Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ANAZHTΩΝΤΑΣ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ…

0 σχόλια Share:

Μεγάλη στήριξη στις Μητέρες του Σαββάτου : Στην 600η εβδομάδα χιλιάδες βρέθηκαν στην περιοχή Γαλατάσεράι

cumartesi-anneleri-sb-737x400

Για 600η φορά συγκεντρώθηκαν πάλι οι Μητέρες του Σαββάτου που κάνουν καθιστική διαμαρτυρία κάθε Σάββατο στην πλατεία Γαλατασεράι της Κωνσταντινούπολης  ερευνώντας για την μοίρα των παιδιών τους που από το 1995 και μετά συνελήφθησαν και εξαφανίστηκαν.

Μετά από την έκκληση ¨Για 600 εβδομάδες στο ίδιο μέρος¨, για πρώτη φορά μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος βρέθηκε ένα μεγάλο πλήθος στην πλατεία Γαλατά Σεράι.

Στην ανακοίνωση που έγινε εξ ονόματος των Μητέρων του Σαββάτου ζητήθηκε μετά από τις ομιλίες αυτών που ήρθαν να στηρίξουν, να υπάρξει χειροκρότημα και να φωνάξει ο κόσμος συνθήματα. Η ίδια έκκληση επαναλήφθηκε την ώρα που έληγε η καθιστική διαμαρτυρία

Τις Μητέρες του Σαββάτου στήριξαν υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφοι και κομματικά στελέχη. Ομιλίες έκαναν παιδιά και εγγόνια αγνοούμενων.

Η Ελμάς Ερεν-μητέρα του Χαϊρεττίν Ερέν που εξαφανίστηκε το 1980 είπε ¨Ο Ερντογάν  μου είπε ¨Να περάσει ο Ιούνιος και θα βρω τα οστά των παιδιών σας¨. Μά πόσοι Ιούνηδες πέρασαν ; Τα δάκρυα μου στέγνωσαν, 36 χρόνια περιμένω. Δεν λέω πως δεν μου απέμεινε δύναμη. Δεν κατέρρευσα, είμαι στο πόδι¨.

……………….

……………….

Diken     24/9/2016

Σχ : Πρόκειται για δημοκράτες πολίτες στην πλειοψηφία τους Κούρδους, που συνελήφθησαν από τις  ¨δυνάμεις ασφαλείας¨  στην δεκαετία του 90 και μετά από την σύλληψη τους εξαφανίστηκαν ! Προφανώς δηλαδή ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ από τις ¨δυνάμεις ασφαλείας¨… Να προσθέσουμε πως παρόμοια περιστατικά έχουμε πρόσφατα και στην σημερινή Τουρκία.

Previous Article

ΠΡΩΤΗ (ΚΑΙ ΠΑΛΙ) ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ

Next Article

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sem, accumsan Praesent consequat. id, vel, ut