Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

OΙ …ΜΑΡΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

0 σχόλια Share:

Ρωτάμε την εξουσία : Εσείς τι θέλετε από αυτή τη μητέρα ; image
Το κράτος που ανοίγει τον δρόμο για την επανεκδίκαση των κατηγορουμένων στις υποθέσεις Βαριοπούλα και Εργκενέκον, το κράτος που αποφυλακίζει τους κατηγορουμένους στην υπόθεση διαφθοράς και κουκουλώνει την έρευνα, κάνει ότι περνά από το χέρι του για να χώσει στην φυλακή μια μητέρα μαζί με το έξι μηνών μωρό της.

Όταν γίνεται λόγος για παιδιά που παραμένουν στις φυλακές μαζί με τις μητέρες τους, σε πολλών το μυαλό έρχεται η ταινία Uçurtmayı Vurmasınlar που περιγράφει τις γυναικείες φυλακές με το μάτι ενός πεντάχρονου παιδιού. Εδώ όμως δεν πρόκειται για ένα σενάριο ταινίας που μας επηρέασε όλους. Διότι είναι γνωστό πως στην Τουρκία, αυτή τη στιγμή παραμένουν μαζί με τις μητέρες τους στις φυλακές 285 παιδιά. Εάν το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν διατάξει επανεκδίκαση, η Αρζού Τσεϊλάν Οράλ, θα μπει στις φυλακές μαζί με το έξι μηνών μωρό της.

¨ Η διαμαρτυρία στην οποία μετείχα ήταν νόμιμη ¨

Η Αρζού Τσεϊλάν Οράλ συνελήφθη το 2006 κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας της Σοσιαλιστικής Πλατφόρμας Καταπιεσμένων (ESP) κατά της Τροπολογίας για τον Λίβανο. Η Οράλ βγήκε από την φυλακή λλά σε άλλη δίκη καταδικάστηκε σε ποινή 6 ετών και 3 μηνών φυλάκισης. Το αδίκημα της ήταν το συνταγματικό της δικαίωμα να μετάσχει σε μια δημόσια ανακοίνωση τύπου.
……….
……….
Αντιστέκεται για να μην μπει στην φυλακή μαζί με τα δίδυμα της

Η Μουλκιγιέ Ντεμίρ Κιλίντς δικάστηκε για συνέργεια σε τρομοκρατική οργάνωση, επειδή από το Κέντρο Πολιτισμού Μεσοποταμίας πήγε σε ΠΚΚδες βιβλία μεταξύ των οποίων του Ναζίμ Χικμέτ, του Μισέλ Φουκώ και του Νόαμ Τσόμσκι. Η Μουλκιγιέ Ντεμίρ Κιλίντς που πριν απο κάποιο διάστημα γέννησε δίδυμα, τον Οζγκιούρ και την Λορίν, πρόκειται να μπει στην φυλακή. Η Κιλίντς παρά το ότι η ποινή της εγκρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, συνεχίζει τον νομικό της αγώνα για να μην μπει στην φυλακή μαζί με τα μωρά της.

Σουζάν Ντεμίρ

Εφ. Ταράφ 20/8/2014

Σχ : Την ίδια στιγμή ο γιός του Ερντογάν που αγωνιούσε να μεταφέρει τα… αμέτρητα μετρητά της οικογένειας Ερντογάν αλλού , παραμένει φυσικά στο απυρόβλητο.

Previous Article

ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Next Article

ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΩΤΙΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν