Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΑΓΙΠ

No Comments Share:

Καμία αποφυλάκιση στην δίκη των φορτηγών TIR της ΜΙΤ

 

tir_98091_6

Στην δίκη σχετικά με τα φορτηγά της ΜΙΤ που σταματήθηκαν για έλεγχο σε Άδανα και Χατάι, απορρίφθηκε το αίτημα των δικηγόρων για αποφυλάκιση των κατηγορουμένων.
Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη των κατηγορουμένων πρώην αρχιεισαγγελέα Αδάνων Σουλεϊμάν Μπαγριγιανικ, του πρώην διοικητή στρατοχωροφυλακής Αδάνων συνταγματάρχη Οζκάν Τσοκάι και των εισαγγελέων Αζίζ Τακτσί, Οζτζάν Σισμάν και Αχμέτ Καράτζά , οι οποίοι λόγω του σταματήματος των φορτηγών της ΜΙΤ σε Άδανα κα Χατάι στις 1/1/2014 και 19/1/2014, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ¨ απόκτηση και κοινοποίηση πληροφοριών που λόγω κρατικής ασφάλειας αλλά και πολιτικού οφέλους έπρεπε να παραμείνουν απόρρητες, με σκοπό την πολιτική ή στρατιωτική κατασκοπία¨. Ούτε στην 4η εκδίκαση της υπόθεσης βγήκε απόφαση αποφυλάκισης. Η δίκη πήρε αναβολή για τις 3 Μαρτίου.
Σύμφωνα με την είδηση από το πρακτορείο ειδήσεων Cihan τα αιτήματα των δικηγόρων για αποφυλάκιση των κρατουμένων, απορρίφθηκαν από το 16ο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.
Στο κατηγορητήριο ζητείται η τιμωρία με ισόβια των κατηγορουμένων καθώς κατηγορούνται και για ¨ Απόπειρα μέσω βίας και εξαναγκασμού, να παρεμποδιστεί εξολοκλήρου ή πλήρως η κυβέρνηση της Τουρκικής Δημοκρατίας να ασκήσει τα καθήκοντα της¨ και για ¨αποκάλυψη πληροφοριών που αφορούν την κρατική ασφάλεια και πολιτικές δραστηριότητες¨.

http://haber.sol.org.tr/turkiye/mit-tirlari-davasinda-tahliye-yok-141796
6/1/2016

Σχ : Για όσους δεν θυμούνται τι αφορά η υπόθεση αυτή, μπορούνε από το παρακάτω λινκ να βρούνε σχετικά άρθρα που έχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν :

https://tourkikanea.gr/category/mit/

Previous Article

ΕΛΛΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΩΝ

Next Article

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *