Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

0 σχόλια Share:

 

Κείμενο του ιστολόγιου  7/8/2018

Ο κ. Κιαμήλ Σιτζακεμίν είναι από τους ελάχιστους μειονοτικούς που με δημόσιο λόγο στήριξε τους αλεβίτες στην διοργάνωση των εκδηλώσεων του Χίλια και είναι αξιέπαινος για αυτό. Βέβαια έχει και αυτός τους περιορισμούς του. Πριν από λίγες μέρες με κείμενο του επιτέθηκε στον σύλλογο Χίλια. Ας δούμε ένα τμήμα του κειμένου:

¨……………Αυτά που κάνατε στο Χιλια δεν τα έκανε ο εχθρός. Γιατί δεν τα έκανε ο εχθρός ξέρετε; Διότι και ο εχθρός ακόμη σεβάστηκε περισσότερο από εσάς τον κόσμο της περιοχής.

Τα πικνίκ που έγιναν μέχρι σήμερα με σκοπό να διαιρέσουν τον κόσμο της περιοχής δεν έγιναν στην περιοχή του Χιλια. Πάντα οργανωνόταν σε διαφορετικές περιοχές. Δεν γινόταν στο Χίλια. Οδηγήσατε τους ανθρώπους της μειονότητας στο εμείς και εσείς. Εάν εξαφανίσετε την παράδοση και την πίστη των Αλεβιτών-Μπεκτασήδων, τι θα σας μείνει στα χέρια νομίζετε; Την παράδοση, τα έθιμα και την πίστη της κοινωνίας τα καταστήσατε όργανα της αρρώστειας σας για εξουσία και επίδειξη δύναμης. Για την ευημερία και την γαλήνη αυτής της κοινωνίας δεν κάνατε τίποτε. Το να θέλουν οι άνθρωποι μας να πηγαίνουν εκεί μια φορά το χρόνο και να γιορτάζουν και να γλεντάνε με τις δικές τους δυνατότητες το θεωρήσατε υπερβολικό… Μα δεν ντρέπεστε; Ποιάς ιστορίας και ποιας κουλτούρας είστε εσείς εκπρόσωποι; Ποιον κόσμο και πως τον εκπροσωπείτε; Για τον ανεπιθύμητο στην περιοχή άνθρωπο που βάλατε στον σύλλογο, θυσιάσατε όλους τους ιμάμηδες της περιοχής. Καταστήσατε εχθρούς των εκλεγμένων μουφτήδων τον κόσμο της περιοχής. Καταστώντας ως όργανο πίεσης κατά του κόσμου της περιοχής όλους τους μειονοτικούς φορείς και οργανώσεις, βλάψατε το κύρος τους.  Χρησιμοποιήσατε την επιρροή σας στην μητέρα πατρίδα Τουρκία για να στήσετε εχθρότητα κατά του κόσμου της περιοχής. Μήπως πιστεύετε πως οι πιέσεις που ασκήσατε επί ένα έτος, η διασπαστική ρητορική σας και οι δράσεις σας θα σας αποφέρουν κέρδη ;   Εάν το νομίζετε, τότε κάνετε λάθος. Ελπίζω όπως κάνατε μια εβδομάδα πριν να ακυρώσετε και πάλι το πικνικ σας. Διότι αν δεν το ακυρώσετε, εσείς θα είστε υπεύθυνοι για τα δυσάρεστα περιστατικά που θα συμβούν στην διάρκεια του πικνίκ αλλά και στα επόμενα χρόνια. Εσείς θα λογοδοτήσετε για τα δυσάρεστα περιστατικά που θα συμβούνε. Εσείς θα λογοδοτήσετε για κάθε δυσάρεστο περιστατικό που θα συμβεί. Οι γενιές του μέλλοντος θα ντρέπονται για τα πεπραγμένα σας. Εάν δεν λάβετε υπόψη αυτές τις προειδοποιήσεις, ιδού ελάτε και κάνετε το πικνικ σας……..¨

Ο Σιτζακεμίν παρά το ότι  έχει το θάρρος στην πράξη να εναντιώνεται στην τουρκική πολιτική που θέλει πλήρη (σουνιτική) ομοιογένεια στην περιοχή, δεν τολμά να το γράψει. Διότι δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται πως όλα αυτά που καταλογίζει στον σύλλογο, τα κάνει η μητέρα πατρίδα του όπως την αναφέρει η Τουρκία. Είτε του αρέσει ή όχι , είτε το παραδέχεται ή όχι, το τουρκικό καθεστώς κρύβεται πίσω από όλες τις πιέσεις σε βάρος των αλεβιτών. Ποιος πληρώνει άραγε τους τραγουδιστές από την Τουρκία που θα έρθουν στο πικνίκ του συλλόγου; Ποιος έδωσε εντολή στους μειονοτικούς συλλόγους να ασκήσουν πίεση; Είναι δυνατόν οι ψευδομουφτήδες ( εκλεγμένους τους αναφέρει) να καθοδηγούνται από τον σύλλογο Χιλια; !!!

Με αυτή την ευκαιρία να συγχαρούμε για άλλη μια φορά τον κόσμο της περιοχής εκεί για την αντίσταση που έδειξε σε όλες αυτές τις πιέσεις. Και η αντίσταση πάντα έχει το κόστος της. Αλλα ο καρπός της είναι το ελεύθερο φρόνημα.   

Previous Article

ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΑΓΑΛΜΑ….

Next Article

ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΛΙΡΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!