Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Έλληνες πολίτες- εκφραστές της τουρκικής γραμμής στο κεντρικό δελτίο του τουρκικού ΤRΤ

0 σχόλια Share:

Κείμενο του ιστολόγιου 17/8/2020

Στο παρακάτω βίντεο ( από την αρχή ως το 10:15)  του κρατικού τηλεοπτικού προπαγανδιστικού δικτύου TRT , ο παρουσιαστής αρχίζει λέγοντας πως

“Στους δρόμους και στο νεκροταφείο του χωριού, έκαναν ένοπλη εκπαίδευση”

Ακολούθως ακούμε τον ψεύτη Ερντογάν να κάνει την ακόλουθη δήλωση :
Ξέρετε πως στη Δυτική Θράκη με όπλα γάζωσαν τους τάφους των ομογενών μας. Πυροβόλησαν εκεί τους τάφους μας. Αυτά φυσικά δεν είναι καθόλου θετικά σημάδια.”
Ακολούθως ο παρουσιαστής αναφέρει πως στρατιωτική κινητικότητα υπήρξε και στο χωριό Εχίνος. Μάλιστα την ώρα που τα λέει δείχνουν σκηνές από τον ελληνικό στρατό που είχε παραταχθεί στα σύνορα με την Τουρκία τότε που επιχειρούσαν να μας διαλύσουν στέλνοντας εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες. Πόσοι άραγε Τούρκοι τηλεθεατές θα καταλάβουν την απάτη;

Ακολούθως παρουσιάζεται ως κάτοικος του χωριού ο εκτελών χρέη ιμάμη Ερκαν Αζιζογλου. Αυτός λοιπόν λέει πως “Το να μπαίνουν στο χωριό με πλήρη εξοπλισμό και με όπλα, είναι ένα περιστατικό που συμβαίνει για πρώτη φορά και ιδιαίτερα τις γυναίκες μας και τα τέκνα μας, τα ανησύχησε, τα στενοχώρησε και τα τρόμαξε”.

Ακολούθως μιλά ο Τζεγκιζ Ομέρ. Γνωστός και για την μυστηριώδη δωρεά των 96.000 ευρώ με την οποία αγόρασαν το ραδιοφωνικό σταθμό τους…
Αυτός λοιπόν διαβάζει το κείμενο-δηλωση του και δεν μιλά στην κάμερα (όπως και ο Αζίζογλου) προφανώς μην τυχόν και τους ξεφύγει τίποτα που δεν πρέπει…
Ο Ομέρ μεταξύ άλλων ακούγεται να λέει και τα εξής:’ Το να μην επιδεικνύεται σεβασμός στο νεκροταφείο μας είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο. Άραγε αν στην Τουρκία γινόταν μία ανάλογη άσκηση στο Πατριαρχείο, στον περίβολο του και στο νεκροταφείο πώς θα το αντιμετώπιζαν αυτό ο κόσμος και η Ελλάδα;”.
Να επισημάνουμε εδώ πέρα και για τους δύο δεν αναφέρεται καν η ιδιότητά τους. Απλά τους έχει παρουσιάσει ο παρουσιαστής νωρίτερα ως κάτοικους της περιοχής. Στο μεταξύ ο Ομέρ φυσικά και δεν είναι κάτοικος της Γλαύκης…

Ακολούθως αναφέρεται πως στο περιστατικό υπήρξε αντίδραση και από την μακεδονική μειονότητα της Ελλάδας. Προφανώς αναφέρονται στον φίλο της Τουρκίας τον Yorgos Papadakis.

Ακολούθως το δελτίο ειδήσεων συνδέθηκε ζωντανά με τον ψευδομουφτή Ξάνθης τον εκλεκτό της Άγκυρας Αχμέτ Μέτε.
Αυτός μεταξύ άλλων λέει τα εξής : Καταρχήν είναι απαράδεκτο ότι και μέχρι σήμερα μερικές φορές οι στρατιώτες τρέχουν ως τη μέση του χωριού ημίγυμνοι σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχουν κορίτσια και γυναίκες. Αλλά με στολές και με όπλα πρωινές ώρες, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Η Ελλάδα σε μία περίοδο που υπάρχει ένταση με την Τουρκία στη Μεσόγειο κι αλλού προσπαθεί να δείξει την δύναμη της στην μειονότητα. Φυσικά είναι ένα πολύ ανόητο περιστατικό. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να κάνει ένα κράτος σε μία δική του μειονότητα. Ανησύχησαν οι άνθρωποι μας. Σκεφτείτε για παράδειγμα πως καθώς ήταν πρωί εσείς πάτε στη δουλειά σας ή στα καπνά και σε μία περίοδο που Ελλάδα και Τουρκία είναι στο χείλος του πολέμου εσείς βλέπετε στρατιώτες. Υπήρξαν κάποιοι που επέστρεψαν στα σπίτια τους κάποιοι που ανησύχησαν.”

Σε κάποιο σημείο ο παρουσιαστής τον ρωτάει ποια είναι σε σας η αντανάκλαση των σχέσεων έντασης Ελλάδας-Τουρκίας αυτή την περίοδο. Ο Μέτε μεταξύ άλλων  αναφέρει πως :
¨Εμείς ξέρετε έχουμε συνηθίσει ότι το ελληνικό κράτος όταν υπάρχει ένταση με την Τουρκία, όταν υπάρχει ένα αρνητικό περιβάλλον, μας βάζει να πληρώσουμε εμείς το κόστος. Αυτό γίνεται αντιληπτό με βρισιές σε βάρος των γυναικών με μαντίλες που περπατάνε στο δρόμο όταν γίνεται αντιληπτό πως είναι Τουρκάλες. Εμείς το έχουμε συνηθίσει περισσότερο αυτό. Μας λένε πως ¨περνά ο Τούρκος μουφτης, ¨ο ψευδομουφτής¨ η ο ¨πουλημένος μουφτής¨. Αλλά εμείς είμαστε άνθρωποι αυτής της χώρας, εδώ γεννηθήκαμε. Με το να μας βρίζουν δεν πετυχαίνουν τίποτε. Μία ψυχή έχουμε να δώσουμε. Αν θέλουν να την πάρουν αυτήν την ψυχή ας την πάρουν. Αρκεί να μην εκφοβίζουν τους ανθρώπους. Οι καιροί πάντως άλλαξαν. Παλιά με ξυλοδαρμούς και άλλα ενοχλούσαν τους ανθρώπους. Πλέον οι άνθρωποι είναι πιο γενναίοι, πηγαίνουν στην Ευρώπη. …Για όσο μας υπερασπίζεται εδώ η Τουρκία εμείς θα συνεχίσουμε να αναπνέουμε.

………….
Στην ουσία οφείλουμε Να ευχαριστήσουμε τον ελληνικό στρατό διότι αν και τόσα χρόνια το κράτος κάνει προπαγάνδα πως εκεί πάνω οι άνθρωποι είναι Πομάκοι και είναι ελληνικής καταγωγής τώρα που υπήρξε η ελληνοτουρκική ένταση θέλησαν να κάνουν μία τέτοια επίδειξη λέγοντας ουσιαστικά στον κόσμο εκεί πώς ¨είστε Τούρκοι¨. Ουσιαστικά μας καταχώρησαν ως Τούρκους και τους ευχαριστώ  γιατί μας αναγνώρισαν ως Τούρκους………”

Αυτοί που προβλήθηκαν από το κρατικό προπαγανδιστικό δίκτυο της Τουρκίας και μίλησαν και οι 3 ¨έχουν πολύ καλές σχέσεις¨ με την Τουρκία.

Που είναι οι γυναίκες και τα παιδιά που ¨τρόμαξαν¨;

Που είναι οι γυναίκες που τις βρίζουν στον δρόμο ;

Που είναι οι κάτοικοι που τρόμαξαν κι επέστρεψαν πίσω ;

Γιατί κανείς από τους 3 που μίλησαν δεν τόλμησε να πει πως αυτό που είπε ο Ερντογάν για πυροβολισμούς σε τάφους ήταν μια ανοησία ;

Αυτά που ανέφεραν οι Έλληνες πολίτες που μίλησαν, εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Τυχαίο;

Günün gelişmeleri ve merak edilenler, uzman konuklarla TRT Haber özel yayınında değerlendiriliyor.

Δημοσιεύτηκε από TRT Haber στις Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

 

 

Previous Article

Ασκεί πιέσεις η Γερμανία για κάτι τέτοιο ; Είναι δυνατόν ;

Next Article

Βίντεο δύο λεπτών για την ελληνοτουρκική διένεξη…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *