TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΙ ΕΓΝΟΙΕΣ ΤΟΥ YÖK

0 σχόλια Share:

Κείμενο του ιστολόγιου  19/4/2013

Το YÖK ( Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης) είναι το κρατικό χέρι που ουσιαστικά διοικεί τα κρατικά πανεπιστήμια. Δείτε λοιπόν τώρα με τι ασχολείται το εν λόγω συμβούλιο όπως το αποκάλυψε χτες  η ιστοσελίδα T24 :

¨Έρευνα από το YÖK για το αν κάποιοι πανεπιστημιακοί εργάζονται γύρω από τα γεγονότα του Ντέρσιμ.

Το YÖK ερεύνησε με έγγραφο που έστειλε στο πανεπιστήμιο Αμάσειας, το αν κάποιοι πανεπιστημιακοί εργάζονται ή όχι γύρω από τα γεγονότα του Ντέρσιμ.

Μεταξύ των εγγράφων του YÖK, που διέρρευσαν και δημοσιεύτηκαν από την ομάδα Redhack, είναι και έγγραφο που στάλθηκε από το YÖK στα πανεπιστήμια και ρωτά, αν εντός των σχολών πωλούνται ή όχι αλκοολούχα ποτά. Επίσης αναφέρεται πως το YÖK έστειλε έγγραφο στο πανεπιστήμιο Αμάσειας, ζητώντας να μάθει αν κάποιοι πανεπιστημιακοί εργάζονται γύρω από τα γεγονότα του Ντέρσιμ.

………….

Μάλιστα ως αποτέλεσμα αυτού του εγγράφου, το πανεπιστήμιο Αμάσειας με έγγραφο του της 19/3/2012 απαντά πως ¨Στο πανεπιστήμιο μας δεν υπάρχουν πανεπιστημιακοί που να εργάζονται επιστημονικά γύρω από τα γεγονότα του Ντέρσιμ¨.

Αυτό έλειπε, ας τολμούσαν να απαντήσουν διαφορετικά…Για όσους αναρωτιούνται τι έγινε στο Ντέρσιμ ας δούνε τις δύο παλιότερες σχετικά αναρτήσεις μας.

ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΕΣ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ

Posted on Μαρτίου 29th, 2012

Aίτημα για παραγραφή σχετικά με το Ντέρσιμ από την προεδρία της Δημοκρατίας

Στην υπεράσπιση που έστειλε το προεδρικό μέγαρο σχετικά με την μήνυση που υπέβαλε ο διασωθείς με τραύματα από την σφαγή του Ντέρσιμ Αλή Ντογάν, αναφέρεται πως ¨Κατεστάλη εξέγερση. Οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι¨ και ζητά να απορριφθεί η μήνυση λόγω παραγραφής.

Ο Αλή Ντογάν που διασώθηκε με τραύματα από την σφαγή του Ντέρσιμ υπέβαλε αγωγή ενάντια στην προεδρία της Δημοκρατίας, και στο υπόμνημα που έστειλε το προεδρικό μέγαρο αναφέρεται πως ¨Επρόκειτο για μια εξέγερση και για την καταστολή της¨.

Με βάση την είδηση του δημοσιογράφου Ισμαήλ Σαϊμάζ της Ραντικάλ, οι δικηγόροι έκριναν ¨αβάσιμους¨ τους ισχυρισμούς και ζήτησαν να απορριφθεί η αγωγή λόγω παραγραφής.

……………….

Στην ίδια δίκη στάλθηκαν από την πρωθυπουργία 1826 επίσημα έγγραφα τα οποία επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του Ντογάν, αλλά δείχνουν επίσης πως όντως η γυναίκα του και τα παιδιά του δολοφονήθηκαν.

………………..

Ανάμεσα στα έγγραφα που έστειλε η πρωθυπουργία, υπάρχει επίσημο έγγραφο σφαγής που αναφέρεται στο χωριό του Αλή Ντογάν το Μπορνέκ και σε άλλα τρία.

Ο τότε στρατιωτικός επιθεωρητής στρατηγός Καζίμ Ορμπάι σε τηλεγράφημα του προς τον πρωθυπουργό Τζελάλ Μπαγιάρ στις 15-8-1936 αναφέρει πως σκότωσε 395 άτομα από τα χωριά Μπορνέκ, Ζιμπίκ, Κιρνίκ και Χετς διότι βοήθησαν τους αντάρτες.

Τι έγινε

Ο Αλή Ντογάν το 1938 στα 8 του χρόνια είδε 20 άτομα μεταξύ των οποίων η μάνα του Φεϊμέ, τα δύο αδέρφια του Σιχ Χασάν και Αλή Ριζά δύο και τεσσάρων χρονών αντίστοιχα, τον θείο του Χαϊντάρ και τον παππού του Σαγίτ Αλή να τους σκοτώνουν οι στρατιώτες με τις ξιφολόγχες στην περιοχή Μπουζλούπινάρ. Ο Αλή Ντογάν διασώθηκε τραυματισμένος.

74 χρόνια αργότερα όταν άρχισαν οι συζητήσεις για το Ντέρσιμ, ο ίδιος στις 27 Ιανουαρίου 2012 υπέβαλε στο Πρωτοδικείο του Τούντζελι αγωγή ενός εκατομμυρίου λιρών ενάντια στην προεδρία της Δημοκρατίας-ως εκπρόσωπο του κράτους.

Ο δικαστής Οζγιούρ Καρατζά έκανε δεχτή την μήνυση και ζήτησε από την μεν πρωθυπουργία να στείλει τα σχετικά αρχεία και από την προεδρία της Δημοκρατίας την υπεράσπιση της.

Ιστοσελίδα Bianet 28-3-2012

Σχόλιο : Όσοι αναρωτιούνται γιατί τους σκότωσαν με ξιφιλόγχες η απάντηση βρίσκεται στην κάτωθι παλιότερη ανάρτηση μας

¨ΧΤΥΠΑ-ΧΤΥΠΑ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 10 ΕΤΩΝ¨

Ο Μπεκιάρογλου φανέρωσε το 14 ετών μυστικό του σχετικά με το Ντέρσιμ

¨Αρχίσαμε να χτυπάμε με κλαδιά από βελανιδιές. Χτύπα χτύπα σκοτώσαμε παιδιά 10 ετών¨

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Has και επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης Κωνσταντινούπολης καθηγητής Μεχμέτ Μπεκιάρογλου ανέφερε μια εμπειρία που είχε ζήσει σχετικά με την ¨Σφαγή του Ντέρσιμ¨ : ¨Αρχίσαμε να χτυπάμε με κλαδιά από βελανιδιές. Χτύπα χτύπα σκοτώσαμε παιδιά 10 ετών¨

Ο Μπεκιάρογλου έγραψε στο twitter τα εξής :

¨Νομίζω πως ήρθε ο καιρός να ανακοινώσω τι μου περιέγραψε ένας άρρωστος πριν από 14 χρόνια όταν ήμουν καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο του KTÜ. Ήταν ένας άρρωστος άνω των 70 ετών. Είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, είχε κατάθλιψη και ακολουθούσαμε θεραπεία.

Σε μια συνάντηση μας έμαθα ότι μετείχε ως στρατιώτης στην στρατιωτική επιχείρηση στο Ντέρσιμ, και στην συνέχεια κλαίγοντας μου είπε εν περιλήψει τα εξής :

¨Ο διοικητής μας είπε πως οι σφαίρες είναι ακριβές και να μην τις χρησιμοποιούμε, οπότε εμείς σκοτώναμε γυναίκες και παιδιά με τον υποκόπανο. Μετά μας είπαν πως έτσι παθαίνουν ζημιά τα όπλα.

Οπότε αρχίσαμε να χτυπάμε με κλαδιά από βελανιδιές. Χτύπα-χτύπα σκοτώσαμε παιδιά ηλικίας 10 ετών¨

Ναι αυτά είχε πει κλαίγοντας γοερά. Καταρχάς επρόκειτο για μυστικό αρρώστου, δεν ήταν δυνατόν να το περιγράψω δίνοντας στοιχεία της ταυτότητας του. Παλιότερα το είχα αναφέρει σε κάποιες συγκεντρώσεις ως κάτι που μου είχε πει ¨ένας άρρωστος¨. Τώρα το ανακοινώνω εδώ ξανά θέλοντας να συμβάλω στην συζήτηση που γίνεται για το Ντέρσιμ¨

……………….

Eφ. Ραντικάλ 1-12-2011

Previous Article

ΡΟΜΠΟΤ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ASELSAN

Next Article

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 1915

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *