TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

0 σχόλια Share:

 

ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Κύριε Υπουργέ,

Μετά την από 27-11-2012 Ερώτησή μου με βάση στοιχεία που μου απέστειλε η Πολιτευτής Ροδόπης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ντίνα Παπαχρήστου, σχετικά με τα αντεθνικά παιχνίδια στην Θράκη με την ελληνική γλώσσα και η οποία, όπως το συνηθίζεται, δεν απαντήθηκε, δικαιώνομαι.

Η δικαίωση έρχεται μέσω της ανακοίνωσης του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ν. Ροδόπης που αποτελεί το επίσημο θεσμικό όργανο των καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ροδόπης, από την οποία απορρέουν σημαντικότατες διαπιστώσεις αλλά και σοβαρότατες καταγγελίες.

Οι καθηγητές αυτοί, μέσω της καθημερινής επαφής με τους μαθητές τους:

1.Δίνουν την πραγματική διάσταση του προβλήματος η οποία δεν είναι άλλη από την τραγική μορφωτική κατάσταση των μουσουλμάνων μαθητών,

2.Εκθέτουν με αδιάψευστα στοιχεία τα γεγονότα, αλλά ταυτόχρονα

3.Δίνουν και τις ξεκάθαρες λύσεις του προβλήματος.

Συγχαίρω τους Δημόσιους αυτούς Λειτουργούς για το θάρρος τους να θίξουν το μείζονος σημασίας θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης και να ζητήσουν την βελτίωση της, ως θεσμού εκπαιδευτικά πρωτόγονου που απλώς διαιωνίζει την μορφωτική υστέρηση της μειονότητας της Θράκης και την «γκετοποίηση» της προς όφελος άλλων κύκλων, αυτών που θέλουν την μειονότητα αμόρφωτη, πνευματικά πρωτόγονη και αποσχιστικά περιορισμένη ώστε να μπορούν να την ποδηγετούν.

Και επειδή το πιθανότερο είναι να μην έχετε λάβει γνώση την συγκεκριμένη ανακοίνωση, σας την παραθέτω αυτούσια.

………………………..

……………………….

Ερωτάσθε λοιπόν κ. Υπουργέ:

1.Γιατί επιτρέπετε ακόμα και σήμερα να υφίσταται μειονοτική εκπαίδευση που βασίζεται καθαρά και μόνο στο «Ελληνοτουρκικό Μορφωτικό Πρωτόκολλο της 20-12-1968», ένα θλιβερό κατάλοιπο της Απριλιανής Δικτατορίας, που σε καμία των περιπτώσεων δεν συνάδει με την Συνθήκη της Λοζάνης;

2.Είστε διατεθειμένος να δώσετε στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία για τα ποιοτικά αποτελέσματα του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων, του γνωστού ΠΕΜ, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1997 και κοστίζει τα τελευταία 15 χρόνια που υλοποιείται περί τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως; Χρήματα που προέρχονται από Κοινοτικά Κονδύλια αλλά και από τις τσέπες των σκληρά δοκιμαζόμενων Ελλήνων φορολογουμένων; Προκαταβολικά να υπογραμμίζω ότι ξέρουμε πώς τα στοιχεία αυτά που ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκαν γιατί απλά δεν υπάρχουν, θα φέρουν την πλήρη δικαίωση στα λεγόμενα των καθηγητών για την τεράστια αποτυχία του Προγράμματος αυτού.

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Σχ : Μπράβο και στον Τέρενς Κουίκ και στην Ντίνα Παπαχρίστου. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την ελληνική Θράκη.

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Next Article

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ¨ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ¨ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν