Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ομιλία της επίτιμης προέδρου του DEB Ισικ Σαδίκ στην συνέλευση του ανθελληνικού BTTDD στην Προύσα

No Comments Share:

Κείμενο του ιστολογίου 14/2/2020

Στις 7/2/2020 μεταξύ των ομιλητών στην γενική συνέλευση του παραρτήματος Προύσας του BTTDD, ήταν και η Ισικ Σαδίκ Αχμετ – χήρα του θανόντος εθνικιστή Σαδίκ Αχμέτ.

Στον χαιρετισμό της ανέφερε τα εξής :

“Πολύτιμοι επίσημοι, πολύτιμοι συμπολίτες μου, πολύτιμοι δυτικοθρακιώτες, σας χαιρετίζω όλους με σεβασμό. Ήρθα χθες το βράδυ από τη Δυτική Θράκη και επιθυμώ να σας μεταφέρω τα χαιρετίσματα από το κόμμα DEB. Μετά από τον ερχομό μας στην Τουρκία, κάποια θέματα μπορούν πιο εύκολα να συζητούνται, εμείς ζώντας εκεί το βλέπουμε αυτό. Ο βουλευτής για τον οποίον μιλήσατε πριν, ο οποίος έφτασε να κάνει την ασέβεια να σκίσει την τουρκική σημαία, στο παρελθόν είχε υποβάλει επερώτηση στη Βουλή σχετικά με τον γιο μου. Ζητούσε να μας αφαιρέσουν την ιθαγένεια. Βρισκόμαστε συνεχώς υπό επιθέσεις. Η δύσκολη πλευρά της ιστορίας αυτής είναι εκεί, αλλά όταν με κάλεσαν να έρθω στην Προύσα, θέλησα να έρθω και σήμερα μόλις έφτασα. Το παράρτημα της Προύσας φυσικά είναι κάτι ξεχωριστό για μένα. Όλοι οι σύλλογοι αλληλεγγύης δυτικής Θράκης είναι έτσι και βλέπω πως θυσιάζοντας τη δουλειά τους, τις οικογένειές τους και ακόμη και τις διακοπές τους, με ενότητα και ομοψυχία, έκαναν πολύ ωραία αυτή τη δουλειά. Η ενασχόληση με τους συλλόγους φυσικά είναι μία δύσκολη δουλειά Και βλέποντας έτσι αυτή την αίθουσα αποτελεί μεγάλη χαρά για μένα. Μόλις μπήκα στην αίθουσα αντίκρισα τις φωτογραφίες του Σαδίκ Αχμέτ και αυτό για μένα είναι μεγάλος πόνος αλλά καθώς φέρω το επώνυμό του αποτελεί επίσης και μία μεγάλη περηφάνια. Είμαστε ισχυροί, είμαστε πετυχημένοι, ας είναι καλός ο δρόμος σας…..”

Στην συνέχεια της ομιλία της ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τη στήριξή του και για το ότι ήρθε στην Ελλάδα και ανέφερε  πως ο γιος της δεν παρίσταται διότι είχε πάει σε μία συνάντηση στο Βερολίνο σχετικά με τα κεράσια.

Αισθάνεται πιο ελεύθερα λέει να μιλάει στην Τουρκία η κυρία Σαδίκ. ..

Πάντως οι 84  εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της Τουρκίας που παραμένουν στις φυλακές του Ερντογάν μάλλον δεν θα συμφωνούν μαζί της….

Αν θέλει η κυρία Σαδίκ ας διαβάσει παρακάτω την σχετική ανάρτηση, αναφέρονται ένα-ένα τα ονόματα των εργαζομένων που είναι φυλακισμένοι…

70 gazeteci ve medya çalışanı cezaevinde

Previous Article

¨Μας πυροβολούσαν, τρυπούσαν τις βάρκες να μην φύγουμε, η θάλασσα είχε γεμίσει πτώματα¨…. βίντεο

Next Article

Τα λεωφορεία από την περιοχή του Ιάσμου προς Τουρκία συνεχίζονται….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *