Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Κυνήγι αντιφρονούντων ακόμη και στην Ν. Αφρική…

No Comments Share:

Η τουρκική Πρεσβεία κλιμάκωσε την παρενόχληση αντιφρονούντων και επικριτών στη Νότια Αφρική, αποκαλύπτουν έγγραφα

Η τουρκική Πρεσβεία στην Πρετόρια έχει προετοιμαστεί για να επιδιώξει την έκδοση επικριτών της κυβέρνησης του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ζήτησε από τις τουρκικές δικαστικές αρχές να ακολουθήσουν ένα έντυπο που προφανώς σχεδιάστηκε για να πείσει τις νοτιοαφρικανικές αρχές ως μέρος ενός παγκόσμιου κυνηγιού μαγισσών των αντιπάλων.

Σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα που έλαβε η Nordic Monitor, η Τουρκική Πρεσβεία επινόησε δείγμα εντύπου για αιτήματα έκδοσης ειδικά σχεδιασμένα για επικριτές στη Νότια Αφρική, αναφέροντας ότι θα βοηθήσει στην πειθώ Νοτιοαφρικανών αξιωματούχων εάν συμπληρωθούν τα έντυπα σύμφωνα με το πρότυπο.

Στις 24 Μαΐου 2018, το τουρκικό ΥΠΕΞ απέστειλε μεταφρασμένη έκδοση του εντύπου, αρχικά στα αγγλικά, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η κίνηση αποτελεί κλιμάκωση της τρέχουσας εκστρατείας σκιαγράφησης, κατασκοπείας, παρενόχλησης και άρνησης προξενικών υπηρεσιών σε επικριτές Τούρκων διπλωματών στη Νότια Αφρική.

Η Τουρκία έχει αποκτήσει άσχημη φήμη υπό τον καταπιεστικό Πρόεδρο Ερντογάν όσον αφορά στην κατάχρηση του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης και της χειραγώγησης ποινικών διαδικασιών για να φιμώσει επικριτικές φωνές, να καταπνίξει τη διαφωνία και να εκφοβίσει την αντιπολίτευση. Οι τουρκικές αρχές σπεύδουν να χαρακτηρίσουν τους αντιπάλους του τρέχοντος καθεστώτος τρομοκράτες, και οι αντάρτες εισαγγελείς είναι γνωστό ότι κατασκευάζουν στοιχεία για τη δημιουργία ψευδών υποθέσεων εναντίον ανυποψίαστων ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με την τρομοκρατία ή το έγκλημα.

nordicmonitor.com 28/4/2021

Σχόλιο:Αυτή είναι η “Τουρκική Δημοκρατία”. Μόνο στα χαρτιά. Ανέκαθεν η τουρκική διοίκηση επί εποχών Οθωμανικής Αυτοκρατορίας χαρακτηριζόταν από αυταρχισμό και ωμότητα μη ανεχόμενη αντίθετες απόψεις. Η ιστορία επαναλαμβάνει το ίδιο μοτίβο. Αφού στις αρχές του προηγούμενου αιώνα στοχοποίησαν τις μειονότητες (Έλληνες, Αρμένιους, Ασσύριους), ύστερα συνέχισαν με του Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, τους Κούρδους και στα νεώτερα χρόνια, αφού “ξέμειναν από στόχους” καταφέρονται κατά των ομοεθνών τους που έκαναν το λάθος να διαφωνήσουν με την κεντρική εξουσία. Αυτό είναι δείγμα ενός κράτους σε παρακμή και αποσύνθεση καθώς έχει ήδη πλέον αρχίσει να τρώει τις ίδιες του τις σάρκες.

Previous Article

(Οι Έλληνες) ¨Είναι ψεύτες, δεν είναι τίμιοι, εξαπάτησαν¨…

Next Article

Aναφoρές για κατάρριψη τουρκικού ελικοπτέρου τύπου Cobra στο Β.Ιράκ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *