Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ OTAN ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ¨ΧΑΝΟΝΤΑΙ¨ ΤΕΚΜΗΡΙΑ…

No Comments Share:

Στο αρχείο η υπόθεση του χασίματος  του φυσιγγίου αερίου που σκότωσε τον 9χρονο

DIYARBAKIR'DA GAZ FISEGIYLE OLDURULEN ENES ATA'NIN ELBISELERININ GUVENLIK GUCLERI TARAFINDAN IMHA EDILDIGI BELIRTILDI. FOTO:DIYARBAKIR,(DHA)

Η υπόθεση σχετικά με το χάσιμο του φυσιγγίου που προκάλεσε τον θάνατο του 9χρονου Ενές Ατά και

Η υπόθεση Ενές Ατά του 9χρονου που σκοτώθηκε το 2006 στο Ντιγιαρμπακίρ, μετά από την απώλεια του φυσιγγίου αερίου που ήταν και το πιο σημαντικό πειστήριο, η υπόθεση λόγω παραγραφής μπήκε στο αρχείο και δεν ασκήθηκε δίωξη στον αρμόδιο υπάλληλο.

Τρεις αστυνομικοί δικάζονται σχετικά με τον θάνατο του Ατά και του 14χρονου Μαχσούν Μιζράκ, κατηγορούνται για ¨πρόκληση θανάτου με ενδεχόμενο δόλο¨ και αντιμετωπίζουν την ποινή των ισοβίων.

Τον Μάιο του 2014 αποκαλύφθηκε ότι τα ρούχα του Άτα αν και αποτελούσαν στοιχεία της υπόθεσης, καταστράφηκαν από την αστυνομία χωρίς να υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση.

¨Στον φάκελο της υπόθεσης υπάρχουν αμέτρητες παρανομίες και αδικήματα¨

Η εισαγγελία ολοκλήρωσε την έρευνα σχετικά με την απώλεια του φυσιγγίου από το Τμήμα Πειστηρίων. Η εισαγγελία έκρινε πως καθώς συμπληρώθηκαν 9 χρόνια στην έρευνα στην οποία κατηγορούνταν ο αρμόδιος υπάλληλος Σ.Γ. για ¨παράβαση καθήκοντος¨ η υπόθεση πάει στο αρχείο.

Ο Αμπντουλλάχ Ζεϊτούν-δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, ανέφερε πως παρά το ότι υπάρχουν αμέτρητα υπαρκτά στοιχεία στην υπόθεση, γίνεται προσπάθεια να αθωώσουν τους 3 αστυνομικούς.

…………………

Τι είχε συμβεί ;

Σύμφωνα με την είδηση της Ντενίζ Τεκίν από το Dilaber, στις 28/3/2006 σε συγκρούσεις ξέσπασαν μετά από την κηδεία 4 μελών του HPG στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ . Σε εκείνες τις συγκρούσεις για τις οποίες ο τότε πρωθυπουργός είχε πει πως ¨Και γυναίκα να είναι και παιδί να είναι θα γίνονται τα δέοντα¨, είχαν σκοτωθεί 13 άτομα, 7 εκ των οποίων ήταν παιδιά.

Diken 27/3/2017

Previous Article

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΟΥΤΕ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΜΑΜΗ ΤΗΣ ΗΛΙΟΠΕΤΡΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *