλεφωνικές συνομιλίες, τρόπος που δεν είναι αποδεκτός για την περισυλλογή στοιχείων. Όσον αφορά τις συνθήκες της εκδίκασης ανέφερε πως ¨ Πέρα από τους ξένους που παρίστανται, μόνο λόγω της παρουσίας των συγγενών των κατηγορουμένων ήταν σίγουρο πως η εκδίκαση θα ήταν με πολύ κόσμο. Δεν υπάρχει καν κλιματισμός. Οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες¨.

Ο Οτσίνσκι δήλωσε πως θα συντάξει αναφορά με αυτά που είδε από την πρώτη μέρα που άρχισε η δίκη μέχρι σήμερα, και θα την υποβάλλει στα όργανα στα οποία είναι μέλος, στον τύπο και στις πολιτικές αρχές.

 Εφ. Ταράφ 20/7/2012

Previous Article

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ TRT ΣΤO ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Next Article

¨ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΓΙΝΑ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑΣ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.