Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δεν θα αντιδράσουμε στρατιωτικά

0 σχόλια Share:

Kείμενο του ιστολόγιου  2/6/2020

Παρατηρούμε τις αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς στις έρευνες που ετοιμάζονται να κάνουν οι Τούρκοι πολύ κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη. Σε καμία από τις επίσημες αντιδράσεις δεν γίνεται λόγος για παρεμπόδιση των τουρκικών ερευνών δια της βίας. Δηλώνουμε πως θα αντιδράσουμε, λέμε πως τις εμποδίσουμε, αλλά πουθενά δεν έχουμε δει κάποια δήλωση που να υπονοεί έστω (!)  την χρήση στρατιωτικής βίας.

Καταρχήν αν ήμασταν διατεθειμένοι για κάτι τέτοιο, λογικά πρώτα θα έπρεπε να συμφωνούσαμε σε ΑΟΖ είτε με την Κύπρο είτε με την Αίγυπτο, κάτι που δεν έγινε. Θα μπορούσαμε πρώτα να επεκτείναμε τα χωρικά μας ύδατα έστω στα 9 μίλια. Κάτι που δεν έγινε. Άρα όταν κάποιος δεν έχει κάνει αυτά τα νομικά βήματα, είναι λογικό να περιμένουμε πως θα αντιδράσει στρατιωτικά κατά των Τούρκων ; Όχι…

Το αποτέλεσμα που θα έχουν οι όποιες διπλωματικές μας αντιδράσεις μας,  το έχουμε δει στην Κύπρο….

Άλλωστε πως θα τολμούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο και να θίξουμε το αγαπημένο παιδί των Αμερικανών την Τουρκία ; Να σημειώσουμε εδώ πως οι ΗΠΑ ενισχύουν την Τουρκία στην πολιτική που ακολουθεί και στην Λιβύη και στην Συρία, διότι απλά τα συμφέροντα της και ο στρατός της αντιτίθενται σε αυτά της Ρωσίας. Την οποία εμείς φυσικά ούτε διανοούμαστε να πλησιάσουμε… Αλίμονο, είναι το απόλυτο κακό… Εδώ ο Αμερικανός πρέσβης είχε το θράσος να μαλώσει (!) τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρούπολης για την συνεργασία με την Ρωσία….

Να σημειώσουμε επίσης ότι δεν θα αντιδράσουμε παρά το ότι αυτή την στιγμή η Τουρκία έχει στρατό σε Συρία, Ιράκ, Σομαλία, Λιβύη και αντιμετωπίζει και αντάρτικο μέσα στην χώρα της.

Όταν το 1984 ανακηρύχθηκε το ψευδοκράτος στην Κύπρο, η Ελλάδα ως αντίποινα έκλεισε μερικούς τουρκοσυλλόγους στην Θράκη.  Τώρα λοιπόν ας κάνουμε κάτι αντίστοιχο. Αν δεν αντιδράσουμε στρατιωτικά στα ΝΑ μπορούμε να κάνουμε το εξής : Κλείσιμο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής. Και ΜΑΖΙ αφαίρεση ιθαγένειας και απέλαση σε 8-10 άτομα Έλληνες πολίτες που λειτουργούν σαν πράκτορες της Τουρκίας στην Θράκη. Το νομικό πλαίσιο υπάρχει και τα ονόματα είναι το μόνο εύκολο…

Αν λοιπόν είναι υποστούμε την ταπείνωση στα ΝΑ της χώρας, ας έχουμε κι ένα σημαντικό κέρδος στην ελληνική Θράκη !

Για να έχει τουλάχιστον με αυτό τον τρόπο ένα κόστος για τις πράξεις της η Τουρκία.

Previous Article

Ούτε αυτό δεν θα μπλοκάρουμε ;

Next Article

2 στρατιώτες νεκροί και άλλοι 7 τραυματίες από ατύχημα (;) σε κουρδική επαρχία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

accumsan id commodo ut odio dapibus Sed Praesent