Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

0 σχόλια Share:

Κατηγορία για εμπόριο ναρκωτικών στον Αγάρ

Στην αναφορά που έστειλε η ΜΙΤ στην βουλή αναφέρεται πως ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αγάρ έπαιξε σημαντικό ρόλο στο εμπόριο ναρκωτικών στα ΝΑ.

Στην αναφορά της ΜΙΤ αναφέρεται πως ο Μεχμέτ Αγάρ συνεργαζόταν στο εμπόριο ναρκωτικών με τον Χουσείν Μπαϊμπασίν.

Στην αναφορά που έστειλε η ΜΙΤ στην Επιτροπή Διερεύνησης Πραξικοπημάτων σχετικά με την υπόθεση Σουσουρλούκ και τις δολοφονίες αγνώστων δραστών, εμπεριέχονται εντυπωσιακές λεπτομέρειες σχετικά με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και αρχηγό της Αστυνομίας Μεχμέτ Αγάρ. Στην αναφορά καταγράφεται πως το εμπόριο ναρκωτικών στην Γιουξέκοβα του νομού Χακκάρι διοικούνταν από ένστολα άτομα. Περιγράφεται πως ο Μεχμέτ Αγάρ έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε να μπορέσουν αυτά τα ¨ένστολα άτομα- για τα οποία δεν δίνονται πληροφορίες για την ταυτότητα τους- να κάνουν το εμπόριο ναρκωτικών.

Συνεταιρισμός Μπαϊμπασίν-Αγάρ

Η αναφορά της ΜΙΤ εστιάζοντας στις σχέσεις Μπαϊμπασίν και Αγάρ, τονίζει πως είναι ανάγκη να ανακριθεί ο συνήγορος του Μπαϊμπασίν Ιλχάν Ονγκάν. Στην αναφορά καταγράφεται πως ο δικηγόρος Ονγκάν ξέρει από κοντά τις σχέσεις αυτών των δύο, και ότι ο Μπαϊμπασίν που εκτίει στην Ολλανδία ποινή ισόβιας κάθειρξης για εμπόριο ναρκωτικών, δολοφονία και απαγωγή, είχε συνεργαστεί με τον Αγάρ στο εμπόριο ναρκωτικών και στο ξέπλυμα χρημάτων. Η ΜΙΤ τονίζει την ανάγκη επίσης να διερευνηθεί η περίοδος κατά την οποία ο Χουσεΐν Μπαϊμπασίν δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο ναρκωτικών σε Αγγλία και Ολλανδία.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει ο Μπαϊμπασίν το 1996 στο περιοδικό Αϊντινλίκ, είχε αναφέρει πως πρέπει να διερευνηθούν οι πηγές της περιουσίας του Αγάρ, και ότι η διακίνηση ναρκωτικών γινόταν με πλοία που φορτώνονταν στον Λίβανο.

Ο Μπαϊμπασίν σε συνέντευξη που είχε δώσει στην εφημερίδα Ταράφ το 2010, είχε πει πως το εμπόριο ναρκωτικών γινόταν από κρατικούς λειτουργούς, πως ως προσωπείο για αυτό έλεγαν πως γινόταν ¨για να σωθεί η πατρίδα από το ΠΚΚ¨ και ότι τα σχετικά στοιχεία βρίσκονται στα αρχεία της ΜΙΤ.

Ο Αϊχάν Τσαρκίν-πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, το 2010 σε συνέντευξη του από τις φυλακές Σιντζάν όπου κρατούνταν προς την εφημερίδα Ταράφ με τίτλο ¨Αγώνας με το ΠΚΚ¨ σχετικά με τις εκτελέσεις που είχαν γίνει είχε δηλώσει τα εξής :

¨Εκεί πέρα έγιναν εκτελέσεις υπό την επωνυμία του αντιτρομοκρατικού αγώνα. Στην ουσία στόχος ήταν να εκτελεστούνε οι Κούρδοι διακινητές ναρκωτικών που είχαν κερδίσει πολλά λεφτά, και οι ίδιοι να πάρουν την θέση τους. Και αυτό το πέτυχαν με εκτελέσεις, Με τις εκτελέσεις αυτές έγιναν οι ίδιοι βαρόνοι ναρκωτικών.

 Εφ. Ταράφ 11/1/2013

Previous Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ GAT ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡΙΝΤΣ

Next Article

AΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΙΡΡΙ ΣΟΥΡΕΓΙΑ ΟΝΤΕΡ ΣΤΟ FACEBOOK

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Curabitur lectus velit, mattis in at nec