Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΣ

0 σχόλια Share:

Κείμενο του ιστολόγιου

Στις 2/7/1993 στη Σεβάστεια ένας φανατισμένος όχλος από φασίστες και θρησκόληπτους, επιτέθηκε στο ξενοδοχείο Μαντιμάκ την ώρα που μέσα γινόταν συνέδριο Αλεβιτών διανοούμενων, και το πυρπόλησε. Το αποτέλεσμα ήταν 37 νεκροί, ενώ το περιστατικό πέρασε στην ιστορία ως ¨σφαγή της Σεβάστειας¨. Χρόνια μετά λοιπόν αποκαλύπτονται φωτογραφίες ενδιαφέρουσες όπως η παρακάτω που την έβαλε και πρωτοσέλιδη η εφημερίδα Ραντικάλ, και η οποία δείχνει διαδηλωτή που κρατά ένα μπουκάλι με υγρό (προφανώς βενζίνη), και την ίδια στιγμή πίσω του φαίνεται κάποιος που μάλλον είναι ασφαλίτης….

Ας δούμε όμως τι γράφει και το σχετικό δημοσίευμα της Ραντικάλ

Άγνωστα πλάνα της σφαγής

 

Το υπουργείο Εσωτερικών έστειλε στην Επιτροπή Διερεύνησης Πραξικοπημάτων αδημοσίευτες φωτογραφίες σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν στην Σεβάστεια στις 2/7/1993 –γνωστά και ως ¨σφαγή της Σεβάστειας- κατά τα οποία έχασαν την ζωή τους 37 άτομα. Εντύπωση προκαλούνε ότι στις φωτογραφίες που βγήκαν από βίντεο φαίνονται διαδηλωτές οι οποίοι προχωρώντας κρατάν μπουκάλι τα οποία φέρεται να είναι γεμάτα βενζίνη,

Αδημοσίευτες φωτογραφίες αποκαλύφθηκαν σχετικά με το περιστατικό που συνέβη στην Σεβάστεια στις 2/7/1993, όταν 37 άτομα δολοφονήθηκαν όταν τους πυρπόλησαν.

………………..

Στις 167 φωτογραφίες που στάλθηκαν περιέχονται εντυπωσιακές λεπτομέρειες.

Η εγγραφή του βίντεο αρχίζει στις 14.00. Στην εγγραφή φαίνεται πως το πλήθος αρχίζει να συγκεντρώνεται στις 14.27 σε χώρο ανοιχτό και κοντά στο ξενοδοχείο Μαντιμάκ. Στις 14.28, 14.33, και 14.36 γίνεται αντιληπτό πως το πλήθος αρχίζει να φωνάζει συνθήματα, ενώ κάποια άτομα είναι σημαδεμένα στις φωτογραφίες με κόκκινο κύκλο. Στο μεταξύ εντύπωση προκαλεί η μικρή παρουσία στρατού και αστυνομίας.

Μπιτόνι βενζίνης ;

Σύμφωνα με την εγγραφή η διαδήλωση αρχίζει στις 14.40. Σε εικόνα της 14.44 φαίνονται άτομα που μετέχουν στην διαδήλωση και φοράνε σαλβάρι και τάκε. Εντύπωση προκαλεί διαδηλωτής σε φωτογραφία του ίδιου λεπτού ο οποίος κρατά μπιτόνι. Το άτομο αυτό είναι επίσης σημαδεμένο με κόκκινο κύκλο σε φωτογραφία που λήφθηκε από το βίντεο. Στις φωτογραφίες των επόμενων λεπτών φαίνονται λίγοι αστυνομικοί που προσπαθούν να συγκρατήσουν το πλήθος.

Ξενοδοχείο Μαντιμάκ

Υπάρχει φωτογραφία από το ξενοδοχείο Μαντιμάκ τραβηγμένη στις 15.06, στην οποία φαίνονται κάποιοι από μέσα που κοιτάνε το πλήθος. Στις 15.09 κάποιοι εκ των διαδηλωτών κάνουν το σήμα των Γκρίζων Λύκων και κάποιοι άλλοι της Εθνικής Άποψης (Milli Görüş) . Σε φωτογραφία στις 15.09 φαίνεται πως ο χώρος μπροστά από το ξενοδοχείο Μαντιμάκ, αλλά και οι πίσω δρόμοι έχουν γεμίσει πλήρως από τους διαδηλωτές.

…………….

Μιλώντας σχετικά με τις φωτογραφίες ο δικηγόρος Καζίμ Γκεντς-πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πιρ Σουλτάν Αμπντάλ, ανέφερε πως τις βλέπει για πρώτη φορά και είπε : ¨ Φαίνεται πως αυτές οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί από εγγραφή βίντεο. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης δεν θυμάμαι να είχαν εμφανιστεί. Κατά την εκδίκαση η αστυνομία είχε στείλει ένα βίντεο στο δικαστήριο, αλλά εμείς δεν κατέστη δυνατό να το δούμε. Φαίνεται πως σε αυτές τις φωτογραφίες πρόσωπα διαδηλωτών φαίνονται ένα-ένα. Από την αρχή το είχαμε πει. Δεν έγινε σωστή έρευνα για τα γεγονότα. Και αυτές οι φωτογραφίες αποτελούν τεκμήριο για αυτό¨.

………………..

Εφ. Ραντικάλ 1/2/2013

Previous Article

ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ…

Next Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ DEB ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΙΣ 2/2/2013

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *