Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

No Comments Share:

Κείμενο του ιστολόγιου 13-5-2012

Αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Ροδόπη από Τourkikanea.gr

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ έχασε την μισή του ουσιαστικά εκλογική δύναμη και από ποσοστό 53% που είχε στις εκλογές του 2009 πήγε στο 26%. Μάλιστα το μόνο στοιχείο που συγκράτησε την περαιτέρω κατάρρευση του ήταν η επιρροή που άσκησε στο εκλογικό σώμα ο τουρκόψυχος κύριος Χατζηοσμάν. Ο κύριος Χατζηοσμάν χρόνια τώρα δεν κρύβεται ο άνθρωπος και καλά κάνει. Μιλά ξεκάθαρα για τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, αναγνωρίζει μόνο τον ψευδομουφτη Κομοτηνής και γενικά οι θέσεις του ταυτίζονται με αυτές του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας. Το ΠΑΣΟΚ για να ισχυροποιηθεί πολιτικά, χρόνια τώρα τον έκανε αντινομάρχη και αργότερα βουλευτή και έτσι δυνάμωσε και ο ίδιος με τις ¨ρυθμίσεις¨ υπέρ των ψηφοφόρων του. Τώρα λοιπόν έχει διαμορφωθεί η εξής κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ Ροδόπης :

Με δεδομένη την πανελλαδική δύναμη του ΠΑΣΟΚ και το πόσο πανίσχυρος τοπικά είναι ο Χατζηοσμάν, πλέον όποιος στην Ροδόπη ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά ενισχύει τον Τούρκο (έτσι αυτοπροσδιορίζεται) βουλευτή Χατζηοσμάν. Διότι απλά κανένας χριστιανός υποψήφιος του κόμματος αυτού δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε σταυρούς τον εκλεκτό του τουρκικού προξενείου. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως η εφημερίδα Μιλλέτ της Ξάνθης (ουσιαστικά φωνή του τουρκικού προξενείου) τον στήριξε ξεκάθαρα και ονομαστικά. Τόσα χρόνια γράφαμε για τον κύριο Χατζηοσμάν και στον Αντιφωνητή και στα Τουρκικά Νέα. Αλλά επειδή τους βοηθούσε για τα ψηφουλάκια δεν τους ενοχλούσε. Τώρα λοιπόν να τον έχουν να τον χαίρονται στο ΠΑΣΟΚ. Θα τους πρότεινα μάλιστα να μάθουν και τουρκικά για να συνεννοούνται καλύτερα…

Η Ν.Δ. φυσιολογικά υπέστη το κόστος της στήριξης του μνημονίου και από 34,5% πήγε στο 18,2%. Επίσης μεγάλο εκλογικό χτύπημα ήταν και το ότι ο πρώην υποψήφιος Ιλχάν Αχμέτ έφυγε από την ΝΔ και κατέβηκε με την ΔΗΣΥ. Από εθνική σκοπιά βέβαια καλύτερα που έφυγε και τουλάχιστον διασφαλίστηκε η θέση του Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Η ΔΗΣΥ στον νομό πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό της στην Ελλάδα, 17,92% και αυτό χάρη στον Τούρκο Ιλχάν Αχμέτ που πήρε 11.000 από τους συνολικά 12.330 ψήφους που πήρε το κόμμα στον νομό Ροδόπης. Αν βέβαια ξαναγίνουν εκλογές αμφιβάλλουμε πολύ αν θα πάρει τον ίδιο αριθμό σταυρών.

Τέταρτο κόμμα στην Ροδόπη με 9,40% ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο σε σταυρούς τον εκλεγέντα Τούρκο Αϊχάν Καραγιουσούφ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ στον νομό ισχύει ότι και για το ΠΑΣΟΚ. Όποιος δηλαδή ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη ενισχύει ουσιαστικά τον Καραγιουσούφ. Με δεδομένο βέβαια πως προεκλογικά δεν τον ¨έπαιξαν¨ τα γνωστά προξενικά κανάλια υπάρχει μια ελπίδα να είναι σχετικά πιο ανεξάρτητος από την οδό Ιώνων σε σχέση με τους Χατζηοσμάν και Ζεϊμπέκ.Θα δούμε..

Μια πολύ τίμια φωνή ήταν-είναι η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Βουζουκίδη,-οικονομολόγος, Συνταγματάρχης Πεζικού ε.α.- και υποψήφιος βουλευτής με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες». Ενδεικτικά δείτε τι έγραφε σε κείμενο του προεκλογικά : ¨Η συνύπαρξη στον Τόπο μας Χριστιανών, Μουσουλμάνων ,Ομογενών Ποντίων, Πομάκων και Ρομά αποτελεί υπόδειγμα ειρηνικής συμβίωσης. Δεν θα επιτρέψουμε να την διαταράξει σε κανέναν σωβινιστή, αλλά και στα εδώ δοσίλογα τσιράκια του (σημερινούς Εφιάλτες), που συναντούνται κρυφά ή φανερά με παράγοντες του Προξενείου και πουλούν τα ιερά και όσια για μια ψήφο και φωτογραφίζονται με ψευτομουφτήδες¨.

Έχετε ακούσει πολλές φορές υποψήφιους βουλευτές να μιλάνε έτσι ;

Previous Article

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΟΥ 3%

Next Article

¨H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΡΘΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *