Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΠΟΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

1 Comment Share:

Ποινή επίσκεψης σε οικογένεια μαρτύρων για την πανεπιστημιακό Γκιουβενλί που είχε υπογράψει το κείμενο υπέρ της ειρήνης

Το 37ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης , πήρε μια περίεργη απόφαση σχετικά με την Γκιουλσούν Γκιουβενλί- καθηγήτρια του πανεπιστημίου Γαλατασεράι που δικάστηκε επειδή υπέγραψε την υπέρ της ειρήνης ανακοίνωση. Το δικαστήριο ανέστειλε μεν την ποινή φυλάκισης 1 έτους και 3 μηνών, αλλά της επέβαλε την υποχρέωση να επισκέπτεται οικογένεια μάρτυρα (σημ. μεταφρ.: Στην Τουρκία μάρτυρες λέγονται όλοι οι ένστολοι που σκοτώνονται σε ωρα καθήκοντος).

Το 37ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης έβγαλε την απόφαση του για την βοηθό κοσμήτορα και καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Γαλατασεράι Γκιουλσούν Γκιουβενλί, που επειδή είχε υπογράψει την ανακοίνωση ¨Δεν θα γίνουμε εταίροι σε αυτό το έγκλήμα¨ , κατηγορήθηκε για ¨διενέργεια τρομοκρατικής προπαγάνδας¨.

Σύμφωνα με το κείμενο του Κεμάλ Γκιοκτάς από το Diken, το δικαστήριο καταδίκασε την Γκιουβενλί σε ποινή φυλάκισης 1,5 έτους για ¨διενέργεια τρομοκρατικής προπαγάνδας¨, ακολούθως την μείωσε σε 1 έτος και 3 μήνες δίνοντας της ελαφρυντικό και τέλος την ανέστειλε. Το δικαστήριο αν και την άφησε υπό όρους ελέυθερη, την υποχρέωσε σε μια υποχρέωση που δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ξανά.

Το δικαστήριο αποφάσισε πως η Γκιιουβενλί πρέπει να επισκεφτεί την σύζυγο και την οικογένεια του αστυνομικού Αχμέτ Τσαμούρ, που σκοτώθηκε στις 15/8/2015 στο Σέμντινλί, μετά από επίθεση του ΠΚΚ και εκεί να εκφράσει τα συλληπητήρια της.

……………….

https://sendika63.org/2019/02/baris-akademisyeni-guvenliye-sehit-ailesine-taziye-ziyareti-cezasi-530210/

12/2/2019

Previous Article

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙΕΒΛΕΡ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ- ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ – ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

898 ΠΛΗΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΤ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. “Δεν θα γίνουμε εταίροι σε αυτό το έγκλήμα¨ , κατηγορήθηκε για ¨διενέργεια τρομοκρατικής προπαγάνδας”

    Η κυρία ομολογεί ότι στηρίζει το PKK. Έστω και έμεσα. Τί άλλο να λέμε;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *