Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΗΣ ΤΡΑΚΙΑΝΙΝ ΣΕΣΙ

No Comments Share:

Κείμενο του ιστολόγιου   9/10/2012

Η εφημερίδα Τρακιανίν Σεσί είναι η εφημερίδα του κ. Αμπντουλχαλήλ Ντεντέ. Την διαβάζουμε συχνά όπως και τις υπόλοιπες μειονοτικές εφημερίδες. Εκτιμούσαμε το γεγονός πως δίνει βήμα στον αρθρογράφο Μουσταφά Τσολάκ που είναι ένας από τους ελάχιστους που ασκεί κριτική στην τουρκική πολιτική και δεν τους ¨γλείφει¨.

Αυτό λοιπόν που μας έκανε εντύπωση είναι μια αλλαγή που παρατηρήσαμε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας. Προσέξτε την ¨φωτογραφία¨ από την ιστοσελίδα της εφημερίδας. Κάτω δεξιά τα νούμερα λοιπόν που βλέπετε ξέρετε τι είναι ; Οι ημερήσιες ώρες προσευχής στο τζαμί !  Και μάλιστα μόλις φτάσει η συγκεκριμένη ώρα ακούγεται στην ιστοσελίδα και το κάλεσμα του μουεζίνη για προσευχή στο τζαμί !

Να επισημάνουμε απλά πως κάτι ανάλογο δεν υπάρχει ούτε καν σε ιστοσελίδες θρησκευτικού-χριστιανικού  περιεχομένου όπως π.χ.στην www.agioritikovima.gr. Προφανώς το  περιρρέον ¨κλίμα¨ της Τουρκίας επηρεάζει και τους εδώ Τούρκους.  Και από αυτό δεν εξαιρούνται φυσικά και οι εφημερίδες. Και πάντως είναι σίγουρα εντυπωσιακό εκεί που διαβάζεις πολιτικό κείμενο να ακούς  ξαφνικά την φωνή του μουεζίνη !

Previous Article

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ

Next Article

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *