Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ¨ΠΟΝΤΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ¨

0 σχόλια Share:
Spread the love

Εφ. Ραντικάλ 8-8-2011

Η αστυνομία πίστευε πως οι δύο Προτεστάντες ασχολούνταν με ¨Ποντιακές δραστηριότητες.

Η αστυνομία Τραπεζούντας παρακολουθούσε τον καθολικό ιερέα Σαντόρο που έπεσε θύμα δολοφονίας, όπως και δύο ακόμη προτεστάντες ως ύποπτους ¨ποντιακών δραστηριοτήτων¨.

Αποκαλύφθηκε ότι η αστυνομία τρεις μήνες πριν το θάνατο του καθολικού ιερέα Αντρέα Σαντόρο που δολοφονήθηκε στις 5-2-2006 την ώρα που λειτουργούσε μέσα στην εκκλησία της Παναγίας στην Τραπεζούντα, παρακολουθούσε το τηλέφωνο του καθώς τον υποπτευόταν για ¨ποντιακές δραστηριότητες¨. Και ενώ έμεναν τρεις μέρες για το τέλος της παρακολούθησης υπέστη την επίθεση. Στο έγγραφο που υπέβαλε η Αστυνομία Τραπεζούντας στην εισαγγελία ζητώντας να παρακολουθεί το τηλέφωνο του Σαντόρο, αποκαλύφθηκε ότι οι δύο από τα τρία άτομα που ανέφερε ως σχετιζόμενους μαζί του δεν εμπλέκονταν σε ¨ποντιακές δραστηριότητες¨ αλλά ήταν προτεστάντες. Αυτά τα άτομα, ένας Τούρκος και δύο προτεστάντες μετά την δολοφονία του Σαντόρο έφυγαν από την Τραπεζούντα.

Ακόμα από το 2001 το Υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο υπάγεται και η αστυνομία Τραπεζούντας, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή είχε δηλώσει πως ¨Δεν έχει βρεθεί δεσμός ανάμεσα στις Ποντιακές δραστηριότητες και τους ιεραπόστολους¨.

……………………………..

Τρεις μέρες πριν το τέλος της περιόδου που υπέκλεπταν τις συνομιλίες του Σαντόρο, ο ιερέας δολοφονήθηκεαπό τον Ογουζχάν Ακντίν. Μετά από αυτήν την δολοφονία έγινε αντιληπτό ότι η καθολική του πίστη δεν είχε καμμία σχέση με ¨ποντιακές δραστηριότητες¨ για τις οποίες παρακολουθούνταν. Το έγγραφο της αστυνομίας με ημερομηνία 8-11-2005 σχετικά με την υποκλοπή των συνομιλιών φέρει την υπογραφή του τότε υποδιευθυντή της αντιτρομοκρατικής Τραπεζούντας Χασάν Ντουρμούσογλου, και παρά το ότι ήταν γνωστή η καθολική του πίστη,στο σημείο του εγγράφου όπου περιγράφεται το ¨πεδίο δραστηριότητας¨ αναφέρεται ο όρος ¨Ποντιακές δραστηριότητες¨.

Και οι προτεστάντες παρακολουθούνταν

Στο έγγραφο της αστυνομίαςαναφέρεται ότι φέρονται να έχουν σχέσεις με τις ¨ποντιακές δραστηριότητες¨ του Σαντόρο, τρία ονόματα. Αποκαλύφθηκε όμως ότιαυτοί οι τρεις, ο σουηδικής καταγωγής Καρλ Μάγκνους, ο Στέφαν Πέρσον, και ο Κερίμ Μποζκούρτ δεν είχαν σχέση με τέτοιες δραστηριότητες αλλά ήταν προτεστάντες.

Σχόλιο : Μήπως απλά το τουρκικό κράτος με την λήξη της παρακολούθησης του τηλεφώνου του ιερέα, αποφάσισε να λύσει το θέμα με έναν πιο …δραστικό τρόπο ;

Previous Article

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

Next Article

ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ, ΠΑΡΤΕ ΚΟΣΜΕ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *