Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΜΙΤ χάκαρε λογαριασμούς δημοσιογράφων και έσβησε αναρτήσεις !

0 σχόλια Share:

Κείμενο του ιστολογίου. 23/2/2020

Οι δημοσιογράφοι Μπατουχαν Τσολάκ και Μουράτ Αγιρελ από χθες το βράδυ άρχισαν να δημοσιεύουν στοιχεία σχετικά με τους θανόντες στην Λιβύη Τούρκους αξιωματικούς.

Στοιχεία τα οποία δημοσιεύσαμε και εμείς.
Σήμερα όμως το πρωί συνέβη κάτι το απρόοπτο στους λογαριασμούς στους οποίους είχαν δημοσιεύσει αυτά τα στοιχεία.
Δείτε τι δηλωσε σήμερα ο Μπατουχαν Τσολάκ (http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/murat-agirel-ve-batuhan-colakin-hesaplari-supheli-bir-sekilde-ele-gecirildi-1722793)  :

¨Μετά από αυτές τις αναρτήσεις άρχισαν να έρχονται πολλά απειλητικά μηνύματα και τηλεφωνήματα για να τις αφαιρέσω. Μου έλεγαν πως ο μάρτυρας συνταγματάρχης εργαζόταν στην υπηρεσία Πληροφοριών και ότι βάσει κάποιων διατάξεων οι μάρτυρες εκεί υπάρχει δυνατότητα να ταφούν σιωπηλά χωρίς τελετή. Αλλά ο πρώτος που το ανακοίνωσε πως την κοινή γνώμη ήταν ο ΠτΔ Ερντογάν. Μετά από την κοινοποίηση που έκανε εκείνος, θεωρώ πως ήταν καθήκον ενός πολίτη, να μεταδώσω τις λεπτομέρειες αυτού του θέματος. Διότι οι στρατιωτικοί που ήταν της ίδιας της σειράς στη σχολή αξιωματικών το 1993, αντέδρασαν έντονα σε αυτά που συνέβησαν. Στην ανάρτησή τους διακρίνεται πως άσκησαν κριτική  στο ότι ο στρατιωτικός που έγινε μάρτυρας στη Λιβύη, ετάφη στην ιδιαίτερη πατρίδα του χωρίς κάποια τελετή, καθώς τους ενόχλησε να τον ξεπροβοδίσουν προς το τελευταίο του ταξίδι, με αυτό τον τρόπο.

Άρχισε η ηλεκτρονική επιχείρηση

Το να μπει κάποιος στους λογαριασμούς μου από άλλο υπολογιστή στο Twitter ή στο gmail τεχνικά δεν είναι δυνατό αν δεν υπάρχει το τηλέφωνο μου διπλα. Αλλά με κάποιο τρόπο μπήκαν στους λογαριασμούς μου και τους κατέλαβαν. Αφού μπήκαν στο λογαριασμό μου αποθήκευσαν όλες τις κινήσεις που είχαν γίνει στις εφαρμογές google και ακολούθως τις κατέβασαν. Οι αναρτήσεις που είχα κάνει στο Twitter σχετικά με τη Λιβύη σβήστηκαν. Το ίδιο περιστατικό συνέβη και στον αρθρογράφο μας Μουράτ Αγιρελ. Μα πως μπήκαν  χωρίς μηνύματα από τα δίκτυα των Turkcell και  Vodafone ;  Αυτό δεν είναι μία απλή κλοπή που μπορεί να την κάνει ένα συνηθισμένο άτομο.
Είναι απαράδεκτο υπηρεσίες της χώρας που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια της χώρας, να ασχολούνται με τους λογαριασμούς που έχουν οι δημοσιογράφοι στα social media. Πρόκειται για μία μεγάλη επιχείρηση επίθεσης ενάντια στο δικαίωμα της κοινής γνώμης να ενημερώνεται.
Η δίχως τελετή ταφή των μαρτύρων μας στην οποία αντέδρασαν η οικογένειά του και οι συνάδελφοί του δεν αποτελεί ασέβεια προς τους μάρτυρες; Το να τίθενται όλα αυτά δεν είναι σημαντικό για την διατήρηση της αγίας μνήμης τους και για να γαληνέψουν οι οικογένειές τους; Ποια πολιτική είναι πάνω από το αίμα, την μνήμη και την ύπαρξη των μαρτύρων μας; Αυτή η αδιανόητη και αντιδημοκρατική επέμβαση στους λογαριασμούς μας παραπέμπει σε μεθόδους που γινόταν στις εποχές της Βαριοπούλας, της Εργκένεκον και της FETO. Δυσκολεύομαι να βρω λέξη και δυσκολεύομαι να βρω φράση για να περιγράψω αυτά που συμβαίνουν.¨

Εμείς απλά να θυμίσουμε τι ανάρτησαν οι δημοσιογράφοι. Ο Τσολάκ έγραψε τα εξής χτες το βράδυ (τώρα δεν υπάρχουν) :

¨Ο Ερντογάν δηλώνοντας πως “Εχουμε μερικούς μάρτυρες” μετά από μέρες επιβεβαίωσε την είδηση περί μαρτύρων. Ελάτε να περιγράψουμε το τι συμβαίνει στη Λιβύη. Όπως είναι γνωστό μεγάλο μέρος της Λιβύης είναι υπό τον έλεγχο των Δυνάμεων του Χαφταρ.Η Τουρκία με έναν ξαφνικό ελιγμό αποφάσισε να στείλει στρατό. Στη Λιβύη στάλθηκαν άκρως πολύτιμοι αξιωματικοί μας. Ένας εξ αυτών ήταν ο συνταγματάρχης Οκαν Αλτιναι. Το πλοίο στο οποίο υπηρετούσε έγινε στόχος των Δυνάμεων του Χαφταρ. Έπεσε μάρτυρας κατά την βομβιστική επίθεση. Η σορός του μεταφέρθηκε στην Τουρκία και θάφτηκε σιωπηλά χωρίς επίσημη τελετή ¨.

Ενώ ο Αγιρέλ ανήρτησε την παρακάτω φωτογραφία σχολιάζοντας ως εξής (επίσης δεν υπάρχει αυτό το τουίτ τώρα…)  :

¨Σινάν Τζαφερλέρ και Οκάν Αλτινάι είναι τα ονόματα των ηρωικών μαρτύρων αξιωματικών μας, οι οποίοι έγιναν μάρτυρες στην Λιβύη, το πέρασαν (σχ. μεταφρ. : εννοεί τον Ερντογάν) λέγοντας ¨έχουμε μερικούς μάρτυρες¨ και θάφτηκαν χωρίς καν τελετή¨

Previous Article

Συνεργάτης Ερντογάν για Ιερυοσαλήμ: ¨Για όλα υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος¨….

Next Article

Η Τουρκία έκλεισε προσωρινά τα σύνορά της με το Ιραν

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *