Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΕΡΙ ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΙΑΣ…

No Comments Share:

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 26-7-2011

Όχι λελογισμένη χρήση, αλλά εκτέλεση στο δρόμο !

Οι ¨λελογισμένες¨ όπως προσπαθεί να τις πλασάρει η κυβέρνηση επεμβάσεις της αστυνομίας, έχουν μετατραπεί σε εκτελέσεις στο δρόμο. Δακρυγόνο που χρησιμοποίησε η αστυνομία στην πόλη Σιλόπη του νομού Σιρνάκ προκάλεσε τον θάνατο ενός ακόμη παιδιού. Ο 13χρονος Ντογάν Τειμπογά τραυματίστηκε από δακρυγόνο που τον χτύπησε στο κεφάλι και αργότερα έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο όπου τον μετέφεραν.

Στις 24 Ιουλίου η αστυνομία στην συνοικία Τζούντι της Σιλόπης επενέβη ενάντια σε μια ομάδα νέων που διαδήλωναν διαμαρτυρόμενοι για τις τελευταίες ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος των Κούρδων και των γραφείων του BDP.

Ένα από τα δακρυγόνα που πέταξε η αστυνομία πέτυχε στο κεφάλι τον 13χρονο Ντογάν Τειμπογά τον τραυμάτισε βαριά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εγχειρίστηκε, αλλά σήμερα το πρωί έχασε την ζωή του. Έγινε γνωστό ότι η κηδεία του στην Σιλόπη θα γίνει μετά την νεκροψία.

Αναφέρθηκε ότι ο Τειμπογά μετά την εγχείρηση και ενώ ήταν στην εντατική έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία.

ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ;

Tην ώρα που η τουρκική κυβέρνηση κάνει λόγο για ¨λελογισμένες επεμβάσεις¨, παραβλέπει τα βασανιστήρια που γίνονται στους δρόμους, και τα περιστατικά ¨εκτελέσεων δρόμου¨ αυξάνονται

Την 31η Μαΐου σε διαδήλωση στην πόλη Χόπα για τον ερχομό του Ερντογάν, ο 54χρονος συνταξιούχος δάσκαλος Μετίν Λοκουμτζού έχασε τη ζωή του όταν έγινε άσχημα από τα δακρυγόνα και έπαθε έμφραγμα.

Στα τέλη Απριλίου ένας 60χρονος στο Ντιγιαρμπακίρ επηρεάστηκε από τα δακρυγόνα, έπαθε επίσης έμφραγμα και πέθανε, ενώ 5 άτομα εκ των οποίων τα δύο παιδιά και δύο γυναίκες τραυματίστηκαν βαριά στις πόλεις Μπάτμαν, Τζίζρε, Κιζίλτεπέ και Νουσαιμπίν.

Στις 2 Απριλίου στην πόλη Μπίσμιλ του Ντιγιαρμπακίρ ο 17χρονος Ιμπραίμ Ορούτς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, έχασε την ζωή του από πυροβολισμό αστυνομικού.

Τον Μάιο του 2010 στα Μούγλα κατά τη διάρκεια επίθεσης εθνικιστών σε βάρος Κούρδων φοιτητών, ο 21χρονος Σερζάν Κουρτ έχασε τη ζωή του μετά από πυροβολισμό αστυνομικού.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2009 στη διάρκεια διαδήλωσης στο Ντιγιαρμπακίρ ο 23χρονος φοιτητής Αϊντίν Ερντέμ έχασε τη ζωή του όταν τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση ένας αστυνομικός.

……………

Previous Article

ΠΗΓΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΑΡ, ΗΠΙΑΤΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Next Article

ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *